|

Davutoğlu yeni kabineyi açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 64. Hükümeti kurmakla görevlendirdiği Başbakan Davutoğlu, yeni kabine listesini açıkladı. Kabinede iki kadın bakan yer aldı. Sekiz isim ise ilk kez bakanlık koltuğuna oturdu. Uzun yıllar kabinede görev alan Mehdi Eker, Recep Akdağ, Ali Babacan, Taner Yıldız ve Beşir Atalay ise listede yer almadı.

Yeni Şafak
11:06 - 24/11/2015 Salı
Güncelleme: 17:52 - 24/11/2015 Salı
Yeni Şafak


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 64. Hükümeti kurmakla görevlendirdiği Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni kabine listesini açıkladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 64. Hükümeti kurmakla görevlendirdiği Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni kabine listesini sundu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı yeni kabine, Davutoğlu tarafından Çankaya Köşkü'nde açıklandı.



Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:



Bütün siyasi partilere hayırlı olmasını diliyorum. Bir hafta içinde istişareler neticesinde Sayın Cumhurbaşkanımıza Bakanlar Kurulu listemizi sunduk. Bu Bakanlar Kurulu, Türkiye'yi önümüzdeki 4 yıl içinde yeni bir ufka taşıma vizyonunu üstlenmiştir. Önümüzdeki 4 yıl içinde milletimize söz verdiğimiz her konuda gerekli adımları atacağız, sivil anayasa için çalışmalar yürüteceğiz. Ben bir kez daha şimdiden hükümetimizi daha ilan etmeden, 64. Hükümet'in Başbakanı olarak verdiğimiz her sözü yerine getireceğimizi belirtmek isterim. Her şeyden önce ilk gün söylediğim gibi, bu Bakanlar Kurulu misyonu, Hz. Mevlana'nın deyimiyle bu topraklara sevgi tohumu ekmektir. İnşallah elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz.









Başbakan: Ahmet Davutoğlu

Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir.

Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı.

Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversitenin Siyaset Bilimi Bölümünü kurdu ve başkanlığını yürüttü. Doçentlik unvanını aldı ve Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyesi oldu. Silahlı Kuvvetler ve Harp Akademilerinde ders verdi. Başbakan Başmüşavirliği ve Büyükelçilik görevine atandı. Profesör olarak Beykent Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanlığının yanı sıra, Marmara Üniversitesinde öğretim üyeliği yaptı.

Dış politika konusunda çok sayıda eseri bulunmaktadır.

60. Hükümette Dışişleri Bakanlığı yaptı. 61. Hükümette aynı görevi yeniden üstlendi.

İngilizce, Almanca ve Arapça bilen Davutoğlu, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Başbakan Yardımcısı: Numan Kurtulmuş

1959 yılında Ünye'de doğdu. Lisans ve yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı. ABD'de Cornell Üniversitesi'nde doktora tezini hazırladı ve misafir öğretim üyesi olarak bulundu. 1992 yılında iktisat doktoru, 1994 yılında ise İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde doçent unvanı aldı.

Yayınlanmış çok sayıda bilimsel makalelerinin yanı sıra "Sanayi Ötesi Dönüşüm" ve "İnsan Kaynakları Yönetiminde Japonya Modeli" isimli basılmış eserleri mevcuttur.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde uzun yıllar Sosyal Siyaset, Çalışma Ekonomisi ve İnsan Kaynakları Yönetimi hocalığı yaptı.

Kurtulmuş, 22 Eylül 2012 tarihinde İstanbul'da yapılan bütünleşme toplantısı ile AK Kadro'ya dahil oldu.

Kurtulmuş, evli ve üç çocuk babasıdır.

Başbakan Yardımcısı: Yalçın Akdoğan

Yalçın Akdoğan, 22 Eylül 1969'da Üsküdar'da doğdu.

Siyaset Bilimi Doçenti ve Yazar; Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bölümünde, doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset ve Sosyal Bilimler Bölümünde tamamladı.

Milliyet gazetesinde staj yaparak gazeteciliğe başladı. İç Anadolu gazetesini çıkardı. Yeni Şafak ve Star gazeteleri ile çeşitli dergilerde yazarlık yaptı. Pendik Belediyesi Eğitim Kültür ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Devlet Bakanı Basın Müşavirliği, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Danışmanlığı ve Başbakan Başmüşavirliği görevlerinde bulundu. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Bahçeşehir Üniversitesi Liderlik Okulunda ders verdi. 8 adet kitabının yanında çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış çok sayıda makalesi vardır.

