|

Suriye’nin ilk kadın polisleri

Türkiye, Fırat Kalkanı Harekatı sonrası bölgede barış ve istikrarın temini için önemli projelere imza atıyor. Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü, 90'ı kadın olmak üzere toplamda 5 bin 343 Suriyeliye polislik eğitimi verdi. Üniforma dair tüm teçhizatlar polis akademisi tarafından karşılanıyor, ilk yemin töreni de gerçekleştirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/10/2017 Salı
Güncelleme: 17:12 - 24/10/2017 Salı
Yeni Şafak
Türk emniyetinin eğittiği Suriyeli 90 kadın polis, dün yemin töreniyle resmen görevlerine başladı.
Türk emniyetinin eğittiği Suriyeli 90 kadın polis, dün yemin töreniyle resmen görevlerine başladı.

TSK, Fırat Kalkanı Harekatı ile bölgedeki terör örgütlerine ağır darbeler vurdu. Türkiye, teröristlerden kaçmak için vatanlarını terk eden ancak Fırat Kalkanı ile örgütlerden temizlenen vatanlarına dönen Suriyeliler için de çalışmalarını sürdürdü.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü de bölgede önemli çalışmalara imza atıyor. Bu kapsamda başlatılan çalışmalar, kararlılıkla sürdürülüyor.

Polis Akademisi'nin kadın ve erkeklere yönelik verdiği polislik eğitimi, öne çıkan faaliyetler arasında yer alıyor. Bugüne dek
90'ı kadın 5 bin 343 Suriyeli polis
yetiştirildi.
Fırat'a huzur getirecekler

Suriye Polis Kuvvetleri ve Ulusal Güvenlik Komutanlığında ilk kez İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü personeli tarafından Suriyeli kadınlara polislik eğitimi verildi. Eğitimde başarılı olan 90 kadın, Fırat Kalkanı bölgesinde huzuru sağlayacak. Suriyeli kadınlar, Türk güvenlik güçlerinden eğitim aldı.

Yemin töreniyle başladılar

Suriyeli kadınlara, protokol, asayişi sağlama, yakın takip, silah eğitimi, sıcak çatışma ve terörle mücadele eğitimleri verildi. 90 kadın polis, dün yemin töreni ile resmen göreve başladı.



#Suriye
#Kadın Polis
7 yıl önce