Almanya hükümeti işgalci İsrail'in Filistinlilere uyguladığı şiddeti kınamadı

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burger, Alman hükümetinin Kudüs’te İsrail güçlerinin Filistinlilere yönelik şiddetine sessiz kaldığının anımsatılması üzerine, "Ben sadece Orta Doğu Dörtlüsü'nün açıklamasına atıfta bulunabilirim" diyerek Mescid-i Aksa'daki İsrail zulmünü kınamaktan kaçındı.

Haber Merkezi AA
Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christofer Burger

Alman hükümeti İsrail güvenlik güçlerinin Doğu Kudüs'te Mescid-i Aksa'daki Filistinlilere yönelik saldırılarını ve şiddeti kınamaktan kaçındı. Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, Kudüs’te son günlerde devam eden olaylara ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı.

"İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANIYLA GÖRÜŞTÜK"

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burger, Alman hükümetinin Kudüs’te İsrail güçlerinin Filistinlilere yönelik şiddetine sessiz kaldığının anımsatılması üzerine, "Berlin sessiz kalmıyor, aksine Berlin bölgedeki partnerlerle yoğun olarak temasta. Dışişleri Bakanı (Heiko Maas) dün Ürdün Dışişleri Bakanı ile telefonda görüştü. Hafta sonu da İsrailli mevkidaşıyla temastaydı" dedi.

Dünya Müslümanları ayakta: İlk kıble Mescid-i Aksa'da neler oluyor?

İslam İşbirliği Teşkilatı: İsrail'in Kudüs'te işlediği vahşet yargılanmayı gerektiren bir savaş suçu

Heiko Maas’ın Ürdünlü mevkidaşıyla yaptığı görüşmenin ardından Kudüs’teki şiddetin tırmanışına ilişkin endişesini dile getirdiğini aktaran Burger, ayrıca Orta Doğu Dörtlüsü'nün de konu hakkında açıklama yaptığını, bu açıklamayı önemli bulduklarını ve buna katıldıklarını kaydetti.

  • Orta Doğu Dörtlüsü, Orta Doğu Barış Süreci'ne aracılık etmeyi içeren ulusların ve uluslararası ve uluslarüstü kuruluşların dörtlüsüdür. Dörtlü, Birleşmiş Milletler, ABD, Avrupa Birliği ve Rusya'dan oluşmaktadır.

Lübnanlı Dürzi lider "Filistin toprakları bir nevi kurban ediliyor" diyerek sessiz Arap ülkelerine tepki gösterdi

Mescid-i Aksa İmamı: Netanyahu iktidarda kalma çabası için katliam yapmaya çalıştı

SORUYU GEÇİŞTİRDİ

AA muhabirinin "İsrail güvenlik güçlerinin camide ve Doğu Kudüs’teki insanlara yönelik saldırılarını ölçülü buluyor musunuz veya bu şiddeti kınıyor musunuz? Bu konudaki tutumunuz nedir?" şeklindeki sorularına da Burger, "Ben sadece daha önceki söylediklerime ve Orta Doğu Dörtlüsü'nün açıklamasına atıfta bulunabilirim." şeklinde cevap verdi.

  • Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert de Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün açıklamalarına katıldığını belirterek, iki tarafı da gerginliği azaltmaya çağırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistin Devlet Başkanı'yla görüştü

Filistinliler mesajlarını İsrail'in attığı mermi kovanlarıyla verdi: Bizi aşamayacaksınız

BAE’li hesaplardan işgalci İsrail güçlerine destek Filistinlilere suçlama

Dünya genelinde ünlüler İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya saldırısına tepki gösterdi

İşgalci İsrail polisi Mescid-i Aksa'da AA kameramanına saldırdı
İşgalci İsrail polisi, Mescid-i Aksa'daki olayları takip eden Anadolu Ajansı (AA) kameramanı Fayiz Ebu Rumeyle'ye saldırarak darbetti, AA foto muhabiri Mustafa el-Haruf'u da plastik mermiyle yaraladı.

İsrail askerlerini çıplak elleri ile püskürten Filistinlilerden Mescid-i Aksa'da şükür secdesi
Filistinli Müslümanlar işgalci İsrail'in Mescid-i Aksa'ya düzenlediği terör saldırısına karşı direnmeye devam ediyor. İşgalci güçleri çıplak ellerle püskürten Filistinliler Mescid-i Aksa'nın avlusunda şükür secdesi yaptı.

Hamas Sözcüsü Zuhri TVNET'te konuştu: İsrail yanlış hesap yapıyor direneceğiz
Hamas Sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, TVNET'te yaptığı açıklamada işgalci İsrail güçlerinin Kudüs'te gerçekleştirdiği teröre tepki gösterdi. Zuhri 'Siyonistler yanlış hesap yapıyorlar. Bütün planları bozmayı sürdüreceğiz. Onlara planlarının yanlış olduğunu göstereceğiz' diye konuştu.