T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ

IMF'ye memur için yüzde 20 zam sözü

Hükümetin memurlar için düşündüğü seçim zammı IMF'ye verilen taahhütler nedeniyle yerine getirilemiyor.

Memur maaşlarını seçim öncesinde arttırarak seçim rüşveti dağıtmaya hazırlanan hükümetin planı, IMF'ye takıldı. Görüşmeleri yürüten Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, memurlara yüzde 20'den fazla maaş zammı verilmeyeceğini, hazine bürokratlarından öğrenince şaşkınlık geçirdi.

Bakanlar Kurulu'nda dün memurlara yapılacak artış oranı konusundaki görüşmeleri anlatan Bakan Keçeciler, "Hazine ve maliye bürokratları, IMF'ye verilen niyet mektubunda memurlara ancak yüzde 20 maaş artışı verileceği konusunda taahhüdümüz bulunduğunu dün söylediler. Ben de bilmiyordum" şeklinde konuştu.

Komisyon kuruluyor

Keçeciler konuşmasında maaş artış oranları için bir komisyon kurulmasını önerdi. Bakan Keçeciler'e "Hepimiz size yardımcı oluruz" diyen Başbakan Bülent Ecevit, komisyon kurulması için görevlendirme yaptı. Kurulan alt komisyonun bugün ilk toplantısını yapacağı da bildirildi.

Öte yandan MHP lideri Devlet Bahçeli, Kemal Derviş'in duyduğu memnuniyeti, "Bugüne kadar Hazineye ilişkin böyle detaylı bir bilgi verilmemişti. Size teşekkür ederim" diyerek, ilginç bir şekilde ima etti.

  • NEVZAT DEMİRKOL, ANKARA

    Oral: Zam için elden gelen yapılacak

    Hükümetle kamu sendikaları arasında zam görüşmeleri sürüyor. Maliye Bakanı Sümer Oral, memur maaş zamlarıyla ilgili olarak, bütçe imkanları içinde ne yapılabilirse onun yapılacağını söyledi. Bakan Oral, Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız'ı kabul etti. Kabulden sonra gazetecilerin görüşmeye ilişkin sorularını cevaplayan Maliye Bakanı Oral, bir gazetecinin, "Memurların talepleri karşılanamayacak mı?" şeklindeki sorusu üzerine, "Hayır öyle birşey söylemedim. Bütçe imkanları içinde ne yapılabilirse o yapılacak" dedi. Kamu çalışanlarının maaş düzenlemesiyle ilgili 631 sayılı kararnameye ilişkin bir soru üzerine de Bakan Oral, "15 Eylül'de memurlar maaş alacak. O tarihe kadar bir kararname çıkarılması söz konusudur" dedi. Oral, "Şubat ayında aynı konuya ilişkin yapılan düzenlemeye dahil olanlar, yeni kararname kapsamında olacak mı?" sorusu üzerine de, şubat ayındaki düzenlemenin devam ettiğini söyledi. Oral, daha evvel yararlanmış kesimin bu kararnameden ilave bir imkanla yararlanmasının düşünülemeyeceğini de vurguladı. Bakan Oral, "Ama oradaki imkanlar devam ediyor..." dedi.

  •  
    Suudiler paralarını ABD'den çekiyor!
    Suudi yatırımcılar ABD'den 100 ila 200 milyar dolarlık yatırımlarını geri çektiler.
    Paşabahçe işçisi fabrikalara dağıtıldı
    Gökalp: Çiftçi buğdayını satsın
    Avrupa'da sahte euro paniği
    AB üyesi ülkelerde son aylarda ortaya çıkan sahte euro banknotları paniğe neden oldu. Son aylarda 460 adet sahte euro banknotunun ele geçirildiğini belirten Avusturya polisi, kalpazanların sahte euroları özellikle sigara satan dükkanlar ile büyük marketlerde piyasaya sürdüklerinin saptandığını açıkladı. Viyana'daki bir otomatik para çekme makinesinden de sahte euro çıkması üzerine, kalpazanların sahte euroları bankalarda da değiştirmeye başladıklarının ortaya çıktığını belirten yetkililer, kalpazanların banknotların filigran ve güvenlik şeridi gibi bazı önemli özelliklerini büyük ustalıkla taklit ettiklerini, ancak banknotların sağ alt köşelerindeki renk değiştiren yansımalı rakamları taklit etmeyi başaramadıklarını bildirdiler. Avusturya Merkez Bankası Başkanı Gerhard Schulz de, banknotun hareket ettirilerek, sağ alt köşedeki rakamların mordan zeytin yeşili rengine dönüp dönmediğini kontrol ederek sahte paranın tespit edilebileceğini söyledi.
    22 Ağustos 2002
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Reklam Tarifesi
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED