Kış lastiğine zam

Kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başladı. O günden bu yana ülke genelinde kış lastiği fiyatları bir senede yüzde 25 oranında yükselirken lastiklerin ortalama fiyatı ise 468 TL oldu.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Ülke genelinde kış lastiği fiyatları bir senede yüzde 25 oranında arttı.

Zorlu kış koşullarına hazırlık için sürücüler kış lastiği alımları için harekete geçti. Bir satış sitesinin Kasım ayı verilerine göre “kış lastiği” aramalarını içeren sorgular, bir önceki aya göre mobilde yüzde 122, masaüstünde ise yüzde 147 oranında arttı.

Ülke genelinde kış lastiği fiyatları bir senede yüzde 25 oranında yükselirken lastiklerin ortalama fiyatı ise 468 TL oldu. Bingöl, Adana, Ağrı, Balıkesir, Kahramanmaraş ve Manisa ise kış lastiği fiyatları en çok arttı iller oldu.

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI 1 ARALIKTA BAŞLADI

Kış aylarında trafik kazalarını asgari düzeye indirmek amacıyla İçişleri Bakanlığınca 81 ile gönderilen 'Kış Genelgesi' 1 Aralık'tan itibaren geçerli olmaya başladı. 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında geçerli olan kış lastiği kullanma zorunluluğuna uyulacak. Okul servis araçları gibi özellikli taşıma araçları daha dikkatli kontrol edilerek Okul Servis Araçları Yönetmeliği hükümlerine uygunluğu yönünden de denetlenecek. Trafik yoğunluğu artan yol kesimlerinde gerek görülmesi halinde trafik akışı normale dönünceye kadar ağır tonajlı taşıtlar (çekici, kamyon, tanker gibi) uygun yerlerde bekletilecek.

Bugün başladı! 625 lira cezası var

KIŞ LASTİĞİ KURALINA UYMAYANA CEZA

Kurala uymayan araçların işletmecilerine uygulanan 625 liralık cezanın Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan yüzde 14,47'lik yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2018 itibarıyla 715 liraya çıkarılması öngörülüyor. Belirtilen idari para cezasının tutarını azaltmaya ve iki katına kadar artırmaya Bakanlar Kurulu yetkili olacak.

Taşeron işçi haftaya Meclis'te

Taşeron işçide son gelişmeler

Taşeron işçiye 6 bin lira