Çavuşoğlu: Bu şımarık çocuğa dikkat etsinler

Yeni Şafak
14:33, 26/02/2017, PazarG: Güncelleme: 15:16, 26/02/2017, Pazar
Yeni Şafak
Çavuşoğlu: Bu şımarık çocuğa dikkat etsinler
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias'a tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Yunanistan hükümetinin de o bakandan rahatsız olduğunu biliyoruz, bu şımarık çocuğa iyi baksınlar, bizim de rahatsızlığımızı bilsinler" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias'a tepki gösterdi.



Çavuşoğlu, "Bizim halklarımız Yunanistan'a gidiyor, Yunan adalarına gidiyor, Yunanlılar Türkiye'ye geliyor. Esasen baktığımız zaman çok benzer yanlarımız var ama bir tane şımarık bir çocuğun da bunların hepsini gölgelemesine de Yunanistan'ın her şeyden önce müsaade etmemesi lazım. Biz böylesine bir zihniyetle belli yarışlar içine girmeyiz. Onlara güç gösterisi yapmamıza da gerek yok. Türk askerinin yeri geldiği zaman ne yapabileceğini en iyi onlar bilir. En iyi hükümet bilir. O şımarık çocuğa da iyi anlatsınlar. Bizim de sabrımızı zorlamasınlar" dedi.



Suriye ve Fırat Kalkanı


Arazideki gerçekleri çok iyi biliyoruz. Biz, Suriye'de rolümüzü son derece iyi biliyoruz, Suriyeli kardeşlerimizi de çok seviyoruz. Kimseyi dışarıda bırakmadan görüşmeleri yürütüyoruz.



Bazıları soruyor, Türk askerinin orada ne işi var diye. Bu bizim kendi güvenliğimiz için gerekli. DEAŞ'ı bertaraf etmemiz gerekiyor. Canlarımız gitti. DEAŞ'ı def etmemiz lazım.



  • Yunan Dışişleri Bakanı'nın 'Türk Genelkurmay Başkanı isteseydi de Kardak'a çıkamazdı' sözlerine sert yanıt veren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, dün yaptığı açıklamada ise "Görevi çıkmak olsaydı çıkardı. Kendisine üzerine vazife olmayan işlerle uğraşmaması gerektiğini açıkça söylemiştim, bir kez daha tekrar ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.





Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026