YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


İktidarda ilk kongre

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, bu kongrede 31 yıldır emek verilen mücadelenin meyvelerinin alınacağını belirterek, MHP'nin eski söyleminde hiçbir değişiklik olmayacağını söyledi.

MHP'nin bugün yapılacak olan 6'ncı olağan kongresinde, Alparslan Türkeş tarafından biçimlendirilen yapı masaya yatırılıyor. Devlet Bahçeli'ye karşı tek rakip olarak çıkan Şerafettin Toperi'ye şans tanınmazken, MHP'nin tüzük ve parti programı silbaştan yenilenecek.

MHP'nin, kendisini iktidara taşıyan kitleye verdiği sözler ve iki yıla yakın koalisyon ortaklığı süresince ortaya koyduğu performansın bir değerlendirmesinin de yapılacağı MHP kongresinde, değişimin gerekçeleri ve çerçevesi de anlatılacak.

Yahnici: Değişmedik

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, bu kongrede 31 yıldır emek verilen mücadelenin meyvelerinin alınacağını belirterek, MHP'nin eski söyleminde hiçbir değişiklik olmayacağını ifade etti. Yahnici, şunları söyledi: "Rahmetli Türkeş'in ölümünün ardından sıkıntılı ve gerilimli bir kongre süreci yaşadık. Bu kongrelerin sonucunda Sayın Genel Başkanımız Bahçeli yönetime geldi. O zaman ne dediysek şimdi de bu kongrede onu diyeceğiz. Bu da 21. yüzyıla Türkiye'yi taşıma iddiasıdır."

Yeniden yapılanacağız

MHP'nin 30 yıllık mücadelesinin Türkiye'yi lider ülkeler arasına sokacak şartları oluşturmak amacı taşıdığını kaydeden Yahnici, bu amaç doğrultusunda hem kadro hem de fikir bazında gerekli yapılanmaları ele alacaklarını bildirdi. Yahnici, "Hem MHP'nin hedeflerini hayata geçirebilecek nitelikte, dürüst, çalışkan arkadaşlarımızın seçileceği bir kadro oluşturacağız hem de fikir bazında yeniden yapılanmamızı gerçekleştirerek bunu parti program ve tüzüğüne geçireceğiz. Anlayacağınız yine herkes ahkam kesecek biz işimize bakacağız" diye konuştu.

İdeolojimizi inkar etmeyiz

MHP'de planlanan değişimin ideolojik inkar anlamına gelmeyeceğini de kaydeden Yahnici, "MHP bir ideoloji, dava partisidir. Yıllarca bu ideolojisinden ödün vermemiş, hiçbir hesap ve beklenti içinde olmamış milliyetçilerin emekleriyle bu noktaya gelmiştir" dedi. Yahnici, bu yöndeki eleştirileri ise "Suyun bulandırılmasından başka bir anlamı yok" diye değerlendirdi. MHP'deki her adım ve her değişimin tabana anlatılarak ve tabanın desteği alınarak yapıldığını savunan Yahnici, "Normal çizgimiz ne ise onu devam ettiriyoruz. Çizgiden sapmamızı isteyen ve tabanımızı rahatsız etmeye çalışan başkaları var" dedi.

Çarşaf liste isteniyor

Öte yandan, son saatlere kadar parti içinde "liste kulisi"' yapılmaya devam etti. MHP'de, milletvekillerinin çoğunun çarşaf listeden yana olduğu belirtilirken, tek liste ile kongreye gidilmesi için çalışma yapan Şefkat Çetin'in tepki topladığı belirtiliyor. MHP'liler, "Yönetimdeki ve kabinedeki arkadaşlarımızın bazılarından memnun değiliz. Çarşaf liste ile hem muhalefete de söz hakkı tanınır, hem de görev yerini dolduramayan arkadaşlarımız kendilerine çeki düzen verme şansı kazanır" diyorlar.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...