FETÖ’yü iade korkusu sardı

15 Temmuz’da Akıncı Üssü ile Pensilvanya arasındaki irtibatı ortaya koyan bu zamana kadar ulaşılmış en kuvvetli delil ABD’ye gönderildi. Terörist başı Fetullah Gülen’in iade talebi tekrarlandı. Sivil imamlardan Hakan Çiçek’i Gülen’le görüştüren ‘Eczacı Abdi’nin kimliği belirlendi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Gülen’le ilgili yeni deliller ABD Adalet Bakanlığı’nda

Hain kalkışmanın yaşandığı 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü çevresindeki arazide bulunan ve örgütün sivil imamlarından Kemal Batmaz ile Hakan Çiçek'e ait olduğu belirlenen cep telefonları üzerindeki incelemeler sonucu yeni delillere ulaşılmıştı. Darbe girişiminin emir ve talimatının ABD'nin Pensilvanya eyaletinde bulunan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen tarafından bizzat verildiğine yönelik çok önemli tespitlerde bulunulmuştu.

EN KUVVETLİ DELİL ABD’DE

Adalet Bakanlığı, o delilleri ABD’ye gönderdi. Bakanlık, Hakan Çiçek'in baş hain Fetullah Gülen'le görüşmelerini ve Kemal Batmaz'ın bağlantılarını tamamen ortaya koyan söz konusu yeni delilleri ABD Adalet Bakanlığı ile paylaştı. Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından ABD’li yetkililere gönderilen yazıda, Türkiye'nin terörist başı Gülen'e yönelik iade talebi tekrarlandı.

‘SÜRECİ ARTIK BAŞLATIN’

Yazıda, "Türk adli makamlarının tespitleriyle Gülen'in 15 Temmuz silahlı darbe teşebbüsündeki rolü hiçbir şüpheye mahal vermeyecek şekilde ortaya konulmuştur. Bu nedenle iki ülke arasında yürürlükte olan 'Ceza İşlerinde Karşılıklı Adli Yardımlaşma ve Suçluların İadesi Anlaşması'nda belirtilen bütün şartları ziyadesiyle karşılayan iade taleplerimizin bir an evvel ülkeniz adli makamına tevdiini ve iadeye ilişkin yargısal sürecin başlatılmasını bekliyoruz" denildi. Hain darbe girişimiyle ilgili bağı ispatlanan Fetullah Gülen’i iade korkusu sardı.

‘ECZACI ABDİ’ BELİRLENDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ele geçirilen yeni delillere göre, darbenin planlayıcılarından olan Hakan Çiçek'in elebaşı Fetullah Gülen'le, "Eczacı Abdi" kod adlı örgüt üyesi aracılığıyla cep telefonundan çeşitli programlar sayesinde doğrudan görüştüğü ortaya çıkmıştı. Yapılan incelemeler sonrasında "Eczacı Abdi"nin de gerçek kimliğine ulaşıldı. ABD'ye gönderilen belgeler arasında bu gelişme de yer aldı.

Gülen’e anlık bilgi

Hakan Çiçek’le “Eczacı Abdi” arasındaki görüşmeye göre terörist başı Gülen, 15 Temmuz 2016’da saat 20.00’den itibaren sürekli bilgilendirildi. Gülen, talimatları bizzat aktardı. Çiçek’in, Gülen’le birlikte yaşayan ve telefonuna “Hkn Ada Avukat” olarak kaydettiği başka bir kişiyle daha iletişim kurduğu, teknik takibe takılmamak için internet tabanlı uygulamalar kullanıldığı tespit edildi.

Sivil imam Kemal Batmaz’ın ise FETÖ’nün hava kuvvetleri imamı firari Adil Öksüz’ün kayınbiraderi Abdulhadi Yıldırım’ın davet mektubu üzerine 11-13 Temmuz 2016’da ABD’de bulunduğu; davet mektubunun, Batmaz’ın gerçek ziyaret amacını gizlemek için gönderildiği ortaya çıktı.