T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 26 MAYIS 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Çalışkan: Bu bir terör örgütüdür

Emniyet Sözcüsü Çalışkan, Danıştay Soruşturması'nda bulguların bir terör örgütünü gösterdiğini belirterek, "Burada örgüt ismi vermek değil, örgütün bağlantılarını ortaya koymak lazım" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan
Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Danıştay Soruşturması'nda ortaya çıkan oluşumun bir terör örgütü olduğunu belirterek, "Burada örgüt ismi vermek değil, örgütün bağlantılarını ortaya koymak lazım. Kendileri zaten adlarını koyuyorlar" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde haftalık basın toplantısını yapan Çalışkan, Danıştay Saldırısı Soruşturması'na ilişkin bilgi verdi. Bugüne kadar 19 kişinin gözaltını alındığının bildiren Çalışkan, "Bu 19 kişiden beşi tutuklandı.

Tutuklanan beş kişinin Cumhuriyet Gazetesi'ne gerçekleştirilen saldırıyla bağlantılı oldukları tespit edildi" dedi.

Emniyette sorgulananların bir örgüt olup olmadığı yönündeki ısrarlı sorular üzerine Türk Ceza Kanunu'na örgütün tanımını yapan çalışkan, "Evet bu bir örgüttür. Ancak bu örgütün ismini koymaktan çok bağlantılarını ortaya koymak bizim için önemli. Kendileri isim koyuyorlar zaten ama biz böyle bir örgüte rastlayamadık" şeklinde konuştu.

Soruşturmada bir tarikat bağlantısına rastlanmadığını da açıklayan Çalışkan, Susurluk ve koruma önlemlerine ilişkin soruları cevap vermekten kaçındı. Halen soruşturmanın devam ettiğinin altını çizen Çalışkan, "Sadece bu olay değil, her yönüyle geçmişi de araştırılıyor.

Aranan birkaç kişi daha kaldı" derken, arananların sayısını da üç olarak açıkladı.

  • ANKARA (ANKA)


    Tekin, dinlemeyi önlemek için evini alüminyumla kaplatmış
    Danıştay operasyonu yurtdışına taştı

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi