|

Davutoğlu'ndan tekbir talimatı

Başbakan Davutoğlu, şehit cenazelerinde Chopin'in 'Cenaze Marşı' yerine Itri'nin 'Tekbir' adlı eserinin çalınması taleplerini gündeme aldıklarını dile getirdi. Davutoğlu konuya ilişkin henüz alınan bir karar bulunmadığını belirtti.​

Yeni Şafak
07:54 - 21/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:28 - 21/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin davetlisi olarak gittiği Fransa'nın Strazburg kentinden Türkiye'ye dönüşte önemli açıklamalarda bulundu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin davetlisi olarak gittiği Fransa'nın Strazburg kentinden Türkiye'ye dönüşte önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin davetlisi olarak gittiği Fransa'nın Strazburg kentinden Türkiye'ye dönüşte önemli açıklamalarda bulundu. Terörle mücadelenin silahlar 'magmaya gömülene dek' süreceğini vurgulayan Davutoğlu, bu konuda herhangi bir geri adımın sözkonusu olmadığını dile getirdi.



Şehit cenazelerinde Chopin'in 'Cenaze Marşı' yerine Itri'nin 'Tekbir' adlı eserinin çalınması taleplerini gündeme aldıklarını dile getiren Davutoğlu, “Diyanet İşleri Başkanımız ile bunu konuştuk, bizim de zihnimizde yara olan bir husustur. Başbakanlık Müsteşarımız Kemal bey'e bu konuda çalışma yapma talimatını verdim, ilgili kurumlarla istişare edilecek. Bu merasimlerin milletimizin duygularına inanç dünyasına hitap eder tarza getirilmesi için bir çalışma yapılacak" dedi. Davutoğlu konuya ilişkin henüz alınan bir karar bulunmadığını belirtti.



  • Frederic Chopin "cenaze marşı" olarak yazma
  • Protokol cenazelerinde çalınan ve "cenaze marşı" olarak bilinen marş, Frederic Chopin''in Opus 35, 2 numaralı Sibemol Minör Piyano Sonatı''nın üçüncü bölümüdür. Aslında Chopin bunu bir "cenaze marşı" olarak yazmamıştır.
  • Türkiye''de cenazelerde Chopin''in cenaze marşı ilk kez şâir ve yazar Samih Rıfat''ın 3 Aralık 1932 yılındaki cenazesinde çalınmıştır şeklinde bir bilgi vardır. Daha sonra Mustafa Kemal''in cenazesinde de bu marş çalınır. Bugüne kadar bütün protokol ve askerî cenazelerde Chopin''in bu eseri çalınmaktadır.

#Ahmet Davutoğlu
#Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi
#Cenaze Marşı
#Chopin
#Itri
8 yıl önce