İslami gruplara savaş açılacak

Ortadoğu'dan Güneydoğu Asya'ya, Orta Asya'dan Güney Amerika'ya kadar İslami gruplara karşı küresel düzeyde savaş başlatılacak.

Haber Merkezi Yeni Şafak
ABD'li terör uzmanları New York ve Washington'a düzenlenen saldırılara yönelik misillemenin uzun yıllar alabileceğini belirtiyorlar. Müfettişlerin olayla bağlantısı olan her delili incelediklerini belirten uzmanlar, teftişin uzun zaman alacak bir insan gücüne ihtiyacı olduğunu ve tamamlanmasının yıllar sürebileceği belirtiliyor. ABD topraklarında, Amerika'ya karşı düzenlenen intihar saldırısının ardından gözler bütün dünyada İslami hareketlere yöneldi. Tek kutuplu dünyanın patronu Amerika'nın düşman olarak kendine

Müslüman grupları seçtiğini belirten uzmanlar, bu son olaydan sonra ABD'nin Ortadoğu'dan Afrika'ya, Orta Asya'dan Doğu Asya'ya kadar tüm bölgelerde bir temizlik operasyonuna geçebileceği belirtiliyor. Operasyonların Doğu Avrupa, Rusya, Kuzey ve Güney Amerika'da da başlatılacağı açıklanıyor. İslami grupların yükselişine sahne olan Filipin, Endonezya ve Malezya gibi ülkelerin ABD siyaseti için öncelikli yerler arasında görülüyor. ABD, İslami gruplara karşı Rusya ve Hindistan'la sıkı istihbarat ilişkileri içine girebileceği belirtiliyor.