Filistin yönetimi Sudan’ın İsrail ile normalleşme kararını kınadı: Reddediyoruz

Filistin yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, "Filistin topraklarını gasp eden işgal devleti İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesini reddediyor ve kınıyoruz. Filistin yönetimi, Filistin halkının meşru haklarını ve menfaatlerini korumak için gerekli kararları alacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Sudan halkının İsrail ile normalleşmeyi protesto ettiği gösterilerden bir kare.

Filistin yönetimi, Sudan’ın ABD arabuluculuğunda İsrail ile ilişkileri normalleştirmesi kararı almasını kınadı.

Filistin yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, “Filistin topraklarını gasp eden işgal devleti İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesini reddediyor ve kınıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

DÜNYA
Trump açıkladı: Sudan ile İsrail ilişkilerini normalleştirme konusunda anlaşmaya vardı

DÜNYA
Trump, Sudan'ı 'teröre destek veren ülkeler' listesinden çıkardı

Hiç kimsenin Filistin halkı ve davası adına konuşma hakkı olmadığına dikkat çekilen açıklamada, kapsamlı ve sürdürülebilir bir barışın tek yolunun başkenti Doğu Kudüs olan 1967 sınırları üzerinde bağımsız, egemen bir Filistin devletinin kurulmasından geçtiği belirtildi.

DÜNYA
İsrail televizyonu: ABD Sudan'a normalleşe ültimatomu verdi

Ayrıca Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) başta olmak üzere Filistin İslami Cihad, Hamas ve Fetih hareketleri de Sudan’ın İsrail ile normalleşmesini kınayan ayrı bir bildirge yayınlayarak, söz konusu adımın Sudan’ın zenginliklerini yağmalamayı hedeflediği kaydedildi.

DÜNYA
Sudan'da İsrail'le normalleşme girişimi protesto edildi: İsrail bayrağı ateşe verildi

İsrail ile normalleşen son ülke Sudan oldu

Uzun süredir başta BAE olmak üzere Körfez ülkeleri ile İsrail arasında perde arkasında yürütülen temas süreci, ABD Başkanı Donald Trump'ın, 13 Ağustos'ta BAE'nin, 11 Eylül'de de Bahreyn'in İsrail ile normalleşme anlaşmasına vardığını açıklamasıyla aleni hale geldi.

Trump Oval Ofis'te gazetecilerin karşısına çıkmadan dakikalar önce Beyaz Saray, Sudan konusunda bir açıklama yapmış ve Trump'ın Sudan'ı "teröre destek veren ülkeler" listesinden çıkarma kararını imzaladığını Kongre'ye bildirdiğini aktarmıştı.