İngilizce bilen Akdoğan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Başbakan Yardımcısı: Mehmet Şimşek

Mehmet Şimşek, 1 Ocak 1967'de Batman Arıca'da doğdu.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere'de University of Exeter'de tamamladı.

ABD Büyükelçiliğinde ve Deutsche Menkul Kıymetlerde kıdemli ekonomist olarak çalıştı. Bir süre UBS Bankası Hisse Senedi Analiz Biriminde görev yaptıktan sonra uluslararası finans kuruluşu Merrill Lynch'te ekonomist ve stratejist olarak çalıştı. Aynı kurumun Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Makroekonomik Araştırmalar Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. 23. Dönemde Gaziantep Milletvekili seçildi. 60. Hükümette Devlet Bakanlığı görevine atandı. Hükümette yapılan değişiklikte, Maliye Bakanlığı görevine getirildi. 61. Hükümette Maliye Bakanlığı görevini yeniden üstlendi. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Şimşek, evlidir.

Başbakan Yardımcısı: Tuğrul Türkeş

Yıldırım Tuğrul Türkeş, 1 Aralık 1954'te İstanbul'da doğdu. Babasının adı Alparslan, annesinin adı Muzaffer Şükriye'dir.

İktisatçı ve İş Adamı; Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdi.

Ticaret Bakanlığında Basın Danışmanlığı, Ortadoğu gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleri ile Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı yaptı. PETKİM AŞ ve TC Kalkınma Bankasında Yönetim Kurulu Üyeliği, Ataköy Otelcilik AŞ'de Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Medikal, sigortacılık ve uydudan görüntüleme konuları ile faaliyet gösteren çeşitli şirketlerde yönetici ve ortaklık yaptı. Aydınlık Türkiye Partisi Kurucu Üyeliği ve Genel Başkanlığı görevini üstlendi. 23. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyeliği yaptı. 24. Dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyeliği görevine yeniden seçildi. İngilizce bilen Türkeş, 3 çocuk babasıdır.

Başbakan Yardımcısı: Lütfi Elvan

Lütfi Elvan, 12 Mart 1962'de Karaman Ermenek'te doğdu.

Maden Yüksek Mühendisi, Ekonomist ve Planlamacı; İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesini bitirdi. İngiltere'de Leeds Üniversitesinde maden ve yöneylem araştırması alanında, ABD'de Delaware Üniversitesinde ekonomi dalında yüksek lisanslarını yaptı.

Etibank'ta yüksek mühendis olarak göreve başladı. DPT'de planlama uzman yardımcısı, uzmanı, Kalkınmada Öncelikli Yöreler Daire Başkanlığı ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ayrıca, OECD Kırsal Kalkınma Grubu Başkan Yardımcılığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve AB Müzakere İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyesi olarak görev yaptı. 23. Dönemde Karaman Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanlığı, Türkiye Macaristan Dostluk Grubu Başkanlığı ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği görevlerinde bulundu. 24. Dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Elvan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ

Bekir Bozdağ, 1 Nisan 1965'te Yozgat Akdağmadeni'nde doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Nuriye'dir.

Avukat; Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalında tamamladı. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Serbest avukat olarak çalıştı.22 ve 23. Dönemde Yozgat Milletvekili seçildi. 61. Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevini üstlendi.

Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Bozdağ, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Sema Ramazanoğlu

1959 yılında Denizli'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Denizli'de bitirdi. 1983 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Çeşitli sağlık kuruluşlarında doktorluk yaptı. İhtisasını İsviçre Bern Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirdi. Zeynep Kamil ve Numune Hastanelerinde doktorluk yaptı. 1998 yılında kendi kliniğini açtı. Evli ve iki çocuk annesi. Almanca ve İngilizce bilmektedir.

Avrupa Birliği Bakanı: Volkan Bozkır

Volkan Bozkır, 1950'de Ankara'da doğdu. Babasının adı Fethi, annesinin adı Sevgi'dir. Büyükelçi, Diplomat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Dışişleri Bakanlığında sırasıyla, Stuttgart Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu, Bağdat Büyükelçiliği Başkâtibi, OECD Daimi Temsilciliği Müsteşarı, New York Başkonsolosu, Bükreş Büyükelçisi ve AB nezdinde TC Daimi Temsilcisi görevlerinde bulundu. Başbakanlık Dışişleri Danışmanlığı, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü ve Dışişleri Başdanışmanlığı, AB Genel Sekreter Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı AB'den Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı ve AB Genel Sekreterliği görevlerini yürüttü. Romanya Ulusal Liyakat Madalyası ve "Şövalye" düzeyinde "İtalya Liyakat Nişanı" hamilidir. 24. Dönemde TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanlığına ve Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı ve Türk-Rus Toplumsal Forumu Eş Başkanlığı görevlerini yürüttü. 62. Hükümette Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci görevini üstlendi. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilen Bozkır, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fikri Işık

Fikri Işık, 13 Eylül 1965'te Gümüşhane Babacan köyünde doğdu. Babasının adı Tevfik, annesinin adı Mecbure'dir. Öğretmen, İş Adamı; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. İzmit ve İstanbul'da özel okullarda İngilizce ve matematik öğretmenliği yaptı. Gıda sektöründe yönetici olarak çalıştı.ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı, Hereke Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği, Kızılay,Yeşilay, Ay Işığı Yetim ve Öksüz Çocuklar Yardımlaşma Derneği ile Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı'nın üyesidir. İyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Arapça bilen Işık, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu

Süleyman Soylu 1969 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir.Aslen Trabzon Ofludur.İlk ile Ortaöğretimi İstanbul'da bitirmiştir.Liseyi ise Plevne Lisesinde okuduktan sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesine girdi ve başarıyla mezun oldu.Siyasal hayatına 1987 tarihinde DYP ile başlamıştır. 6 Ocak 2008 tarihinde Demokrat partinin 4. Olağanüstü Kongresine katıldı ve Dp Genel başkanı oldu.2009 tarihinde yapılan 5. Olağanüstü Kongreden Ünlü Siyasetçi adaylıktan çekilmiş ve DP Genel başkanı Hüsamettin Cindoruk olmuştur. Siyasetci Evlidir ve 2 çocuğu vardır

Çevre ve Şehircilik Bakanı: Fatma Güldemet Sarı

1970 Darende doğumlu. İlköğrenimini Adana Atatürk İlkokulu'nda, orta ve lise öğrenimini Tarsus Amerikan Koleji'nde bitirdi.

1993 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. 1996 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamladı. 1996 – 2010 yılları arasında İstanbul, Mersin ve Adana illerinde muhtelif projelerde mimar olarak çalıştı. Nurdağ Kireç Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.'de şirket ortağı. Aynı zamanda Sarılar Mimarlık Ltd. Şti.'de şirket ortağı ve mimari proje sorumlusu olarak çalışmaktadır.

Çok iyi derecede İngilizce bilmekte. Çeşitli vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri bulunmaktadır. Aktif siyaset hayatına 2008 yılında AK PARTİ Çukurova Kurucu İlçe Başkanı olarak başladı.

2011 yılı genel seçimlerinde Adana 7. Sıra milletvekili adayı oldu.

2012 – 2014 yılları arasında AK PARTİ Adana İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevinde bulundu. Milletvekili aday adayı olana kadar bu görevine aralıksız devam ett

Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu

Mevlüt Çavuşoğlu, 5 Şubat 1968'de Alanya'da doğdu. Baba adı Osman, anne adı Fatma'dır. İş Adamı; Ankara Üniversitesi SBF Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. ABD Long Island Üniversitesinde Ekonomi dalında master yaptı ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1993'te AÜ Avrupa Birliği Uzmanlığını tamamladı. Bilkent Üniversitesinde doktora programına başladı ve daha sonra, İngiltere'de London School of Economics'te "çevre ekonomisi ve sürdürülebilir kalkınma" konusunda doktora çalışmasını sürdürdü. Aynı okulda Türk Derneği Başkanlığını yürüttü. Çevre Bakanlığında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) adına çalıştı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesidir.

22 ve 23. Dönemde Antalya Milletvekili seçildi. 23. Dönemde AKPM Türk Delegasyonu Başkanlığı, Göç, Mülteciler ve Nüfus Komisyonu Başkanlığı, Denetim Komisyonu Üyeliği, Bosna-Hersek Eş Raportörlüğü, Avrupa Demokratik Grup Başkan Yardımcılığı ve Sözcülüğü görevlerinde bulundu. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Başkanlığına seçildi. İngilizce, Japonca ve Almanca bilen Çavuşoğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik

Faruk Çelik, 17 Ocak 1956'da Artvin Yusufeli'nde doğdu. Babasının adı Yaşar, annesinin adı Hedise'dir. Eğitimci; Bursa Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu Üyesi oldu. 21, 22 ve 23. Dönemde Bursa Milletvekili seçildi. 60. Hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Bakanlığı görevine getirildi. 61. Hükümette yeniden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak atandı. Çelik, evli ve 4 çocuk babasıdır.

İçişleri Bakanı: Efkan Ala

1965 yılında Erzurum'un Oltu İlçesinde doğdu.İlköğrenimini Oltu İlçesine bağlı Çanakpınar Köyü'nde, ortaokul ve lise öğrenimini Erzurum İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı.1983 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde lisans eğitimine başladı ve buradan 1987 yılında mezun oldu.Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde İktisat alanında yüksek lisans yaptı. 1988 yılında Sakarya Valiliği'nde kaymakam adayı olarak göreve başladı. Bolu'nun Gölyaka ve Isparta'nın Sütçüler İlçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunduktan sonra, yurtdışı stajı kapsamında bir yıl İngiltere'de eğitim gördü. 1991 yılında Trabzon'un Dernekpazarı İlçesi'ne Kaymakam olarak atandı. Daha sonra, ikişer yıl süre ile Ordu'nun Kabataş İlçesi Kaymakamlığı ve Tunceli Vali Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

1999 yılında İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü olarak atandı ve sonrasında İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı olarak görev yaptı. 2001-2003 yılları arasında Turizm Bakanlığı'nda Turizm Eğitimi Genel Müdürlüğü ve Bakan Müşavirliği görevlerinde bulundu. 30 Ocak 2003 tarihinde Batman Valisi olarak atanan Efkan Ala, 14 Eylül 2004 tarihinde Diyarbakır Valisi olarak atandı. 8 Eylül 2007 tarihinde atandığı Başbakanlık Müsteşarlığı görevini 25 Aralık 2013 tarihine kadar yürüttü. Efkan Ala, 26 Aralık 2013 tarihinde 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde İçişleri Bakanı olarak atandı.

Evli ve iki çocuk babası olan Efkan Ala iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Maliye Bakanı: Naci Ağbal

1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. 1989 yılında Teftiş Kuruluna girmiş, 1993'te Maliye Müfettişi olmuştur. 2003'te Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı görevine, 2007 yılında Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'ne atanmıştır. Ayrıca Ekim 2008 yılında Bakanlar Kurulu kontenjanından YÖK Üyeliğine seçilmiştir. 12 Haziran 2009 tarihinde Maliye Bakanlığı Müsteşarlığına atanmıştır. 8 Mart 2008 tarihi itibariyle de Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet üyesidir. Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden ve ayrıca YÖK genel kurulu üyeliğinden 2015 milletvekili seçimleri öncesinde aynı yılın Şubat ayında istifa etti. Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Bayburt milletvekili seçilmiştir. 13 Eylül 2015 tarihi itibariyle Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Ekonomiden sorumlu Genel Başkan yardımcısıdır. Evli ve iki çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.

Ekonomi Bakanı: Mustafa Elitaş

Mustafa Elitaş, 5 Şubat 1957'de Kayseri'de doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Nuriye'dir. Ekonomist ve Sanayici; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünü bitirdi.

Sanayici olarak iş hayatını yürüttü. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Üyesi oldu. Kayseri Sanayici ve İşadamları Derneği (KAYSİAD) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü. Mülkiyeliler Birliği Kayseri Şubesi Kurucu Üyeliği görevini üstlendi. 22 ve 23. Dönem Kayseri Milletvekili. İyi düzeyde İngilizce bilen Elitaş, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak

İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun olan Albayrak, profesyonel yaşamına 1996 yılında başlamıştır. Çalıştığı şirketlerde yurtiçi ve yurtdışı birçok üst düzey pozisyonda bulunan Albayrak, Türkiye ekonomisinin zorlu bir sınavdan geçtiği 2001 krizinde şirketinin finansman ve likidite yapısını başarıyla yönetmiş, 2007 yılında yaklaşık 1 milyar $ talep ile 200 milyon $'lık Türkiye'deki ilk holding Eurobond ihraç sürecini yönetmiş, 2008 yılında 34 katı FAVÖK değerinden Türkiye'deki en yüksek yurtdışı şirket satışını gerçekleştirmiş, 2007-2008 yıllarında Türkiye'ye yaklaşık 1 milyar $ tutarında doğrudan yabancı yatırım sağlanmasına katkıda bulunmuştur.




