|

İbrahim Kalın'dan Rakka açıklaması: İlkelerimiz belli

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Suriye'de DAEŞ'in konumundaki Rakka kentine yapılacak olası bir operasyon konusunda müzakerelerin sürdüğünü belirtti. "İlkelerimiz bellidir" diyen Kalın, Suriye'nin uzantısı PYD ve YPG'nin olduğu bir operasyona ise Türkiye'nin katılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Yeni Şafak
13:15 - 22/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:16 - 22/09/2016 Perşembe
Reuters

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye'deki son durumla ilgili açıklama yaptı.



BM Genel Kurulu toplantılarına katılmak üzere gittiği New York'ta TRT Haber'in sorularını yanıtlayan Kalın'a Çin'deki G20 zirvesi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama'nın ele aldığı ve Rakka'ya ortak bir operasyon düzenlenmesi konusunda gelinen durum soruldu.



"İlkelerimiz bellidir"


"Şu anda bununla ilgili müzakereler devam ediyor, netleşmiş bir şey söz konusu değil" diyen Kalın, "Ama aynı Münbiç operasyonunda ve Cerablus'ta olduğu gibi bizim o konudaki ilkesel yaklaşımımız bellidir: İçinde PYD/YPG'nin olduğu bir operasyonda yer almamız söz konusu değil. Biz prensipte Rakka'nın ve diğer Suriye şehirlerinin DAEŞ'ten temizlenmesini destekliyoruz ama dediğim gibi bu konuda bizim ilkelerimiz ve şartlarımız bellidir" dedi.



  • Türkiye 30 gün önce Suriye'nin kuzeyinde ÖSO ile birlikte Fırat Kalkanı Harekatı'nı başlatmış, operasyon kapsamında Cerablus ve Rai'nin kontrolü DAEŞ'ten alınmıştı.
  • Ankara bu operasyonun güneye doğru ilerleyebileceğini belirtirken, ABD'nin destek verdiği PYD'nin Fırat'ın batısına geçmemesini istiyor.






#Fırat Kalkanı Harekatı
#DAEŞ
#Rakka
8 yıl önce