|

Erdoğan 9 Ağustos'ta Rusya'da

Rusya ile geçtiğimiz aydan itibaren normalleşen ilişkilerin bir anlamda göstergesi olarak iki ülkenin lideri bir araya gelecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/07/2016 Wednesday
Güncelleme: 21:14 - 26/07/2016 Tuesday
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 9 Ağustos'ta Rusya'nın St. Petersburg şehrinde bir araya geleceği açıklandı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, dün Moskova'da bir dizi temaslarda bulunduktan sonra Erdoğan ve Putin'in karşılıklı görüşecekleri haberini verdi. Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç ile Moskova'da düzenlenen görüşmenin basına açık kısmında yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımız 9 Ağustos'ta St. Petersburg şehrine geleceğini teyit ettiler diye büyükelçimiz bana bilgi verdi” dedi. Rusya Başbakan Yardımcısı Dvorkoviç de iki ülke ilişkilerini kademeli bir şekilde geliştirmek istediklerini belirtti.



İKİ LİDER BİR ARADA


Dvorkoviç, “Bugünkü görüşmemiz, Putin ve Erdoğan'ın telefon görüşmesi sonucu iki ülke liderinin görüşmesine içerik oluşturacak. iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek niyetindeyiz” ifadelerini kullandı. Rusya ile Türkiye arasında charter uçak seferlerin başlaması için gerekli bütün ilave güvenlik önlemlerinin alındığını ve Rusya tarafına iletildiğini ifade eden Şimşek, “Bütün 24 Kasım'da yaşanan olaylara rağmen ben halklarımız arasındaki ilişkilerin sekteye uğradığını düşünmüyorum” diye konuştu. Şimşek, “Son dönemde yaşadığımız talihsiz süreçte Rusya'nın verdiği desteğinden ötürü teşekkür ederim” diye konuştu





STK'LAR ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ


Moskova'da bu gelişmeler yaşanırken, iş dünyası temsilcileri de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın küresel piyasalar verdiği güven mesajına desteklerini sundu. Cumhurbaşkanı ile görüşen heyetin Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Türkiye ekonomisiyle ilgili spekülatif haberler çıkıyor. STK'lar olarak daha aktif rol alacağız. Türkiye'de yaşananları net bir şekilde anlattık Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Heyette ayrıca, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan ve TİSK Başkanı Yağız Eyüpoğlu yer aldı.



Bilgi kirliliğine karşı dayanışma


Türkiye-AB KİK Heyeti Eş Başkanı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu,Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabulü sonrasında yaptığı açıklamada, STK'lar olarak bu süreçte daha aktif rol alacaklarınıbelirtti. STK temsilcileri ve yurt dışındaki bilgi kirliliği ile darbe girişimi ve sonrasında çıkan spekülatif haberlere karşı etkin rol alacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) üyesi kuruluşların temsilcilerini kabul etti. Yapılan görüşme sonrasında, STK temsilcileri uluslararası alanda


bilgilendirmeler yapacaklarını açıkladı.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Vladimir Putin
#St. Petersburg
8 years ago