2013 yılı sonunda özel sektörden ayrılan Albayrak, Sabah Gazetesi'nde yazar olarak görev almakta, aynı zamanda Marmara Üniversitesi'nde Bankacılık ve Finans alanında ders vermekte, birçok sivil toplum kuruluşunda çeşitli görevler üstlenmektedir.




New York Pace Üniversitesi, Lubin School of Business'ta yüksek lisans eğitimi alan Albayrak, Finans ve Bankacılık alanındaki doktorasını “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı” üzerine hazırladığı tezle tamamlamıştır.




25. ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili ve 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan Ak Parti 5. Olağan Genel Kurulunda MKYK üyesi seçilen Albayrak, evli ve iki çocuk babasıdır.




Gençlik ve Spor Bakanı: Çağatay Kılıç

Akif Çağatay Kılıç, 15 Haziran 1976'da Almanya Siegen'de doğdu. Babasının adı Sinan, annesinin adı Behire Yıldız'dır.

Siyaset Bilimi Uzmanı; Herfordshire Üniversitesini bitirdi.

Siyaset Bilimi ve Avrupa Ekonomisi alanında eğitim gördü. Sabancı Holding Universal Trading Uk Şirketinde satın alma görevlisi olarak çalıştı. 2003'te Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezinde Danışman olarak çalıştı. Başbakan Müşaviri, Özel Kalem Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 25 Aralık 2013 tarihinde T.C.Gençlik ve Spor Bakanı oldu.

24. Dönemde NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu üyesi oldu. Çok iyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilen Kılıç, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Gümrük ve Ticaret Bakanı: Bülent Tüfenkçi

Bülent Tüfenkci 1966 Malatya'da dünyaya gelen Tüfenkci, ilk, orta ve lise öğrenimini Malatya'da tamamladı. 1984 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oluktan sonra Ticaret Hukuku üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1991 yılında Malatya'ya yerleşerek serbest avukat olarak çalışmaya başlayan Tüfenkci, halen serbest avukat olarak çalışmakta. 2001 yılında AK PARTİ Malatya teşkilatının kuruluşunda yer aldıktan sonra teşkilata çeşitli kademelerde görev aldı. 2011 – 2015 yılları arasında AK Parti Malatya İl Başkanlığı görevini yaptı. Tüfenkci, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kalkınma Bakanı: Cevdet Yılmaz

Cevdet Yılmaz, 1 Nisan 1967'de Bingöl'de doğdu. Babasının adı Kemal, annesinin adı Fatma'dır. Bürokrat; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde, doktorasını Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı.

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığında planlama uzman yardımcısı olarak göreve başladı. Planlama uzmanlığına atandı. Devlet Planlama Teşkilatı AB ile İlişkiler Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyeliği, Ulusal Ajans, ATAUM ve Sümerhalı'da Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu. 23. Dönemde Bingöl Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi ve Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Başkanı oldu. 60. Hükümette Devlet Bakanı, 61. Hükümette Kalkınma Bakanı olarak görevlendirildi.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kültür ve Turizm Bakanı: Mahir Ünal

Mahir Ünal, 1 Temmuz 1966'da Kahramanmaraş Elbistan'da doğdu. Babasının adı Mehmet Reşat, annesinin adı Fitnat'tır.

Öğretim Görevlisi; Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Anabilim Dalında yaptı.

İTO'da müşavir olarak çalıştı. 2004 ve 2009 yerel, 2007 genel seçimlerinde AK PARTİ seçim kampanyası strateji ekibinde danışmanlık yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu. Irak, Malezya, Kıbrıs ve Lübnan gibi birçok ülkede seçim kampanyalarında strateji ekiplerinde görev aldı. Kent çalışmaları, yerel yönetimler ve siyasal iletişim konularında danışmanlık hizmeti verdi. Özel bir üniversitede Davranış Bilimleri Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. Bir vakıf üniversitesinde MBA'da örgütsel davranış dersleri verdi. İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Anabilim Dalında doktorası devam etmektedir. Arapça ve İngilizce bilen Ünal, 1 çocuk babasıdır.

Milli Eğitim Bakanı: Nabi Avcı

Nabi Avcı, 8 Ekim 1953'te Bilecik'te doğdu. Baba adı Abdullah, anne adı Habibe'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. Doktorasını Anadolu Üniversitesinde İletişim Bilimleri alanında yaptı. 1974 yılında Kültür Bakanlığında memuriyete girdi. Anadolu Üniversitesinin kuruluşunda İletişim Bilimleri Fakültesinde öğretim görevlisi oldu. Milli Eğitim Bakanlığı ve Başbakanlık Müşavirliği görevlerinde bulundu. Çeşitli ulusal televizyon, dergi ve gazetelerde program yapımcısı, köşe yazarı ve genel yayın danışmanı olarak çalıştı. 2000 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesinde profesör oldu. 2003'te Başbakan Başmüşavirliği görevine getirildi. TÜBİTAK Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu Üyeliği ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı yaptı. Telif ve tercüme olarak çok sayıda kitabı bulunmaktadır. 24. Dönemde TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca bilen Avcı, evli ve 5 çocuk babasıdır.

Milli Savunma Bakanı: İsmet Yılmaz

İsmet Yılmaz, 10 Aralık 1961'de Sivas Gürün'de doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Turunç'tur. Hukukçu, Yönetici ve Gemi Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Makine Bölümünden ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Yüksek lisanslarını İsveç Dünya Denizcilik Üniversitesinde "Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi" alanında ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk ABD'de yaptı. Doktorasını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü deniz hukuku alanında tamamladı.

Kamu ve özel sektörde yaklaşık 20 yıl mühendis, müşavir avukat olarak çalıştı. 2002'de Denizcilik Müsteşarı olarak atandı. Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüttü. 2007'de Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine getirildi.

Anayasanın 114. maddesi uyarınca 1 Kasım 2007'de TBMM dışından Ulaştırma Bakanlığına atandı. 61. Hükümette Milli Savunma Bakanlığı görevine getirildi. İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu

Öğretim Üyesi Prof. Dr.; İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitirdi.

Hollanda'da araştırmalar yaptı. 1984'te doçent, 1991'de profesör oldu. İTÜ İnşaat Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Çevre Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı, İSKİ Genel Müdürlüğü, İSTAÇ, KİPTAŞ, BİMTAŞ, HAMİDİYE, İSFALT AŞ, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ'de Yönetim Kurulu Başkanlığı, İGDAŞ, BEDAŞ, AYEDAŞ, TEMSAN'da Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu. DSİ Genel Müdürlüğü yaptı. Su Vakfı kurucusu ve Mütevelli Heyeti Üyesi olup, Dünya Su Konseyi guvernörüdür. 45'i yabancı dilde olmak üzere 350'nin üzerinde ilmi makale, tebliğ ve mesleki teknik raporları ile kitapları yayınlandı. 23. Dönemde Afyonkarahisar Milletvekili seçildi. 60. Hükümette Çevre ve Orman Bakanlığı görevini üstlendi. 61. Hükümette Orman ve Su İşleri Bakanlığı görevine getirildi. İngilizce bilen Eroğlu, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Sağlık Bakanı: Mehmet Müezzioğlu

Mehmet Müezzinoğlu, 9 Ocak 1955'te Gümülcine'de doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Fatma'dır. Tıp Doktoru; İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi. İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde iç hastalıkları ihtisası yaptı. Avcılarda bulunan özel bir hastanenin kurucusudur. Avcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Batı Trakya Eğitim Kültür Vakfı ve Balkan Medeniyeti Derneğinin Kurucu Üyesi, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğinin Üyesidir. 23. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Orta düzeyde Yunanca, İngilizce ve Arapça bilen Müezzinoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Binali Yıldırım

Binali Yıldırım, 20 Aralık 1955'te Erzincan Refahiye'de doğdu. Baba adı Dursun, anne adı Bahar'dır. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını aynı fakültede tamamladı. Dünya Denizcilik Üniversitesi (World Maritime University)'de ihtisas eğitimi aldı. İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesinde asistan ve araştırma görevlisi olarak çalıştı. Camialtı Tersanesi ve Gemi Sanayii Genel Müdürlüğünde mühendislik ve çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. İstanbul Deniz Otobüsleri Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. İstanbul'da toplu taşımacılığın denize kaydırılması yönünde önemli projelere imza attı. 1999'da Uluslararası "SKAL" kalite ödülünü aldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu Üyesi oldu. Dünya Denizcilik Üniversitesi (WMU) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 22. Dönemde İstanbul, 23. Dönemde Erzincan Milletvekili seçildi. 58, 59 ve 60. Hükümetlerde Ulaştırma Bakanlığı yaptı. 61. Hükümette yeniden Ulaştırma Bakanı oldu.İyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilen Yıldırım, evli ve 3 çocuk babasıdır.

#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#64. Hükümet
#Başbakan Ahmet Davutoğlu
8 yıl önce
default-profile-img