T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
İ S T A N B U L 28 HAZİRAN 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Büyük otogarı yeniden taşıyalım

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, 1990'ların başında Topkapı'dan Sağmalcılar'a taşınan Büyük İstanbul Otogarı'nın yeniden başka bir yere taşınmasını tartışmaya açtı

  • İSTİHBARAT SERVİSİ / İSTANBUL
    Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, 1990'ların başında Topkapı'dan Sağmalcılar'a taşınan Büyük İstanbul Otogarı'nın yeniden başka bir yere taşınmasını tartışmaya açtı. Bürge, "Zamanında rastgele bir yer seçilerek yapılan otogarın şehir dışına taşınması için elimden geleni yapacağım" dedi.

    Yeni Şafak Gazetesi yönetici ve yazarlarını Bayrampaşa Belediyesi'nde ağırlayan Bürge, yaptığı çalışmalar ve projelerini anlattı. Bayrampaşa'yı Cumhuriyet'in 100'üncü yılına hazırladığını anlatan Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, yönettiği ilçenin en büyük sorunu olarak, 1990'lı yılların başında Topkapı'dan Sağmalcılar'a, Ayvalıdere'nin yatağına taşınan Büyük İstanbul Otogarı'nı gösteriyor. Otogarın hem konum olarak hem de ihtiyaca cevap vermesi açısından çok yanlış bir proje olduğunu vurgulayan Hüseyin Bürge, "Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a söyledim. Konuyu tartışmaya açtım. Yüksek sesle dile getiriyorum. Otogarın Bayrampaşa'dan çıkarılması için her şeyi yapacağım" diyor. Bürge, Otogar'ın boşaltıldıktan sonra İETT garajı olarak kullanılmasını öneriyor.

    BAYRAMPAŞA REZİDANCE

    Resmi sayım sonuçlarına göre, nüfusu 246 bin 446 olan Bayrampaşa'nın nüfusunun yüzde 45'ini Rumelili göçmenler oluşturuyor. Sonra Kastamonu, Sivas ve Karadenizlilerin ağırlıkta yaşadığı ilçe, İstanbul'un ticari anlamda en canlı bölgelerinden birinde yeralıyor.

    Bürge'nin en çok önem verdiği konuların bir diğeri de deprem ve planlı kent için şehir dönüşüm projesi. İstanbul Metropolitan Planlama Merkezi'nde (İMP) çalışmaları süren projeye göre, ilk etabta, 2007 yılında Silivri'ye taşınacak olan Bayrampaşa Kapalı Cezaevi'nin arazisi üzerine bin 500 konut yapılacak. TEM Yolu'nun etrafındaki binalarda oturan aileler bu evlere taşınacak, boşalan araziye ise lüks rezidance projeleri uygulanacak.

    Meyve ve Sebze Hali şu anki yerinden kaldırılarak il dışına bir yere taşınacak. Ortaya çıkan 300 dönümlük araziye de yine dönüşüm projesi kapsamında konutlar yapılacak. Dönüşüm, 2009'a kadar tamamlanacak.

    Bayrampaşa'nın enginarı meşhur

    Bugün hiç üretilmiyor ama Bayrampaşa'nın enginarıyla meşhur olduğunu biliyor muydunuz? Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, Bayrampaşa enginarının bugün artık üretilemiyor olması nedeniyle üzgün. Bu üzüntüsünü birazcık olsun gidermek için, hobi bahçesinin bir bölümünde enginar üretimi başlatmış. "Eskiden pazarlarda enginarın üzerine, nereden gelirse gelsin, 'Bayrampaşa enginarı' yazarlardı. Bayrampaşa enginarının neden meşhur olduğunu anladım. Gerçekten toprağımız enginara çok elverişli" diyor.

    Avrupa'nın en büyük ticaret merkezi

    Bayrampaşa'da üç dönemdir belediye başkanlığı yapan ve 'koltuğa hakim' bir görüntü veren Bürge, projeleriyle de çok iddalı. En çok önem verdiği projesi, Büyük İstanbul Otogarı'nın karşı yakasında, 245 bin metrekarelik alana inşaatına başlanan ticaret merkezi. Hollandalı bir grup tarafından yapımına başlanan projenin, yaklaşık 450 milyon dolara tamamlanması bekleniyor. İçinde İkea mağazası, 5 yıldızlı otel ve rezidansların da bulunduğu tecaret merkrezi tamamlandığında, sadece Türkiye'nin değil, Ortadoğu, hatta Avrupa'nın en büyük ticaret merkezi olacak. Başkan Bürge'nin bir de "Yapmazsam gözüm açık giderim" dediği, Cemal Reşit Rey gibi, Balkan Ülkeleri Kültür Merkezi hayali bulunuyor.


    Diyarbakırlı çocukların hayalleri gerçek oldu

    Diyarbakır Valiliği'nin "Ben de deniz görmek istiyorum'' projesi kapsamında hiç deniz görmemiş 20 çocuk, hayallerini gerçekleştirmek üzere dün uçakla İstanbul'a geldi. Diyarbakır Valiliği Proje Hazırlama Bürosu görevlilerinin refakatinde gelen 9-13 yaşlarındaki 20 çocuk, Deniz Feneri Derneği tarafından misafir edilecek. Valilik görevlisi Armağan Güneş, Diyarbakır'da deniz olmadığı için böyle bir proje geliştirdiklerini ve denize kıyısı olan bütün illerden projeye destek beklediklerini belirterek, "Amacımız Diyarbakır'da maddi imkanlara sahip olmayan ailelerin çocuklarını güzel Türkiye'mizin denizi olan illerinde tatil yaptırarak, ülkeyi tanıtmak. Böylece hayatında hiç deniz görmemiş çocuklar da, hayallerine kavuşmuş olacak. Buradan bütün işadamlarına sesleniyoruz. Bu projeye gönülden destek versinler.Yüzlerce çocuğun hayallerini gerçekleştirsinlerî diye konuştu. İlk çocuk kafilesinin, Deniz Feneri Derneği tarafından konuk edileceğini belirten Güneş, çocukların İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini gezme, hem de hayalini kurdukları denizi görme, boğaz turu yapma imkânını bulacaklarını kaydetti. Sosyal Hizmetler Çocuk Yuvası'ndan 6 çocuğun da bulunduğu 14 farklı okuldan gelen çocukların, daha önce hiç uçağa da binmediklerini ifade eden Güneş, Diyarbakır'a gelmek isteyen çocukları da kendilerinin ağırlayacağını söyledi.

  • SIRRI BIYIK / İSTANBUL


    Talan edilen tarihe 5 yıl hapis istendi

    Koca Sinanpaşa Medresesi'nin avlusundaki mezar taşlarını söken vakıf yöneticileri hakkında 5'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

    Çemberlitaş'ta bulunan Koca Sinanpaşa Medresesi'ni zarara uğrattıkları öne sürülen Balkan Türkleri Dayanışma ve Kültür Derneği'nin Başkanları Seyhan Türkkan, Ali Rıfkı Atasever ile Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Muhsin Kaya hakkında 5'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, medresenin, önce Balkan Türkleri Dayanışma ve Kültür Derneği'nin kullanımına verildiği, 5 odası ile avlusunun bir kısmının Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nın kullanımına tahsis edildiği anlatıldı.

    MEZAR TAŞLARINI SÖKMÜŞLER

    İddianamede medresenin avlusunun hasır, oluklu plastik gibi malzemeler kullanılıp demir ayaklar ile örtüldüğü ve mermer sütunların hasırla kapatıldığı, kapatılan mekana masa ve sandalye konularak kafeterya olarak kullanıldığı ve hazinedeki bazı mezar taşlarının medresenin arka kısmındaki boşluğa atıldığı bildirildi.

    İddianamede, Seyhan Türkkan, Ali Rıfkı Atasever ile Muhsin Kaya'nın 2 yıldan 5'er yıla kadar hapisleri istendi.

    Suçlamaların hedefendeki Seyhan Türkkan ise hakkındaki iddiaları reddetti. Suçun işlendiği tarihte derneğin fiilen başkanı olmadığını anlatan Türkkan, "Ben yurtdışındayken sahte imzayla başkanlıktan alındım. Dernek üyesi olmayan kişilerce dernek işgal edildi" dedi. Türkkan, mezar taşlarının söküldüğünü görünce içinin sızladığını söyledi.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ


    Şehit polise hüzünlü tören

    Bahçelievler'de ekip araçında 19 Haziran'da silahlı saldırı sonucu ağır yaralanıp hayatını kaybeden polis memuru Ahmet Yıldırım için Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenledi. Törene şehit polisin eşi Jale oğlu Emre, kızı Müjde, meslektaşları katıldı. Şehit polisi Ahmet Yıldırım'ın cenazesi omuzlarda tören alınana getirildi.Törende bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, katillerin en kısa sürede yakalanacağını belirtti. Yıldırım'ın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi olan Trabzon'a gönderildi.

  • SALİH AYDIN

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • Yöneten:
    SEDAT BAKICI

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi