|

Kaliforniya'da FETÖ'ye darbe

ABD'de "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" (FETÖ/PDY) ile ilişkili okullarla ilgili süreçleri takip eden Amsterdamamp;Partners hukuk firması, bir basın bildirisi ile Kaliforniya'da yeni bir adım attığını açıkladı.

Yeni Şafak
06:01 - 17/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 04:04 - 17/02/2016 Çarşamba
AA

Basın bildirisinde, Gülen ile bağlantılı olduğu iddia edilen ve Kaliforniya'da 11 okulla sözleşmeli (charter) okul statüsünde faaliyet gösteren "Magnolia Okulları" hakkında, bu okulların finansal açıdan incelenmesi için Kaliforniya Eğitim Bakanlığına başvuruda bulunulduğu belirtildi.



Başvurunun Dr. Jose Moreno ve Tina Andres adlı iki ABD vatandaşı adına yapıldığı kaydedilen bildiride, bu okulların finansal pratiklerinin eğitim bakanlığı tarafından detaylı bir şekilde incelenmesi ve Magnolia Okulları'nın bu bölgede her biri milyonlarca dolara mal olacak yeni okul başvurularının hassas bir şekilde ele alınması gerektiği ifade edildi.



Amsterdamamp;Partners hukuk firmasının başkanı Robert Amsterdam, AA muhabirine. "ABD'de Gülen bağlantılı okullarla ilgili kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Önümüzdeki ay tamamlanmasını umduğumuz bu çalışmanın sonuçlarının hem Türk hem de Amerikan kamuoyunda şok etkisi yapacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.



Yakın zamanda Magnolia Okulları, Kaliforniya'nın Fremont bölgesinde yeni bir okul açmak için başvuruda bulunmuş ancak söz konusu eğitim bölgesi kurulu başvurunun reddedilmesini talep etmişti.



ABD'de Gülen bağlantılı okullarla ilgili başlatılan soruşturmalar Haziran 2014'e kadar gidiyor. Federal Soruşturma Bürosu (FBI), 4 Haziran 2014'te 3 eyalette bulunan ve Gülen bağlantılı okulları yöneten şirketlerden biri olduğu kaydedilen "Concept Schools" adlı kuruma yönelik soruşturma başlatmıştı.



Ohio, Indiana ve Illionis'te bulanan 19 okula yönelik ''beyaz yakalı suç soruşturması''nın devam ettiği, soruşturma kapsamında okulların bağlı bulunduğu Concept Schools şirketinin birçok evrakına el konulduğu belirtilmişti. FBI soruşturması, (E-Rate adlı eğitim teknolojileri programı kapsamında) Concept Schools'un kendisiyle ilişkili kişi ve kurumlardan hizmet alarak rekabet kurallarını ihlal ettiği şüphesi etrafında yürütülüyor.



Geçen yılın aralık ayında yine Amsterdamamp;Partners hukuk firması başkanı Robert Amsterdam, Washington'da düzenlediği basın toplantısında, Gülen bağlantılı charter okullarıyla ilgili olarak, "Kuşkulu şekilde alınan H1-B vizeleriyle öğretmenlerin gelirlerinin belirli bir kısmına el konulmasına bakıldığında, insan ticareti kurbanlarını koruma kanununun, diğer bir ifadesiyle insan kaçakçılığı kanunun ihlal edildiğini göreceksiniz" diye konuşmuştu.



Ülke genelinde ise 26 eyalette Paralel Devlet Yapılanması'na bağlı 140 civarında okulun faaliyet gösterdiği biliniyor.

#ABD
#Gülen ile bağlantılı okullar
#FETÖ
8 yıl önce