|

Ukrayna'dan Trump'a Kırım tepkisi

Cumhuriyetçi Partinin Başkan adayı Donald Trump'ın “Kırımlılar, tercihlerini Rusya'dan yana kullandılar ve ABD'nin bu gerçeği kabul etmesi gerekiyor" demesine Ukrayna İçişleri Bakanı'ndan büyük tepki geldi. Trump'un sözlerini "hür dünyaya tehdit" olarak değerlendirdi.

Yeni Şafak
11:44 - 1/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 09:03 - 1/08/2016 Pazartesi
DHA

ABD'de bu yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine Cumhuriyetçi Parti'den aday olan Donald Trump'un Kırım Yarımadası hakkındaki sözleri, Ukrayna'da büyük tepki yarattı.



Rusya'nın 2014 yılında ele geçirip ilhak ettiği Ukrayna'nın Kırım Yarımadası ile ilgili olarak “Kırımlılar, tercihlerini Rusya'dan yana kullandılar ve ABD'nin bu gerçeği kabul etmesi gerekiyor" şeklindeki sözleri ve kendisinin başkan seçilmesi halinde ABD'nin Kırım'ı Rusya toprağı olarak tanıyabileceğini söylemesi, Kiev'de büyük tepkilere neden oldu.



Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Trump'un sözlerini, “utanmazca bir açıklama" olarak nitelendirdi ve bu sözlerin, “tehlikeli bir marjinalin teşhisi" olduğunu dile getirdi. Avakov, bu tür açıklamaların gerek ABD, gerek Ukrayna, gerekse bütün dünya açısından tehlikeli açıklamalar olduğunu ifade etti. Ukrayna Eski Başbakanı Arseniy Yatsenyuk da, Trump'un sözlerini “hür dünyaya tehdit" olarak değerlendirmişti.

#Ukrayna
#Trum
#Rusya
#Tepki
#Kırım
8 yıl önce