|

15 terörist daha öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 7, Şırnak'ta 6, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 2 teröristin daha öldürüldüğünü açıkladı.

Yeni Şafak
12:44 - 5/04/2016 Salı
Güncelleme: 14:56 - 5/04/2016 Salı
Yeni Şafak

Terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden operasyonlarda dün, Nusaybin'de 7, Şırnak'ta 6, Yüksekova'da 2 terörist öldürüldü. Nusaybin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 170'e, Şırnak'ta 147'ye, Yüksekova'da ise 132'ye yükseldi.



Nusaybin'de, 21 adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 365 oldu.



Şırnak'ta, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir adet silah üstü gece görüş dürbünü, 70 kg Amonyum Nitrat ele geçirildi, 51 adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 375'e yükseldi.



Yüksekova'da ise, bir adet Biksi, bir adet termal silah dürbünü, üç adet anti tank RPG-7 mühimmatı, beş adet RPG-7 sevk fişeği, 10 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 100 adet Biksi fişeği, 300 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 25 adet uçaksavar fişeği, 57 adet 7,62 mm fişek, dört adet taarruz el bombası ele geçirildi, dokuz adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 183 oldu.



Öte yandan Yüksekova'da icra edilen arazi aramasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanarak araziye yerleştirildiği tespit edilen bir adet el yapımı patlayıcı imha edildi.





Terörist cesedi ve mühimmat bulundu

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde icra edilen operasyonda, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist cesedi ile birlikte, bir adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, beş adet dolu şarjör, iki adet el bombası, bir adet telsiz, iki adet el yapımı patlayıcı, iki adet sırt çantası, bir adet dürbün ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.




Patlayıcılar imha edildi

Şırnak'ın Uludere ilçesinde yapılan mayın arama/tarama faaliyeti esnasında, bir adet el yapımı patlayıcı (anti tank mayınına tuzaklanmış) imha edildi.



Şırnak'ın İdil ilçesinde ise icra edilen arazi aramasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanarak araziye yerleştirildiği tespit edilen bir adet el yapımı patlayıcı imha edildi.



Muş'ta mühimmat bulundu

Muş'un Hasköy ilçesinde icra edilen operasyonda, 250 g C4 patlayıcı, bir adet el telsizi, 49 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 42 adet Bixi fişeği, dokuz adet elektrikli fünye, bir adet güneş paneli, bir adet uyku tulumu ele geçirildi.


#tsk
#yüksekovada öldürülen terörist sayısı
#nusaybinde öldürülen terörist sayısı
8 yıl önce