|

Diriliş kaçınılmaz

16 Nisan’da millet ‘evet’ dediğinde yeni Çanakkale zaferlerinin yolunun açılacağına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunu iyi bilen Avrupa’nın ‘hayır’a yüklendiğine dikkat çekti, “Onlar istese de istemese de Türk milletinin yeniden dirilişi kaçınılmazdır” dedi

Yeni Şafak
04:00 - 19/03/2017 Sunday
Güncelleme: 04:08 - 19/03/2017 Sunday
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Deniz Zaferi'nin 102. yıldönümünde Gelibolu yarımadasını Anadolu'ya bağlayacak 'Çanakkale 1915 Köprüsü'nün temel atma törenine katıldı. Hem köprü hem de Malkara-Çanakkale Otoyolu'nun Lapseki'deki temel atma törenine video konferans sistemiyle katılan Erdoğan, şehitleri anma gününde Çanakkale 18 Mart Stadı'nda düzenlenen törendeki konuşmasında ise önemli mesajlar verdi. 16 Nisan'daki referandum için Avrupa ülkelerinin 'hayır' cephesinde yeraldığını, Avrupa'da 'evet' kampanyasına izin verilmediğini hatırlatan Erdoğan, “Türkiye'de yapılan halk oylamasından size ne?" dedikten sonra, “Aslında onlar bu değişimin ne anlama geldiğini çok iyi biliyor" ifadesini kullandı ve şu mesajları verdi:



ONLAR İSTESE DE İSTEMESE DE


“Bir asır önce 'hasta adam' diye güya taziyesine geldikleri Türkler'in, onları Çanakkale'de nasıl hüsrana uğrattığını unutmamışlar. Cumhurbaşkanlığı sistemi siyasetten ekonomiye, diplomasiden yatırımlara kadar her alanda yeni Çanakkale zaferlerinin yolunu açacağını gayet iyi biliyorlar. Beyhude uğraşıyorlar. Yarasalar istemiyor diye güneş doğmaktan vazgeçmez. Onlar istese de istemese de Türk milletinin yeniden dirilişi kaçınılmazdır."





EN REFORMCU EN YENİLİKÇİ KADRO


“Millete şükran borcumuzu ödemek için 14 yıldır gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Türkiye'yi 14 yılda 3 kat büyüterek geri kalmışlık zincirini kırdık. Şimdi hedefimiz Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmektir ama geldiğimiz noktada görüyoruz ki mevcut sistemle daha fazla ileriye gidebilme imkanımız yok. Türkiye'nin gelmiş geçmiş en yenilikçi, en reformcu projelerine imza atmış bir kadro olarak milletimize, yönetim sistemimizde de tarihi bir değişim teklif ediyoruz."



BU SİSTEM BİZE ÇOK BEDELLER ÖDETTİ


“16 Nisan'da halk oylamasına sunulacak olan anayasa değişikliğiyle Türkiye, yönetim sistemini değiştiriyor. Sistemin esası istikrar ve güven ortamını garanti altına almaktır. Çok partili hayata geçtiğimiz 1950'den beri 48 hükümetin değiştiği, hükümet ömürlerinin ortalama 16 ay olduğu mevcut sistem milletimize çok büyük bedeller ödetti. Madem en büyük 10 ekonomi arasına girmeyi hedefliyoruz, öyleyse bu ülkelerle rekabet edebilmemize imkan sağlayacak bir yönetim sistemine ihtiyacımız var. 5 yıl sonra inşallah bu köprünün açılışına geliyoruz. Burada cumhurbaşkanlığı sistemini isteyenleri mutlu edecek, istemeyenlerin ise huzurunu kaçıracak bir müjde: Bu köprü dünyanın bir numarası oluyor."



  • Kazdıkları çukurlara gömüyoruz
  • Erdoğan, FETÖ'nün 17-25 Aralık'ta giriştiği emniyet-yargı darbesini püskürttüklerini, bu kez diğer terör örgütlerinin devreye sokulduğunu anlattı. “Bir yandan 'DEAŞ', diğer yandan PKK kanlı eylemlere girişti. Hendekler, çukurlarla Güneydoğu'da benim vatandaşlarımın yaşam hürriyetini, özgürlüğünü ellerinden aldılar. Güvenlik güçlerimiz çukurlarla ülkeyi böleceğini sanan teröristleri, o çukurlara gömdü" diyen Erdoğan, “Ben bu vesileyle askerimize, polisimize, korucularımıza şükranlarımı bildiriyorum" ifadelerini kullandı. Erdoğan, şunları söyledi:
  • BULUNDUKLARI YERDE İMHA ETTİK
  • “Onlar o çukur kazanları, hendek kazanları Cudi Dağları'nda, Tendürek'te, Bestler Dereler'de kazdıkları çukurlara onları gömüyorlar. Sınırlarımız dışından saldırarak ülkemizi hedef alan teröristleri ise Fırat Kalkanı Operasyonu'yla gittik, bulundukları yerlerde imha ettik. Bu ülkenin ne teröriste ne de onların arkalarındaki güçlere verilecek tek bir karış toprağı, feda edecek tek bir insanı yoktur. Dün analar, babalar 'Ya şehit ol ya gazi' diyerek Çanakkale'ye gönderiyorlardı, bugün terör örgütlerinin üzerine gönderiyorlar. Türk milleti işte böyle bir millettir. Vatanı, bayrağı, ezanı sözkonusu olduğunda gözü hiçbir şeyi görmez."

Batı'ya en güzel cevap


16 Nisan'da oylanacak yeni anayasa için Avrupa'nın uyguladığı 'evet' yasağını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu: “Baktık ki Hollanda yönetimi, benim Dışişleri Bakanımın uçuş iznini iptal ediyor. Benim bayan bakanımı Hollanda'ya sokmuyor. Atlarını, itlerini benim oradaki vatandaşlarımın üzerine salıyor ve Almanya Şansölyesi de onun yanında yeraldığını söylüyor. Yazıklar olsun sizlere. Bunların birbirinden farklı yok. Al birini, vur öbürüne. Ne yaparsanız yapınız bu milleti yolundan çeviremeyeceksiniz. 16 Nisan'da benim milletim Batı'nın bu yanlış tavırlarına karşı en güzel cevabı inşallah sandıklarda demokratik bir şekilde verecektir."







KARŞILIĞINI BULACAKSINIZ


“Bütün bu olanlar inanıyorum ki herkesi bir yere doğru sevk ediyor ve yurt dışında 3 milyona yakın seçmenimiz var. Bunları engellediler, varsın engellesinler. Almanyasıyla, Hollandasıyla, Avusturyasıyla, İsviçresiyle, Belçikasıyla, Danimarkasıyla kim olursa olsun. Biliniz ki Cumhurbaşkanınız her zaman dik durdu, bundan sonra da dik duracak. Kendi konsolosluk binamıza giremedik. Siz bir bakana kapı kapatamazsınız. Eğer böyle giderseniz bunun karşılığını Türkiye'den de bulacaksınız."



Atlar Hollandalı çıktı


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı helikopterle Gelibolu'ya indiği sırada 4 atlı asker karşıladı. Erdoğan bir kadın astsubaya atların cinsini sordu. Kadın astsubay, 2 atın 'Hollanda cinsi' olduğunu söyleyince Erdoğan,“Yapma yav" diyerek şaşkınlığını ifade etti.







  • 15 Temmuz'a idam sinyali
  • Türkiye'ye yönelik tüm saldırıları boşa çıkanların 15 Temmuz'da kanlı bir darbe girişimiyle hedeflerine ulaşmak istediklerini belirten Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Bu millet tankı, topu görünce kaçar, evine saklanır sandılar. Tabi öyle olmadı. Milletimiz o gece tarihimizin en büyük kıyamlarından birini gerçekleştirerek, FETÖ ihanet çetesi mensuplarını derdest etti. Şimdi hepsi mahkemelerde hesap veriyor. Yakalandıklarında itiraf ettikleri ne varsa şimdi hepsini inkar ediyorlar. İstedikleri kadar inkar etsinler. Ortada 249 vatandaşımızın şehadeti, 2 bin 193 vatandaşımızın yaralanması var. Ortada işgal edilmek istenen bir ülke var. Milletimiz müsterih olsun. O katiller ve onları destekleyen kim varsa hak ettikleri cezayı alacaklar. Hiç merak etmeyin 16 Nisan'dan sonra parlamento inanıyorum ki inşallah onlarla ilgili idam talebinizin de gereğini yapacaktır. Bu bana geldiği zaman tereddütsüz onaylarım. George ne diyecek, Hans ne diyecek, şu ne diyecek, bu ne diyecek? Bunların hiçbirisi bizi ilgilendirmez."

#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Çanakkale
7 years ago