Rotamız Trakya

Trakya’nın turizm varlığını turistler kadar yatırımcıların da dikkatine sunan ‘Trakya Turizm Rotası’ hayata geçti. Bölge turizmini %50 geliştirecek projede; doğa, inanç, lezzet ve tarih rotası tanıtılıyor.

Mesude Demirhan Yeni Şafak
Trakya'nın sahip olduğu doğal değerlere önemli ölçüde katkı sağlayacak 'Trakya Turizm Rotası' hayata geçirildi. Proje, Trakya Kalkınma Ajansı desteği ve Kırklareli Üniversitesi koordinatörlüğünde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, Trakya Turizm İşletmecileri Derneği ortak paydaşlığında hazırlandı. Bölgenin turistik değerlerinin; doğa, inanç, lezzet ve tarih rotası adı altında 4 kategoride toplanarak turizm envanterine kazandırılması hedeflendi. Trakya Turizm Rotası ile yerli ve yabancı turist sayısında önemli bir artış beklenirken bölgenin bu potansiyelini değerlendirmek isteyen yatırımcılara yönelik de çeşitlilik sunuluyor.

POTANSİYEL %50 ARTACAK

Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Vatansever Toylan, projeyle kurumlar arasında iş birliği kültürünü geliştirmek istediklerini belirterek, Trakya'nın kültür, sanat ve gastronomi değerlerini daha iyi tanıtmayı amaçladıklarını söyledi. Projeyle uzun vadede bölgenin turizm potansiyelini yüzde 50 artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Toylan, “Trakya'nın turizm algısı anlamında bir değişime ihtiyaç duyduğu gördük. Bu da nitelikli bir turizm planlanması, rota geliştirme ve pazarlama faaliyetleriyle mümkün hale gelebilir" ifadelerini kullandı.

DÖRT KOLDAN KALKINMA

Trakya bölgesine 3 milyon turistin geldiğini ifade eden Kalkınma Ajansı Başkanı Mahmut Şahin, projeyle beraber bölgedeki turist sayısında 2023'e kadar yarı yarıya artış beklediklerini ifade etti. Eğitim, turizm, sağlık ve sanayide bölgenin kalkınmasına katkı sunduklarını vurgulayan Şahin, turizm rotası araştırmaları sonucunda ise Mimar Sinan rotası, ayçiçeği rotası gibi gezi rotaları belirlediklerini söyledi.