Siyah renk bu kez Rohingya için!

Sosyal medya üzerinde düzenlenen bir farkındalık çalışması için vicdan sahipleri harekete geçti. Giydikleri siyah kıyafetlerle fotoğraflarını çekerek Arakan'da yaşanan zulme ilişkin notlarıyla birlikte paylaşan birçok kişi özellikle twitter'da ‪açılan #‎Black4Rohingya etiketine binlerce tweet attı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Birleşmiş Milletlere göre, dünyada en fazla zulüm gören azınlıkların başında gelen Rohingyalar için uluslararası bir sosyal medya kampanyası düzenlendi. Myanmar ordusu ve Budist çetelerin baskısı altında kalan Arakanlı Müslümanlar, kendi ülkelerinde veya komşu ülkelerdeki kamplarda insanlık dışı şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.
Geçtiğimiz günlerde Arakan'dan kaçarken denizde mahsur kalan ve hiçbir ülkenin kabul etmek istemediği çaresiz Rohingya Müslümanları gündeme oturmuştu. Bangladeş, Malezya, Endonezya gibi ülkelere sığınmaya çalışan Arakanlılar insan kaçakçılarının sömürü ve tecavüzlerine de maruz kalıyor. Ölümcül tekne yolculuklarının ise ardı arkası kesilmiyor..
Dünya genelinde Arakanlılarla dayanışmak ve yaşanan zulme dikkat çekmek için başlatılan kampanya için duyarlı kişiler siyah kıyafetlerle çektikleri fotoğraflarını "‪#‎Black4Rohingya‬" yazarak paylaşıyor. Kampanya için twitter üzerinden dünyanın her yerinden binlerce katılım gerçekleşti. Mazlum Rohingya Müslümanlarının çığlığını dünyaya duyurmak için başlatılan kampanyaya ilgi devam ediyor.