|

Şükür bugün de karnımız doydu

Kamerun’un Kurvanbir Köyünde 7 nüfuslu Muhammed ailesi çamurdan inşa ettikleri 15 metrekarelik evlerinde yaşama mücadelesi veriyor. Baba Hasad Muhammed, “Bugün karnımız doyduğunda şükrediyoruz. Yarın için yemeğimiz yok” diyerek yaşadıkları sıkıntıyı dile getiriyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/09/2017 Salı
Güncelleme: 00:34 - 5/09/2017 Salı
Yeni Şafak
​Şükür bugün de karnımız doydu
​Şükür bugün de karnımız doydu

Kamerun’un Kousseri Bölgesinde bulunan Kurvanbir Köyünde açlık ve yoksullukla mücadele eden 7 nüfuslu Muhammed ailesi 15 metrekarelik evlerini çamurdan inşa etmiş. Yoksulluk nedeniyle evde yer yatağı ve birkaç kap kacak dışında hiçbir eşya bulunmuyor. Aylık gelirlerinin 20 dolar olduğunu söyleyen ailenin babası Hasad Muhammed, “Bugün karnımız doyduğunda şükrediyoruz. Yarın için yemeğimiz yok” dedi.

15 METREKAREDE
YAŞAM MÜCADELESİ

Muhammed ailesinin evleri bizim bildiğimiz evlere benzemiyor. Ailenin ekonomik durumundan dolayı baba Hasad Muhammed ailenin başını sokacağı evi çamurdan yapmak zorunda kalmış. Evin içerisinde ise bir kaç kap kacak ve yer yatağı dışında hiç bir şey yok. Olası bir afet yada yağmur mevsiminde evin yıkılması ise an meselesi” dedi. Hiçbir şeylerinin olmadığını ve bu yüzden başkaları tarafından verilen yemeklerle karınlarını doyurduklarını söyleyen Muhammed “Bazı günler sadece çocuklarım yemek yiyor. Aç yattığımız günlerde oluyor. Ama biz yine de şükür etmeyi ve Allah’ın bir imtihanı olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz” diye konuştu.


KURBANDAN
KURBANA ET YİYORUZ

Kurban bayramından sonra kesilen kurbanların kendilerine verildiğini ancak yaşadıkları yerde elektrik olmadığı için etleri bir yerde muhafaza edemediklerini söyleyen Muhammed, “Zenginler kestikleri etleri bize de veriyor. Ancak bizim köyümüzde elektrik yok. O yüzden etleri bir anda yiyemiyoruz. İlerleyen günlerde etler bozulmaya başlıyor. Başka bir yiyecek bulamadığımız için etleri yemek zorunda kalıyoruz. Bu bizi hasta ediyor” dedi” şeklinde konuştu. 

  • Bayramlığım Türkiye'den
  • Ailenin babası Muhammed üstünde bulunan kıyafetinden başka kıyafeti olmadığını söyledi. Türkiye’den getirdiğimiz “Nene Hatun” tişörtünü kendisine hediye ettiğimizde ise Muhammed, “Bu sene bayramlığım Türkiye’den. Bir tane tişörtüm vardı artık iki tane oldu. Allah Türkiye’ye güç ve kuvvet versin ki bize yardım etmeye devam edin” dedi.

#Kamerun
#Kousseri
#Kurvanbir
7 yıl önce