T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Sol, Aleviler'i
istismar ediyor

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, inanç değerlerine sahip çıkan siyasi partileri destekleyeceklerini belirtti.

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, Aleviler'in bugüne kadar sol partiler tarafından kullanıldıklarını savunarak seçimlerde tercihlerini inanç değerlerine önem veren partilerden yana koyacaklarını söyledi. Altun, Crown Plaza Otel'de dün bir basın toplantısı düzenleyerek Hacı Bektaş-ı Veli Anma Etkinlikleri ve 3 Kasım seçimlerine ilişkin vakıflarının görüşlerini açıkladı. Hacı Bektaş'taki etkinliklerin Aleviliği basamak olarak gören bazı grupların etkisi altında geçtiğini savunan Altun, bu tutumun Hacı Bektaş-ı Veli'nin ruhunu incittiğini söyledi. Altun, inançların siyaset üstü olması gerektiğine inandıklarını belirterek "Fakat bu kurumların çatısı altında yetişmiş ehil insanların siyasette yer alması da bir zarurettir" dedi.

Kurtuluş inançlara yönelmekte

Altun, gençlerin çözüm bekleyen kültürel ve inançsal sorunları olduğuna dikkat çekerek bunun için gençlerin ateizme, satanizme, bataklıklara ve Hıristiyanlığa doğru yöneldiğini vurguladı. "Gençlerimizin kurtuluşu ancak inançlı, yetişmiş, etkin siyasi temsilcilerin bu değerlere önem veren ilkeli partilerde yer alması ile sağlanabilir" diyen Altun, bazı partilerin bugüne kadar "göz boyamak" için seçim dönemlerinde ideolojik veya göstermelik 5-10 kişiyi geçmeyen Alevi temsilcileri aday gösterdiğini kaydetti.

"Sol partiler bizi kullandı"

10 Eylül'den sonra bu ölçüleri dikate alan siyasi partiyi destekleyeceklerini ifade eden Altun, şunları söyledi: "Sol partiler tarafından uzun yıllar kullanıldık. Ancak sol partiler Aleviliğin İslam'ın dışında bir inanç olduğunu hep lanse etmeye çalıştılar. Bizi İslam'i kesimlerle karşı karşıya getirmeye çalıştılar. Bu sefer buna izin vermeyeceğiz." Altun, aday olup olmayacağı şeklindeki bir soruya da özellikle sağ partilerden hepsinden kendisine teklif geldiğini ancak aday olmayı düşünmediğini söyleyerek, kendi kurumları içinde arkadaşlarını aday göstereceklerini sözlerine ekledi.

'Hacı Bektaş'ta siyasi şov yapıldı'

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, "Hacı Bektaş Veli'yi anma törenlerinde diyalog yerine ideolojik ve siyasi şov hakim olmuştur" dedi. Hacı Bektaş ilçesinde organize edilen anma törenlerinde Aleviliği ideolojilerine basamak olarak kullanan bazı grupların Hacı Bektaş Veli'nin ruhunu incittiklerini savunan Altun şunları söyledi: "Bir partinin flama ve bayrakları altında mitinge dönüştürülen bu kutlamada, insanlık âleminin birliği, Hacı Bektaş Veli Hazretleri'nin hoşgörüsü ve felsefesi adeta yok sayılmıştır. Diyalog yerine ideolojik ve siyasi şov hakim olmuştur. Hacı Bektaş Veli hiçbir ideoloji, zümre veya siyasi partinin istediği gibi kullanabileceği malzeme değildir. Hacı Bektaş Veli'nin felsefesini herhangi bir ideolojiye veya siyasi görüşe sığdırmaya kimsenin gücü yetmez."

Aleviler'den Derviş'e ziyaret

Alevi-Bektaşi Kuruluşları Birliği Başkanı Ali Doğan, eski Devlet Bakanı Kemal Derviş'in çalışmalarının devam ettiğini ancak henüz neticeye ulaşmadığını kendilerine ilettiğini bildirdi. Derviş'i çalışma ofisinde ziyaret eden Doğan, sosyal demokratların birleşmesini sağlaması halinde kendisine destek vereceklerini söylediklerini belirtti. Doğan, Derviş'in kendilerine ne yanıt verdiğinin sorulması üzerine, "çalışmalarının devam ettiğini henüz, neticeye ulaşmamış olduklarını söylediler" dedi. Ali Doğan, ziyarette ayrıca Derviş'i İstanbul'da 5 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek "Bin Yılın Türküsü- Bin Bağlamayla Alevi Sazı, Sözü, Sesi" adlı etkinliğe davet ettiklerini sözlerine ekledi.

 
Boru'da 'rant ve mülk' kavgası
BOTAŞ'ın Türkiye'den geçen 1070 kilometrelik kısmında büyük bir 'rant' ve 'mülk' kavgası yaşanıyor.
'Derviş kellemi istedi'
MHP'den aday adayı olan İbrahim Hakkı Alptürk, Derviş'in IMF'den kredi almak için kendisini hedef seçtiğini söyledi.
Rumlara taviz yok
6 Eylül Paris görüşmelerinde Annan'dan 'telkinden başka bir şey' gelmediğini belirten Rauf Denktaş, "Rumlar'a, KKTC'den asla taviz vermeyeceğimizi söyleyeceğiz" dedi.
İNTİHAR BİLMECESİ
Alman cezaevlerinde 10 yılda 31 Türk'ün intihar etmesi üzerine konuyu araştırmak için Amnest International harekete geçti.
Velilerin en zor ayı
Yeni eğitim-öğretim döneminde ilköğretim okuluna gidecek öğrencilerin bir yıllık masrafı 684 milyon ile 1 milyar 363 milyon lira arasında değişiyor.
Servise yüzde 30 yurda yüzde 25 zam
Üniversite öğrencilerinin barındığı devlet yurtlarının ücretlerine yüzde 25 oranında zam yapılırken, servis ücretlerine yüzde 30 zam yapılacağı bildirildi.
'Sermayeyi sosyalleştireceğiz'
İştirakler Daire Başkanı Doç. Dr. Kaan Rasim Aytoğu, 19 belediye şirketinin "sermayenin sosyalleşmesi modeli"ne göre özelleştirileceğini açıkladı.
İNTERNET ERİŞİM ZAMMINA TEPKİ
Türk İnternet Birliği, zammın internetin kullanımını, dolayısıyla Türkiye'nin gelişimini engelleyeceğini savundu
HÜLYA ZAİM
VEFAT ETTİ

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sebahattin Zaim'in eşi Hülya Zaim, Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde gerçekleştirilen safra kesesi ameliyatı sırasında hayatını kaybetti.
22 Ağustos 2002
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED