|

Aile mezarlığına 640 kilo bomba

Bölücü terör örgütü PKK’nın hain planı son anda önlendi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker’in annesi ve ağabeyinin kabirlerinin yakınında 640 kilo patlayıcı bulundu. PKK’lı teröristlerin, Eker’in aile mezarlığının yakınında 5 ayrı noktaya yerleştirdiği el yapımı patlayıcılar kontrollü olarak etkisiz hale getirildi

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/09/2016 Pazar
Güncelleme: 01:46 - 11/09/2016 Pazar
Yeni Şafak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'in memleketi Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde annesi ve ağabeyinin kabirlerinin bulunduğu mezarlıkta 5 ayrı noktada mutfak tüpleri içine tuzaklanmış 640 kilo patlayıcı bulundu. İmha edilen patlayıcılar, Kurban Bayramı öncesi yürütülen önleme faaliyetleri sırasında tespit edildi.



VALİLİK AÇIKLADI


Diyarbakır Valiliği, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehdi Eker'in anne ve ağabeyinin mezarlarının yakın çevresine tuzaklanmış 640 kilo el yapımı patlaycının bulunduğunu açıkladı.



TAHRİP GÜCÜNÜ GÜÇLENDİRMİŞLER


Tepe-Kurudere mahallesi yolunda ve Tepe mezarlığı civarında yürütülen arama tarama faaliyetleri sırasında Tepe Mezarlığı'nın 800 metre güneyinde Radyo/Frekans komutalı ateşleme düzeneği ve 8 adet 1,5 voltluk pil bloğu, ateşleme düzeneği ile mezarlık arasındaki bölgede iki ayrı hat halinde 1700'er metrelik kablo bulundu.


Tepe mezarlığına giden stabilize yol üzerinde hazırlanan 2 adet EYP'nin 120 kilogramlık jelikan bidon içerisinde 240 kilo amonyum nitrat ile patlama gücünün yükseltildiği öğrenildi.





BEŞ AYRI NOKTADA


Eker'in anne ve ağabeyine ait kabir çevresinde 5 ayrı noktada 8 adet 12 kilogramlık mutfak tüpü içerisinde infilaklı fitille birbirlerine irtibatlandırılmış 400 kilogramlık EYP olmak üzere toplam 640 kilogramlık EYP tespit edildi. Bombaların, Bismil Tepe Jandarma Karakol Komutanlığı'nın sorumluluk bölgesinde bulunan alanda terörist faaliyetleri önlemek için düzenlenen operasyon sonucu bulunduğu öğrenildi.



SORUŞTURMA BAŞLATILDI


Kabirlere zarar verilmeden imha edilen bomba düzeneklerine ilişkin Bismil Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda soruşturma başlatıldı. Patlayıcıları yerleştiren teröristlerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.



Büyük bir katliam planı


Mehdi Eker, terör örgütünün kendisiyle birlikte yüzlerce masum insanı öldürmeyi planladığını söyledi. 30 yıldır her arife günü aile kabristanlığına gittiğini belirten Eker, “Diyarbakır'da, annemin, ağabeyimin, amcamın ve babamın mezarlarının bulunduğu kabristanda, ben her bayram kesintisiz olarak arife günü oraya ziyarete giderim, yarın (bugün) da gidiyordum, planlamıştım dolayısıyla bu da biliniyordu. Annemin ve ağabeyimin mezarının arasına tam böyle oturup Fatiha okunacak yere 8 tane onikişer kilogramlık tüp içerisine düzeneği yerleştirilmiş el yapımı bomba, kabloları, mekanizması, düzeneğiyle birlikte tespit edildi. Ayrıca ikiyüzer kilodan 400 kilo da oraya gelen yol üzerine konmuş. Hain bir plan” dedi.



ALLAH ŞEREFLİ ÖLÜM NASİP ETSİN


Son bayramda da oraya gittiğini belirten Eker, “Gittiğimde de yanımda en az 100 kişi olur. Benim şahsımda veya aile fertlerimden daha çok, benimle beraber yüzlerce masum insan hedeflenmiş. Tabii ziyaretim bilindiğinden ötürü ya bir haber alındı ya da emniyet tedbir amaçlı bir kontol yaptı ve böylece ortaya çıktı” diye konuştu. Şair Erdem Bayazıt'ın “Ölüm bize ne uzak bize ne yakın ölüm. Ölümsüzlüğü tattık bize ne yapsın ölüm” şiirini hatırlatan Eker, “Bir canımız var; nerede, ne zaman ve ne şekilde alacaksa Allah'ın takdiridir. Allah şerefli ölüm nasip eylesin” ifadesini kullandı.



#PKK
#Mehdi Eker
8 yıl önce