AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
spor
Marsilya
duvara çarptı
Mehmet Helvacı, Ribery'ye haziran ayı sonuna kadar borçlarının bulunmadığının altını çizip, "Marsilya mukavele yapmakla büyük hata yaptı. Bize 10 milyon Avro dışında manevi tazminat parası da ödeyecek" dedi

SPOR YAZARLARI

Güray Soysal :
Bayram Şit'e
yapılan ayıp

CHP'li düğünleri basacakmış!
İlahili ve Kur'an'lı düğünlerden rahatsız olan CHP'li Tiryaki, "Bundan sonra noter ve basını da çağırarak hangi evde ne okunduğunu tespit ettireceğim" dedi.
TİPİK CHP ZİHNİYETİ
CHP Kırıkkale Milletvekili Halil Tiryaki, geleneksel CHP zihniyetini bir kez daha gözler önüne seren bir açıklama yaptı. Seçim bölgesinde vali ve emniyet müdürünün davul-zurnayı susturarak ilahili ve Kur'an'lı düğün yapılmasına göz yumduğunu savunan Tiryaki, evlerde yapılan düğünlere noter ve yerel medya ile baskın düzenleyeceğini söyledi.

Almanya'ya siyasî ahlâk eleştirisi
Başbakan Tayyip Erdoğan, Ermeni soykırım iddialarının anılmasını öngören tasarıyı tartışmadan kabul eden Almanya Parlamentosu'nun basit lobilerin kurbanı olduğunu söyledi. Karar, için 'çok çirkin' ifadesini kullanan Erdoğan, Almanya Başbakanı Schröder'i eleştirerek, "Siyasetin omurgalısını severim" dedi.

AB'de Fransa çatlağı
Anayasa ve bütçe gündemiyle Brüksel'de biraraya gelen AB liderlerinin iki gün sürecek zirvesi, derin görüş ayrılıkları ile başladı. Referandum yenilgisinin faturasını İngiltere ve Türkiye'ye kesmeye çalışan Fransa Cumhurbaşkanı Chirac liderlere, "Birlik etkin çalışamazken genişlemeye devam edebilir miyiz" diye seslendi.

ABD'ye 'Made in China' golü
ABD, kapıları kapatmaya çalıştıkça Çin bacadan giriyor. Çin, Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği'ndeki 4 Temmuz bağımsızlık günü resepsiyonuna da damgasını vurdu. Çin mallarına ambargo uygulayan ABD, müthiş bir lobi yapıyor. Ama Amerikan bayrağının dalgalandığı yerde Çin de dalgasını geçiyor.

 
Ortadoğu'ya reform çağrısı
Lübnan Başbakanı'nın onuruna verdiği yemekte konuşan Erdoğan, "Küreselleşen ve daha fazla demokratikleşen dünyamızda Ortadoğu ülkelerinin de reforma ihtiyacı olduğu bir vakıadır. Bu süreçte Türkiye ve Lübnan, bölgenin diğer devletlerine iyi birer örnek teşkil etmektedir" dedi.
Rektör 4 maddeyi ihlâl etti
Atatürk Üniversitesi Rektörü Yaşar Sütbeyaz, başörtülü anneleri törene almayarak yeni TCK'nın dört maddesini ihlâl etti.
Osmanlıca'ya yoğun ilgi
'Dedemin mezar taşını okumak istiyorum' diyen 18'lik üniversite öğrencilerinden 65'lik emekli tıp doktorlarına kadar herkes Osmanlıca kurslarının kapısını aşındırmaya başladı.
Devlet, 12 bin
memur alacak

2004 yılında KPSS sınavını kazanan 12 bin kişi, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına alınacak. Hangi kuruma kaç personel alınacağına ilişkin bilgiler ÖSYM Başkanlığı'na gönderildi.
17 Haziran 2005
Cuma


PİYASALAR


HAVA DURUMU

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

   
Y A Z A R L A R
  Ahmet Taşgetiren :   Fehmi Koru :
Eskiv Çağdaş 'bilimler yurdu' özlemi
  Ali Bayramoğlu :   Hayrettin Karaman :
İflas eden model Referandum
  Mehmet Ocaktan :   Taha Kıvanç :
Çekin elinizi cumhuriyetin yakasından... Bizim sinek aslında
robot muydu?
  Mustafa Karaalioğlu :   Sami Hocaoğlu :
Erdoğan, 200 milyar
doların peşinde
Babadağ'da yok olan
tarih ve bir çağrı
  İbrahim Karagül :   Mehmet Şeker :
Stoffel Dosyası-3:
Refik Hariri Irak'ın milyar
dolarları için mi öldürüldü?
Bakan Bey'in Karakoç ziyareti
  Bekir Hazar :   Fatma K. Barbarosoğlu :
Yemekten sonra
bir çay kaşığı klima
  Mümin kalpleri, vatan niyetine bekleyen Süreyya Abla!
    Fehmi Koru :   EDİTÖR'E MESAJ
My mind's still numb Her türlü görüş, düşünce ve önerilerinizi doğrudan gönderin...
 
Mesaj Formu | Abone Formu | Künye | Online İlan
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED