|

Cemaatler rahatsız

FETÖ’nün hain darbe girişimini fırsat bilen çevreler, toplumda cemaat düşmanlığını körüklemeye çalışıyor. Sosyal medya eliyle yürütülen bu karalama kampanyasının hedefinde olan cemaatler, FETÖ üzerinden beslenen düşmanlığın yayılmasından rahatsız.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/09/2016 Pazar
Güncelleme: 01:08 - 4/09/2016 Pazar
Yeni Şafak

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini fırsat bilen bazı fırsatçılar, toplumda cemaat düşmanlığını köpürtmeye çalışırken, cemaatlerden bu duruma tepki geldi.



DEVLETİMİZLE HAREKET EDERİZ


Cemaat ve STK'ların önde gelen isimleri, FETÖ'nün İslam dini ile birlikte adının anılamayacağını dile getiriyor ve “cemaatler devleti ele geçirmek istiyor” propagandasının aslının olmadığını vurguluyor. İstanbul'un köklü cemaatlerinden olan İsmailağa Cemaati'ne bağlı isimler tarafından kurulan İsmailağa Vakfı İlim ve Hizmet Vakfı'ndan yapılan açıklamada, İsmailağa Cemaati'nin 15 Temmuz'dan itibaren devletinin ve milletinin yanında olduğu belirtilerek, “Vatan ve Millet olarak zor ve çetin günlerden geçmekteyiz. Bu zor dönemi atlatabilmek için birlik beraberlik içerisinde devletimizin yanında hareket etmemiz gerekmektedir. Bu birlik beraberliğin ve ortak hareket edebilmenin yolu ve sürekliliği de idarecilerin talimat ve tavsiyelerine uymaktan geçmektedir” denildi. Devlet kurumları içinde örgütlenme iddialarının ise gerçeği yansıtmadığını belirten vakıf yetkilileri, tasavvuf ve tarikatların insanın nefsini terbiye etmek dışında bir misyonu olmadığını dile getirdi.



İSLAM'LA ALAKALARI YOK


Nakşibendi Tarikatı'nın Halidiye koluna mensup Menzil Cemaati de, FETÖ'nün başka odaklar için hareket ettiğinin altını çizdi. Menzil Cemaati'ne bağlı Semerkand Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni Sabahaddin Aydın, "FETÖ, başka odaklar adına hareket eden tetikçi bir terör örgütüdür. Bir terör örgütünün adı ne islam dini ile ne de bir cemaat ismiyle yan yana anılmamalı. Devlet vazife verir ve yerine getirilir. Bu liyakat ölçüsünde gerçekleştirilir. Bundan başka devlet içinde herhangi bir yapılanma veya oluşum mümkün değil. Devlet bizim devletimizdir. Devlet aklı büyük bir akıldır, bu tür algı operasyonlarına karşı her zaman teyakkuz halindedir." dedi.



CEMAATLERE MALEDİLEMEZ


Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı Yurtiçi Eğitim ve Kültür Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Adem Ergül ise, tehlikenin bertaraf edilmesinde devlet ve milletle birlikte hareket ettiklerini dile getirdi. Rufai Tarikatı'nın İstanbul kolu, Kubbealtı Kültür Sanat Vakfı Başkanı İdris Alhanlıoğlu vatanına, milletine, devletine ve maneviyatına bağlı bir STK olduklarını belirterek, "Devlet kurumlarına sızma ele geçirme, diğer bütün cemaatlere tarikatlara hakaret olur" dedi.



YARDIMLARA İHANET ETTİLER


Manevi liderlerin ve âlimlerin tarih boyunca siyaset kurumunun dışında kaldığını belirten İlahiyatçı Yazar İhsan Şenocak, “İslam mirası çerçevesinde baktığımız zaman Âlimler hep devletin dışında durmuşlardır. Adam yetiştirmişler devlet onların yetiştirdiği adamları almış. Yanlışlar hatalar varsa devlete onları söylemişlerdir. Devlete okul arsası almaya ya da adamlarını atamak için gitmemişlerdir. Nerde hata nerede yanlış varsa sadece onları söylemişlerdir. Fakat bu FETÖ dediğimiz hareket bunların adını kullandı. Bunların yolunu kullandı. Bu yolla da insanlardan maddi güç sağladı. İnsanlarda yardım paraları topladı. Ve insanların paralarına ihanet etti" diye konultu.


#FETÖ
#Cemaatler
8 yıl önce