T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

Bıraktığımız gibiyiz

Mükemmel oynayan A Milli Takım ilk kez bir şampiyona öncesi hazırlık maçı kazanarak işe başladı. Güçlü Gürcüleri sahadan sildik.

Türkiye, Gürcistan ile yaptığı özel maçı iyi bir oyundan sonra Arif, Cihan ve Nihat'ın golleriyle 3-0 kazandı. 12. Avrupa Futbol Şampiyonası eleme grubu maçları öncesi hazırlıklarını sürdüren Milli Takım, Gürcistan karşısında iki yarıda da atak bir görüntü sergiledi. Rakip kalede özellikle Arif ile etkili olan Milli Takım, bu futbolcunun serbest vuruştan kazandırdığı golle öne geçti. Dünya Kupası'ndaki performansından sonra merakla beklenen Milli Takım özellikle ilk yarıda, savunmasında zaman zaman açıklar verdi. Ancak orta alanda iyi top saklayan Emre, Tugay ve Yıldıray üçlüsüne hücumda çok hareketli oynayan Arif'de katılınca devreyi 1-0 kapadık.

POZİSYON VERMEDİK

İkinci yarıda daha etkili oynayan Milli Takım rakip kalede Cihan'ın kafa vuruşuyla ikinci golü buldu. Ardından Gürcistan'ı kadrosndaki yıldızlarına rağmen mahkum oynatmayı başaran Millilerimiz Nihat'ın sert ve şık şutuyla farka gitti. Kadroya aldığı tüm futbolculara milli olma şansı veren Teknik Direktör Şenol Güneş maç sonunda Avni Aker Stadı'nı dolduran hemşehrileri tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Aynı şekilde seyirci son 10 dakika forma şansı bulan kaleci Metin Aktaş'ı da bağrına bastı. Şota'yı da alkışlayan Trabzonlular tam not alırken, maçın en ilginç taraflarından biri Milan'da Fatih Terim'in öğrencisi olarak bir arada oynayan Kaladze ile Ümit Davala'nın ilk kez karşılıklı oynamalarıydı.

Güneş: Takımı iyi buldum

Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, 3-0'lık Gürcistan maçında forma giyen oyuncuların performanslarından memnun olduğunu söyledi. Maçın dostluk havasında geçtiğini belirten tecrübeli çalıştırıcı, "Güzel bir maç oldu. Yeni futbolcular ve takımın oynadığı futboldan memnunum. Verilen görevi en iyi şekilde yaptılar. Arkası gelir inşaallah" diye konuştu.

Diyarbakır'a özel maç sözü

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, dün Trabzonspor'un Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ni ziyaret etti. Tesislerde başkan Özkan Sümer tarafından karşılanan Ulusoy, "Daha önce milli maç veremediğimiz için üzgünüz. Şenol Hoca'nın da programı uygun olursa önümüzdeki zamanlarda da Trabzon'a milli maç vermeye çalışacağız" dedi. Ulusoy, "Kupa ve milli maçların her ilimizde oynanabilmesi için elimizden geleni yapacağız. Bizim Trabzon'dan sonra Diyarbakır'a da sözümüz var. Diyarbakırların da milli takımı izlemeye hakkı var" dedi.

Spor Yazarları
Mustafa Karaalioğlu : Kamil Anahar:
Hem hazırlık, hem umut Opera ve Maç
 
YILDIRIM'IN İSYANI
Medyanın Lorant'ın biletini kesmeye çalıştığını belirten başkan Yıldırım, "Hoca ile 2 yıllık sözleşmemiz var. Bu sözleşme bitene dek arkasındayız"dedi.
Kartal'ın derdi çok
İlhan Mansız'ın sahalardan en az 5 hafta uzak kalacağı bildirildi. İstanbulspor karşısında tek forvet yine Pancu. Çünkü Lucescu "Ahmet de formsuz" diyor..
TERİM'İN DANİ ISRARI
Tecrübeli hoca bu forvet oyuncusunun 10 yıldır peşinde olduğunu söyleyince Galatasaray yönetimi bu futbolcunun kiralık alınması için Barcelona'ya teklif götürdü.
Trabzon, Aurelio'ya yeni teklif götürdü
Aurelio'yu kadrosunda tutmak isteyen Trabzonspor yönetimi, Avrupa kulüplerinin de peşinde olduğu Brezilyalı futbolcuyla yeniden anlaşma yapmak istiyor.
Yanal ifade verecek
Federasyon tarafından cezaya çarptırılan Ersun Yanal bugün, Tahkim Kurulu'na sanık olarak katılacak. Cafer'de jübilesini G.Birliği'nde yapmak istiyor.
DEV ADAMLAR TAM GAZ
14. Dünya Basketbol Şampiyonası'na katılmak için ABD'ye giden A Milli Takım, şampiyonadan önce kamp yaptığı Detroit kentindeki hazırlıklarını sürdürüyor. Indianapolis kentinde 29 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında yapılacak şampiyonada mücadele edecek milli takım, antrenör Aydın Örs yönetiminde dün halter, şut ve taktik idmanları yaptı. Tam kadro çıkılan çalışmada oyuncuların hırsı dikkati çekti.
22 Ağustos 2002
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED