|

28 Şubat kafası İstanbul’da

Geçtiğimiz cuma günü İzmir’de yaşanan başörtüsü skandalının bir benzerine İstanbul’da imza atıldı. Fenerbahçe Orduevi’ne gelen emekli TSK mensubu ve başörtülü eşi, “örtünme şekli” gerekçesiyle kapıdan içeri alınmadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 01:56 - 9/03/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

4 Mart'ta İzmir'de Konak Orduevi'nde eşi ve kızlarının başörtülü oldukları gerekçesiyle orduevinin ana binasına alınmadığını iddiasıyla şikayette bulunan emekli astsubayın ardından, Fenerbahçe Orduevi'nde de benzer bir olayın yaşandığı bildirildi. Emekli bir TSK mensubu, dün saat 16.00 sıralarında eşiyle Fenerbahçe Orduevi'ne girdikleri sırada kapıdaki görevlilerin otomobillerini durdurup kimlik kontrolü yaptığını belirtti. Kontrol sırasında, görevlilerin kendisine eşinin başörtüsüyle içeri giremeyeceğini söylediğini, kendisinin de duruma tepki gösterdiğini dile getiren emekli TSK mensubu, kapıdaki askere hangi yetkiyle içeri alınmadıklarını sorduğunu anlattı.



SADECE BOYUNDA BAĞLI KALDI


Emekli TSK mensubu, şöyle devam etti: “Asker, 'komutanımı çağırayım' dedi. Bu sefer kıdemli astsubay geldi. 'Yalnız konuşalım' dedi ve askeri yanımızdan uzaklaştırdı. 'Kesin talimat var, başörtülü bir şekilde Fenerbahçe Orduevi'ne alınmıyor. Benim yapabileceğim bir şey yok' dedi. Daha sonra eşim de o zaman 'gevşeteyim örtüyü' diyerek, tavşan kulağı şeklinde gevşeterek bağladı. Sadece boyunda bağlı kaldı. Subay da 'ha böyle olabilir belki' dedi. Ondan sonra bizi içeri bıraktı.”



DENİZ KUVVETLERİ KABUL ETTİ


Emekli TSK mensubu, 3 ay önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na eşine kimlik almak üzere müracaat ettiğini ve başörtülü fotoğrafla Genelkurmay'dan gönderilen kimliği sorunsuz olarak aldıklarını anlattı.


#Emekli TSK mensubu
#Orduevi
#Fenerbahçe Orduevi
8 yıl önce