Bir gece ansızın geldik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Suriye ve Irak’ta terör koridoruna müsaade etmeyeceğini belirterek, “Nitekim işte ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ dedik ve gece bildiğiniz gibi Silahlı Kuvvetlerimiz, ÖSO ile İdlib’le ilgili şu anda operasyonunu başlattı” dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi FETÖ ve PKK gibi terör örgütleriyle köşeye sıkıştıramayanların sahaya indiğini söyledi.

AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, her gün yeni bir durumla, yeni bir saldırıyla, yeni bir taktik atakla karşılaştıklarına işaret ederek, özetle şunları söyledi:

Bu saldırıların bir kısmını bizim dikkatimizi ve enerjimizi bölgemizdeki kritik gelişmelerden uzaklaştırmaya yönelik olarak görüyoruz. Türkiye’yi FETÖ ve PKK gibi terör örgütleriyle köşeye sıkıştıramayanlar, doğrudan sahaya girmeye başladı. Bunun için Avrupa Birliği’ndeki serbest dolaşım hakkımızı sürekli erteliyor ve bizleri oyalıyorlar. Olmadık bahanelerle Amerika’ya vize başvuruları askıya alınıyor.

FIRAT KALKANI MESAJDI

Türkiye’nin milleti ve devletiyle gösterdiği güçlü duruş sebebiyle bir türlü amaçlarına ulaşamayanlar, 15 Temmuz gecesi darbe girişimiyle yeni bir hamle yaptılar. Biz de milletimizle bu teşebbüsün akamete uğramasını sağladık. Hemen arkasında da Suriye’deki Fırat Kalkanı Operasyonu’nu başlatarak, bizi bu şekilde durduramayacaklarının mesajını darbenin arkasındaki güçlere verdik.

NAMERT KAÇAR MERT DİRENİR

Tabii hem onların saldırıları hem de bizim cevaplarımız bunlarla sınırlı kalmadı. Türkiye’ye siyasi, sosyal, diplomatik, askeri, ekonomik tüm alanlarda diz çöktüremeyenler her gün yeni bir oyunla karşımıza çıkıyor. ‘Namert kaçar, mert direnir.’ Üstelik biz artık sadece direnmekle savunmakla kalmıyor, kendi oyun planımızı adım adım uyguluyoruz.

OPERASYONU BAŞLATTIK

Yıllarca bizi terör örgütleriyle yeteri kadar, güçlü şekilde mücadele etmemekle itham edenler, şimdi terör örgütleriyle kol kola bölgemizi tanzime giriştiler. Astana sürecini başlattık ve Rusya, Türkiye, İran üçlü olarak bir karara vardık. Nitekim işte ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ dedik ve bu gece bildiğiniz gibi Silahlı Kuvvetlerimiz, Özgür Suriye Ordusu ile İdlib’le ilgili şu anda operasyonunu başlattı. İdlib bize sınır, dolayısıyla tedbirimizi almak durumundayız. Her an taciz ve tehdit altında olan biziz, kimse bize ‘Niye bunu böyle yaptınız’ diyemez. Şu anda bu strateji uygun bir şekilde devam ediyor, temennim odur ki kısa zamanda bu biter. Afrin’de Kürt vatandaşlarımız, Türkmen vatandaşlar ve bunun yanında da PYD ve YPG var. Strateji uygun bir şekilde devam ediyor. Sincar’a PKK yerleşti. Biz oranın da derdiyle dertleniyoruz. Şimdi gündemde Kerkük var.

  • Ne kadar cahil bir adamsın?
  • Erdoğan, “Bu ülkede değil ülkenin dışında da Kılıçdaroğullarının adeti çok fazla. Bir taraftan TSK’nın sınırötesine çıkmasına evet diyeceksin, aynı konuşmada İdlib’de ölenlerin sorumlusu Erdoğan’dır diyeceksin. Sen ne cahil bir adamsın. Böyle bir mantık olur mu? Dünyadaki en sorumsuz, en tutarsız, en anakronik ana muhalefet partisine sahibiz, maalesef” dedi. Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine “Ecevit’e sataşmamasına” ilişkin sözlerini anımsatarak, “Ben Ecevit’in anlayışına sataşıyorum. Çünkü bu milletin temsilcilerinin, Amerika’nın bakanlarının tırabzana oturup, kendisinin de el pençe durmasını kabul edemiyorum, mesele budur. Çünkü bu milletin genlerinde, geleneklerinde bu yok” diye konuştu.

Saygısızlık yaptı hesabını verecek

Erdoğan, AK Partili Belediye Meclis üyesi Tülay Ömercioğlu’na karşı saygısızca ifadeler kullanan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a sert tepki gösterdi. Çanakkale Belediye Başkanının ciddi bir terbiyesizlik yaptığını ifade eden Erdoğan, “Orada bizim meclis üyemize konuşması esnasında, bir bayana, ‘sesini kes’, ‘çık’, ‘konuşma’, sen bunu nasıl dersin? Sen bunu mu yaptın, 18 Mart geliyor. Bak şimdiden ben de talimatı verdim, bu Belediye Başkanını 18 Mart’ta, Çanakkale törenlerinde konuşturtmayacaksınız. Çünkü oradaki düzenlemenin faili hükümettir, validir. Dolayısıyla onun orada konuşma hakkı bir lütuftur. Dolayısıyla bu, seçilmişler için de böyle bir adımı attı, seçilmişe saygısızlık yaptı. Bunun hesabını verecek” dedi.

