T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 21 NİSAN 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Gereği yapıldı!

Orgeneral Büyükanıt'a yöneltilen suçlamalarla ilgili olarak ''iddialar hayali" açık-lamasında bulunan Genelkurmay, savcı hakkında işlem yapılmasını istemişti

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın isminin iddianamede yer alması üzerine şu açıklamalar yapılmıştı:

Genelkurmay: Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve diğer üst rütbeli subaylara Şemdinli iddianamesinde yöneltilen suçlamalarla ilgili olarak ''iddialar hayali. Soruşturmaya gerek yok. Genelkurmay açıklamasında Ferhat Sarıkaya için de girişimde bulunulduğu belirtilmiş ve anayasal kuruluşların, bu saldırıyı bütün yönleriyle ortaya çıkarmaları, savcı hakkında işlem yapmaları istenmişti.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt: Madem öyle yargılasınlar. Ben bu nedenden dolayı yargılanmaktan gurur duyarım. Üstelik çıkar o mahkemede avukatlığımı bizzat kendim yaparım. Çünkü bu benim için bir gururdur. Biz bu yola hayatımızı koyduk. Neye mi? Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına. Bugüne kadar bu dava uğruna dağlarda çarpıştık. Mahkeme kürsüsünde de fikirlerimizi söyleriz. (6 Mart 2006) Büyükanıt 23 Mart'ta yaptığı bir açımlamada ise Ş emdinli duruşmasına tanık olarak çağrılacağı yönündeki haberler üzerine "Tanık olmak, sanık olmaktan iyidir" açıklamasında bulunmuştu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal: Bu savcı iktidarın hoşlanmadığı önemli makamları yıpratmak için elinden geleni yapıyor. Prof. Aşkın' da gördük, burada da görüyoruz. Altında hangi niyetler var? Silahlı Kuvvetlere karşı bir girişimle karşı karşıyayız. Genellikle Silahlı Kuvvetler darbe yapar diye bilinir. Öyle anlaşılıyor ki, bazen de Silahlı Kuvvetlere karşı darbe planlanıp, girişimde bulunulabiliyor. (6 Mart 2006 )

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök: Türkiye birinci sınıf bir devlettir. Bütün kurumlar birinci sınıf gibi oynamalıdır. Biz de oynuyoruz. Masaya beynimizi, aklımızı, ışığımızı koyarız. Yumruk değil, beynimizi koyarız... Adı üstünde Büyükanıt'tı.. Şimdi daha büyük anıt oldu.(13 Mart 2006)

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer: Yargının siyasallaş tırılmasının yaratacağı sakıncaların önemli bir başka örneği, çok kısa bir süre önce Şemdinli'de yaşanmıştır. Şemdinli'de dile getirilen savlar adalet duygusuna büyük zarar vermiş; Türk Ordusu'nu hak etmediği bir tartışmanın konusu yapmıştır. Ordu'nun itibarının korunması Devlet'in asli görevlerindendir.(Harp Akademileri Komutanlığı/12 Nisan 2006 )

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok: Anayasa'nın 138'nci maddesinin üçüncü fıkrasına, hukuk devleti ilkesine ve adil yargılamayı etkileme yasaklarına rağmen yargıya intikal eden bir olayda Meclis araştırması yapılmasının yanlışlığını özellikle ifade etmek istiyorum.

Orada alınan ifadenin, bir adli belgede aynen yer alması ise düşündürücü olmaktan öte kaygı vericidir. ( 13 Nisan 2006)

Evin GÖKTAŞ - Kezban BÜLBÜL - Mustafa ORTAÇ - Bilal ÇETİN -
Yusuf SAHİCİ - Behçet GÜNGÖR - Ali EYVAZ


'Kötü çocuğa' ihraç

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi