|

Fehman Hüseyin'i öldüren Suriyeli gruptan açıklama geldi

PKK'lı üst düzey terörist Fehman Hüseyin'i öldüren Suriyeli muhalif grup Tel Hamis açıklama yaptı. Fehman Hüseyin'in öldürülmesinin ardından PKK'nın Suriye kolu PYD'nin Kamışlı'ya giriş çıkışları tamamen kapattığı ve şehrin önemli noktalarına keskin nişancılar yerleştirdiği belirtildi.

Yeni Şafak
21:18 - 9/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:38 - 9/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'i Suriye'de öldüren Tel Hamis Devrimcileri Taburları bir açıklama yayınladı. Fehman Hüseyin'in suikast

sonucu öldürüldüğünü duyuran Tel Hamis Devrimcileri, PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin saldırı sonrası Kamışlı'da gözaltı faaliyetlerine başladığını belirtti.

Tel Hamis Devrimcileri Taburları

'nda yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde:



  1. "Tel Hamis Devrimcileri Taburları adına; taburumuza bağlı Özel Operasyonlar Bölüğü'nün bölücü ve işgalci PKK Terör örgütü lider ve üyelerine yönelik gerçekleştirdiği takip ve tarassut faaliyetleri neticesinde, Kamışlı şehrinin batısında yer alan Himo beldesinde terör örgütünün en önemli liderlerinden olan PKK'nın sözde Askeri Kanat Genel Sorumlusu "Doktor Bahoz Erdal" kod adıyla bilinen şahsa ve yanındaki birkaç şahsa yönelik 08.07.2016 Cuma günü tam olarak saat 20.25'te suikast eylemi gerçekleştirdiğimizi beyan ediyoruz.
  2. Gerçekleştirdiğimiz başarılı suikast eylemi neticesinde Bahoz Erdal ve yanındakilerin eylem sonucu hayatlarını kaybettikleri kesinleşmiştir. Olayı müteakip PKK'nın Suriye kolu olan işgalci PYD/YPG örgütünün Kamışlı şehrinde geniş kapsamlı gözaltı faaliyetlerine başladığı ve şehrin önemli noktalarına keskin nişancılar yerleştirdiği, şehrin giriş-çıkışlarını tamamen kapattığı, Suriye asıllı terör örgütü yöneticisinin kaybının örgüt mensuplarının morali üzerinde olumsuz etki yaratmasını engellemek amacıyla haberi gizlemeye çalıştığı öğrenilmiştir.
  3. Bu gelişmeyi Suriye ve Türkiye halklarının şehitlerine armağan ederiz.
  4. Yaşasın Özgür ve Demokratik Suriye, Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifa ve tutsaklarımıza özgürlük diliyoruz.
  5. Tel Hamis Devrimcileri Taburları
  6. Özel Operasyonlar Birimi"






#PKK
#Bahoz Erdal
#Fehman Hüseyin
#Suriye
8 yıl önce