T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 28 HAZİRAN 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Ağabeye son görev

Başbakan Erdoğan, 79 yaşında vefat eden ağabeyi Hasan Erdoğan'ı dün memleketi Rize'de toprağa verdi. Çok sayıda bakan, siyasetçi ve işadamının katıldığı cenazede Başbakan ile DYP lideri Ağar tabutu beraber taşıdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün İstanbul'da kanser tedavisi gördüğü hastanede vefat eden ağabeyi Hasan Erdoğan (79) Rize'nin Güneysu İlçesi'nde çok sayıda bakan, milletvekili, belediye başkanı, işadamı, FB yöneticileri ve vatandaşların katıldığı cenaze töreninden sonra aile kabristanında toprağa verildi. Ağabeyine son görevini yerine getiren Erdoğan ile DYP lideri Mehmet Ağar, Haban Erdoğan'ın tabutunu beraber omuzladı. Ağar, sorulara, "Görevimi yaptım, siyaset yok" cevabını verdi.

Cenaze için havayolu şirketlerinin ek sefer koyduğu Trabzon'a bakan, milletvekili ve belediye başkanları sabahın erken saatlerinde gelirken, bazı iş adamları ise özel uçaklarıyla Trabzon Havaalanı'na geldi.

Güneysu Merkez Camii'nde düzenlenen cenaze törenine, Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Çevre Bakanı Osman Pepe, Tarım Bakanı Mehdi Eker, Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, Sanayi Bakanı Ali

Coşkun, Bayındırlık Bakanı Faruk Nafiz Özak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, DYP lideri Mehmet Ağar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, ASO Başkanı Zafer Çağlayan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Oğuz Satıcı, Rizespor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar, sanatçı Davut Güloğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Fenerbahçe Kulübü 2. Başkanı Nihat Özdemir, bazı milletvekilleri ve çok sayıda işadamı, partililer ve vatandaşlar katıldı.

GENELKURMAY'DAN ÇELENK

Cenaze törenine Genelkurmay Başkanlığı, Yargıtay Başkanı Osman Arslan, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, ASO Başkanı Zafer Çağlayan ile çok sayıda kişi, kuruluş ve sivil toplum örgütleri tarafından çelenk gönderildi. Cenaze töreni sırasında zaman zaman izdiham yaşandı. Namazın tabutu cenaze aracına Başbakan Erdoğan ile DYP lideri Mehmet Ağar birlikte omuzlayarak taşıdı.

SAHİBİ EMANETİ ALACAK

Hasan Erdoğan'ın cenazesi daha sonra Güneysu ilçesine bağlı Dumankaya Köyü'ne götürülerek aile mezarlığında eşinin mezarının yanına defnedildi ve Kur'an-ı Kerim okundu. Taziyeleri kabul eden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Biliyoruz ki bu mukadder olan bir akıbettir, tayin edilmiş bir akıbettir. Biz buna inanmış olanlardanız ve ağabeyim de şüphesiz ki emaneti sahibine teslim etmiştir. Hepimiz oraya döneceğiz. Tabii bütün temennimiz imtihanı başarıyla verenlerden olmaktır."

Bu arada Başbakan Tayyip Erdoğan dün akşam, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi yaz oturuman katılmak için Strasboug'a gitti . n RİZE-GÜNEYSU (A.A)

Eşinin yanında toprağa verildi

Başbakan Erdoğan'ın ağabeyi Hasan Erdoğan, İstanbul Süreyyapaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde akciğer kanseri tedavisi gördüğü sırada önceki gün sabaha karşı hayatını kaybetmişti. Hasan Erdoğan'ın naaşı, 1985 yılında hayatını kaybeden eşi Fatma Erdoğan'ın Dumankaya Köyü'ndeki kabrinin yanında toprağa verildi. Ağabeyini ebediyete uğurlayan Başbakan Erdoğan, akşam saatlerinde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde bir konuşma yapmak üzere Strazburg'a gitti.

Sezer ve Özkök'e teşekkür

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök ve DYP lideri Ağar'a, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine teşekkür etti. Erdoğan, gazetecilerin başsağlığı dilekleri üzerine, "Çok teşekkür ederim. Dostlar sağ olsun. Buradan Fransa'ya gidiyoruz'' dedi. 'Zor bir gün mü oldu' sorusu üzerine ise Erdoğan, "Kader planı içinde ne varsa o olacak. Zor... Dostlarımızın acımızı paylaşması, acımızı hafifletiyor. Acımızı paylaşanlara ailemiz adına çok teşekkür ederim. Hepsinden Allah razı olsun. Bizim kültürümüzün, değerlerimizin inceliği bu'' diye konuştu.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi