|

Cumhurbaşkanına hakaret eden eşine suç duyurusu

İzmir'de bir vatandaş Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle eşi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yeni Şafak
15:21 - 22/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:32 - 22/02/2016 Pazartesi
IHA

İzmir'in Torbalı ilçesinde, televizyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çıkınca eşi G.D.'nin Cumhurbaşkanı'na devamlı küfür ve hakaret etmesine dayanamayan TIR şoförü Ali D., suç duyurusunda bulunmak için eşinin sesini kaydetti. G.D. eşine boşanma davası açarken, Ali D. ise eşi hakkında İzmir Cumhuriyet Savcılığı'na Cumhurbaşkanı'na hakaretten suç duyurusunda bulundu. Ali D., ''Babam hakaret etse onu da şikayet ederim'' dedi.



Torbalı ilçesinde şehir içi TIR şoförlüğü yapan Ali D. (40), yaklaşık 3 yıl önce ikinci evliliğini yaparak bir giyim firmasında ekip liderliği yapan G.D. (38) ile hayatını birleştirdi. İddiaya göre, evde akşam televizyon izlerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan televizyona çıkınca G.D., Cumhurbaşkanı'na küfür ve hakaret diyordu. Eşinin Cumhurbaşkanı'na hakaret etmesini istemeyen Ali D., eşini sürekli uyardı. Ancak bütün uyarılara rağmen G.D., küfür ve hakaretlere devam etti. Yaklaşık 3 hafta önce, akşam evlerinde televizyon izlerken haberlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çıkınca, G.D. küfür ve hakaretlere başladı. Ali D. eşine uyarıp hakarete devam etmesi halinde suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Bunun üzerine iddiaya göre G.D.'de 'Ses kaydına al, suç duyurusunda bulun' dedi. Ali D. Cumhurbaşkanı'na suç duyurusunu ses kaydına aldıktan sonra G.D., boşanma davası açtı. Ali D.'de İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek, eşi G.D. hakkında 'Cumhurbaşkanı'na hakaret ve küfürden' suç duyurusunda bulundu.



SES KAYDINA ALDI


Ali D., ''Akşamları haberlerde Cumhurbaşkanımız demeç verdiği sırada, eşim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ağza alınmayacak küfür ve hakaretlerde bulunuyordu. Ben kendisine devamlı uyardım; Neden yapıyorsun bunu? Cumhurbaşkanımız iyi insan, Türkiye için faydalı işler yaptı diye, uyarmama rağmen devamlı Cumhurbaşkanımıza hakaret ediyor yada Cumhurbaşkanımız televizyona çıktığı zaman kanal değiştiriyordu. Küfürler devam edince eşime dedim ki, 'Senin ses kaydını alırım, şikayet ederim' dedim. O da bana, 'Ses kaydını aç, küfürlerimi tekrarlayım' dedi. Cep telefonu ses kaydını açtığımda, aynı hakaretleri tekrarladı. Bana da küfür etti. 'Ses kaydını aldın mı' diye bana sordu. Ben de 'Aldım' dedim. Daha sonra bana, 'Pazartesi sana boşanma davası açıyorum' dedi. Eşim bana boşanma davası açtı ama farklı bir gerekçe ile açtı. Cumhurbaşkanımıza hakaret etme şikayetini gündeme getirmedi, boşanma davasını açarken 'Bana şiddet uyguladı' diye boşanma davası açtı. Ama benim herhangi bir darp etme olayım yok. Açılan dava sonrası bana evden uzaklaştırma verildi'' dedi.



BABAM HAKARET ETSE ONU DA ŞİKAYET EDERİM


Eşinin bunları planlı bir şekilde yaptığını ileri süren Ali D., ''Geçtiğimiz Ağustos ayında, eşim bana 'Beni sevdiğini kanıtla' demişti. 'Nasıl olacak' diye sorunca eşim bana 'Notere gidelim, evi üstüme yap' dedi. Ben de eşime güvendiğim için notere gidip mal paylaşımı rejimi yaptım. Evi eşime verdim. Şimdi ise boşanma davası açıp beni evden uzaklaştırma cezası verdiği için kendi evime de giremiyorum. Eşyalarımı da alamıyorum tanıdık bir inşaat bekçisi ağabeyim var, bazen inşaatta kalıyorum, ben kendim TIR şoförüyüm bazen TIR'da kalıyorum'' dedi. Eşi ile severek evlendiğini belirten ali D., ''Cumhurbaşkanına küfür eden hakaret eden babam olsa yine de affetmezdim, şikayette bulunurdum'' ifadesini kullandı.


#cumhurbaşkanına hakaret
#İzmir
8 yıl önce