Bu ne pişkinlik bu ne cüret

MHP Lideri Bahçeli, AK Parti ile muhtemel koalisyon için ‘çözüm süreci’, ‘17-25 Aralık’ ve ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı içeren 3 şartını tekrarladı. Bahçeli, olası bir CHP-MHP koalisyonu için kendisine ‘başbakanlık’ teklif eden Kılıçdaroğlu’nu ise topa tuttu: “Bu yetkiyi kimden ve nasıl almıştır? Bu ne cürettir, bu ne pişkinliktir?”

Çetiner Çetin Tarık Bakıcı Yeni Şafak
MHP Lideri Devlet Bahçeli, halkın kendilerine anamuhalefet partisi görevini verdiği belirtirken, diğer yandan 'kırmızı çizgi'lere uyulması halinde AK Parti ile koalisyona yeşil ışık yaktı. 25'inci dönemin ilk MHP grup toplantısında konuşan Bahçeli, “Türk milleti, MHP'ye ana muhalefet görevi vermiştir. Bu göre koalisyona kapalı durmak, önyargılı bir tavırla muhtemel görüşmelere yüz çevirmek demek değildir. Biz, Türkiye ve Türk milleti için dün fedakârlık yaptık, gerekirse, yeri gelirse yine ve yeniden yaparız. Elbette Türkiye hükümetsiz kalmamalıdır ve de kalmayacaktır" dedi.

3 ŞARTINI TEKRARLADI

“Eğer ki, tüm alternatifler tüketilir ve siyasi istikrarsızlık baş gösterirse, Türkiye'yi Allah'ın izniyle namerde muhtaç etmeyiz, sorumluluktan kaçmayız" ifadelerini kullanan Bahçeli, AK Parti ile koalisyon için 3 şartını tekrarladı: “Çözüm süreci askıya alınsın, 17-25 Aralık sonuçlandırılarak tam bir mıntıka temizliği yapılsın ve Cumhurbaşkanı Erdoğan anayasal sınırlarına çekilsin."

AK PARTİ-CHP AN MESELESİ

Fakat AK Parti'nin ilk olarak çözüm sürecinden ötürü HDP ile koalisyonu denemesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, bunun olmaması halinde 'küresel sermayenin göz kırptığı' AK Parti-CHP koalisyonunun kurulması lazım geldiğini belirtti. AK Parti-CHP hükümetinin an meselesi olduğunu iddia eden Bahçeli, “ABD ve AB ise bu ortaklığa dünden razıdır" yorumu yaptı. Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde yüzde 60'lık bloktan bahsettiğini ve kendisine 'başbakanlık koltuğu' önerdiğini hatırlatan Bahçeli, buna tepkisini şöyle dile getirdi:

BAYAT NUMARAYI YEMEZLER

“Sayın Kılıçdaroğlu Başbakanlık makamını şahsıma lütfetme yetkisini kimden ve nasıl almıştır? Başbakanlık ganimeti bulmuştur da, göz tokluğu, mevki doygunluğu ve alicenaplık göstererek buna bizi mi layık görmektedir? Milletin bize vermediği yetkiyi Kılıçdaroğlu nasıl sunabilmektedir? Bu ne cürettir? Bu ne pişkinliktir? Bu manevrasıyla sözüm ona bizi zorda bırakmayı, 'her şeyi denedim, ama olmadı' uyduruk gerekçesini imal etmeyi hesaplamıştır. Sayın Kılıçdaroğlu, bilesin ki, bu bayat numaraları hiç kimse yemeyecektir. MHP, PKK'nın siyasi acentesi olan HDP'yle hiçbir şart altında biraraya gelmez."

Güvenlik kuşağı hemen

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkiye'nin Suriye sınırında acil önlem alınması gerektiğini söyledi. IŞİD ile PYD arasında bir fark olmadığını, ikisinin de terör örgütü ve cinayet şebekesi olduğunu vurgulayan Bahçeli, PYD-PKK terönünün etnik temizlik yapacak kadar gözü döndüğünü hatırlattı. Türkmenlerin yurtlarından zorla çıkarıldığını ifade eden Bahçeli, her geçen gün artan sığınmacı sayısının da ülkenin hazmetme kapasitesini zorladığına dikkat çekerek şöyle konuştu:

TÜRKİYE KORKAK DEĞİLDİR

“İster mevcut hükümet, isterse de kurulacak yeni hükümet, Türkiye'nin milli çıkar ve emniyetini tehdit eden gelişmelere sessiz ve seyirci kalamayacaktır. Türkiye tüm milli güç unsurlarıyla harekete geçmeli, hiçbir devletten izin beklememeli, uluslararası hukuktan doğan meşru haklarıyla vatanını savunmalıdır. Hudutlarımızın öbür yakasında sınır ve derinliği net olarak belirlenecek bir alan üzerinde güvenlik kuşağı gecikmeksizin tesis edilmelidir. Bunun için vakit kaybetmeye lüzum yoktur. Bu bir savaş çağrısı değil, nefsi müdafaa ve Türkiye'nin caydırıcılığını gösterme iradesidir. Türk milleti IŞİD'e, PYD'ye, PKK'ya veya benzer terör örgütlerine boyun eğecek kadar aciz ve korkak değildir. Bu toprakları şehit kanıyla vatanlaştırdık. Hiçbir kanlı ve kiralık terör örgütünün, hiçbir küresel zorbalığın insafına terk edemeyiz, bilinsin ki asla da etmeyeceğiz."