  • Çelme takanları unutmayacağız
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi Batı’dan ve tüm dünyadan tecrit etmek için ellerinden geleni yapanların, beyhude yere uğraştıklarını belirterek, “Avrupa Birliği, ülkemize serbest dolaşım hakkı vermedi de ne oldu? Dünya başımıza mı yıkıldı? 54 yıl, resmi olarak söylüyorum, eğer işin aslını alırsak 59’dan bu yana Ne oldu? Almadı. Bitirdiler mi bizi? Hayır. Hala oyalıyorlar fakat biz sabrediyoruz. Diyoruz ki bu minderden biz değil siz kaçacaksınız. Eğer dürüstseniz yapın açıklamanızı, açıklamayı yapın bitirelim işi. Bizim size ihtiyacımız yok. Karşılıklı bir ihtiyaç formülü var. Türkiye yine yoluna devam ediyor, hiç endişe etmeyin yoluna devam edecek. Yaşadığımız bu zor dönemde yanımızda olanları unutmayacağımız gibi sürekli ayağımıza çelme takanları da unutmayacağız” dedi.

Tasfiye değil görev değişimi

Yaşanılan dönemin hassasiyetlerinin AK Parti olarak sorumluluklarını ağırlaştırdığına işaret eden Erdoğan, teşkilatlara yönelik şu mesajları verdi: “Herkesin tembellik yapmaya hakkı olabilir ama bizim yok. Biz çok çalışacağız.

Bir kısım arkadaşlarımız görevlerine devam ediyor. Değişim ihtiyacı olan yerlerde bugüne kadar hizmet etmiş arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyor, yeni arkadaşlarımızla yolumuza devam ediyoruz.

İNCİNMELERİNE İZİN VERMEYİZ

Kongrelerde vazifelerini yeni isimlere devreden arkadaşlarımızın önümüzdeki dönemde teşkilatlardan belediyelere ve meclise kadar her kademede görev almalarının yolları açıktır. Bir bayrak yarışı olarak gördüğüm bu hizmet yolunda kime ne zaman, hangi mevkide görev düşeceği belli olmaz.

Teşkilatlarımızla birlikte belediyelerde de şimdiden birtakım düzenlemeler yapmaya başladık. Özellikle kritik gördüğümüz birtakım yerlerde yeni döneme daha ciddi hazırlık yapabilmek için mevcut isimlerin çekilmesi konusundaki kararımızı adım adım hayata geçiriyoruz.

MEZARA KADAR

Görevlerinden feragat eden arkadaşlarımız, elbette partimizde çalışmayı, katkı sağlamayı sürdürecek. Bu bir tasfiye değil, ihtiyaçtan kaynaklanan görev değişimidir. Hiç kimsenin görevini devreden arkadaşlarımızla ilgili en küçük bir olumsuz söz söylemesine, incitici tutum içerisine girmesine izin veremeyiz. Bizler pazara kadar değil, mezara kadar yol arkadaşlığı, dava arkadaşlığı yapmaya kasem etmiş bir kadroyuz. Bunu böyle biliniz."

İsteseniz de istemeseniz de yasa geçecek

Anamuhalafet partisinin çapsızlığının en çarpıcı örneklerinden birinin şu anda Meclis’te görüşülen, müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesi ile ilgili düzenleme olduğunu belirten Erdoğan, “Düşünebiliyor musunuz, kendi değerlerimizle inancımızın mensubu olarak bizim vatandaşlarımızın kahir ekseriyeti, resmi nikah kıyıldığı zaman onunla yetinmiyor gidiyor hoca efendiye bir nikah da orada kıydırıyor. İsteseniz de istemeseniz de bu, Meclis’ten geçecek. Kayıt dışı nikah değil, kayıt altında nikah Asıl kayıt dışılıkları bu kaldıracak. Ne diyorlar utanmadan sıkılmadan, ‘Çocuk yaşta evlilik.’ Ya bırak, ne alakası var. Bu, işte onu tamamıyla ortadan kaldırmaya yönelik bir adımdır. Batı laik, Batı’da kilise bu işi yapıyor mu? Onları da örnek olarak gösterirken bunu kendime de zül addediyorum. Orada olunca laikliğe aykırı olmuyor da bizde niye laikliğe aykırı olsun. Kaldı ki laiklik denilen bu kavramı bile bunlar bilmiyor. Hiçbir zaman kişiler laik olmaz, devlet laiktir ama bunlar bunu da bilmiyor” dedi.

Erdoğan’a milli silahlı koruma

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün dile getirdiği yerli üretim silah kullanımı konusunda, Cumhurbaşkanlığı Koruma Başkanlığı harekete geçti. Türk mühendislerin tasarladığı Milli Piyade Tüfeği (MPT-76), Erdoğan’ın talimatı üzerine kendi koruma ekibi tarafından da kullanılmaya başlandı. İlk aşamada, Cumhurbaşkanlığı Karşı Atak Timi (CAT) tarafından MPT-76 kullanılmaya başlandı.