|

1 tonluk alçaklık

Dilucu Sınır Kapısı’nda görevli polis memurlarını taşıyan minibüs ile bu polislere refakat eden 2 zırhlı araca PKK’lı teröristler tarafından 1 tonluk patlayıcıyla saldırı düzenlendi. Alçak saldırıda 13 polis şehit olurken 1 polis de yaralandı. Olayın ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Olayla ilgili olduğu belirtilen 2 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
04:00 - 9/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 08:29 - 9/09/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Iğdır'dan Nahcivan'a açılan Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polis memurlarını taşıyan servis minibüsü ile bu polislere koruma amaçlı refakat eden Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı polisleri taşıyan 2 zırhlı araca düzenlenen saldırıda 13 polis memuru şehit oldu. Saldırıda 1 polis memuru hafif yaralandı. Olay dün sabah saat 08.45 ile 09.00 arasında meydana geldi.



UZAKTAN KUMANDA İLE PATLATILDI


Gümrükte görevli polis memurlarının güvenliğini sağlayan polisleri taşıyan aracın Hasanhan Köyü yakınlarından geçişi sırasında teröristler önceden yola yerleştirdikleri bombayı uzaktan kumandayla patlattı. 1 tondan fazla patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada, 13 polis memuru şehit düşerken, 1 polis memuru yaralandı. Yaralı polis Iğdır Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.



Olayın ardından bölgede güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktı. Iğdır Valiliği, saldırının akabinde başlatılan operasyonda, olayla ilgisi olduğu düşünülen 2 kişinin yakalandığını ve bölgede operasyon başlatıldığını duyurdu. Valilik, Iğdır-Aralık karayolu Çamurlu köyü mevkisinde, Dilucu Karahudut Kapısı'nda vatandaşlara hizmet veren polis memurlarını taşıyan servis aracı ile bu araca koruma görevi yapan Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı 2 zırhlı araca terör örgütü mensupları tarafından bombalı saldırı yapıldığı açıklandı.



13 GÜN ÖNCE DE SALDIRMIŞLARDI


27 Ağustos Perşembe günü de Iğdır'dan Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polisleri taşıyan servis minibüsüne, PKK'lı teröristler tarafından çapraz ateş açılmıştı. Bir polis memurunun yaralandığı olayda Özel Harekat polisleri'nin teröristlere karşılık vermesiyle beraber çatışma yaşanmıştı.



Acı haberi hacda aldılar


Şehit polis memurlarından Ali Koç'un anne ve babası acı haberi hacdayken aldı. Mayınlı saldırıda şehit olan Koç'un Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun'un komşusunun yeğeni olduğu öğrenildi. Şehit Koç'un annesi Emine ile babası Mithat'ın oğullarının şehit haberini hac görevini yerine getirirken aldığı belirtildi. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başbakanlık'ın girişimleri ile Şehit Koç'un ailesinin şehit cenazelerine yetiştirileceği ifade edildi. Şehit Koç'un hac ziyareti için Suudi Arabistan'da bulunan anne ve babası Türkiye'ye getirilecek. Şehidin bir akrabasının komşusu olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun, ailenin Türkiye'ye getirilebilmesi için Başbakanlık, Dışişleri, Diyanet ve THY nezdinde girişimlerde bulundu.



Gece 03.30'da yola çıkmıştık






Polislere saldırının canlı şahidi olan bir görevli yaşananları Yeni Şafak'a anlattı. Görevli, “Sabah saat 03.30'da Dilucu Sınır Kapısı'na ulaşmak üzere 5 araçla yola çıktık. Bütün araçların arasında 200 metre mesafe bulunuyordu. Önümüzde zırhlı 2 araç bulunuyordu. Öndeki zırhlı araç geçişi sırasında bomba patlamadı. Polis minibüsünün geçişi sırasında patlama sesi geldi. Hepimiz panikleyip aşağıya indik. Yakında bulunan Hasanhan Köyü'nde özel harekat ekiplerinin gelmesini bekledik." dedi.



Gül ve Derviş'in korumasıydı






Şehit Fehmi Şahin'in, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski bakanlardan Kemal Derviş'in de koruma ekibinde görev aldığı ortaya çıktı. Şark hizmeti için Iğdır'da bulunan şehidin eşi Çiğdem Şahin ile 11 yaşındaki oğlu Yağız Şahin'in ise Ankara'da yaşadıkları öğrenildi. Gül, twitter'da bir mesaj yayınlayarak olaydan duyduğu üzüntüyü belirtti.


#Özel Harekat
#Dilucu Sınır Kapısı
#şehit askerler
9 yıl önce