|

Etek giyip Kandil’e çık

Üst aklın cici çocuğu Demirtaş’ın “Dağlıca’da bir gece nöbet tutsun” dediği Bakan Yıldız, tokat gibi bir cevap verdi: “Ben tabii ki askerimiz, polisimiz gibi hizmet için Dağlıca’da bulunurum, o da isterse terörist eteğiyle Kandil’e çıkabilir”

Yeni Şafak
04:00 - 10/09/2015 Perşembe
Güncelleme: 08:14 - 10/09/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kendisine yönelik “Şehit olmak istiyordu, buyursun Dağlıca'da bir gece nöbet tutsun" şeklindeki sözlerine ilişkin, “Ben tabii ki askerimiz, polisimiz gibi hizmet için Dağlıca'da bulunurum, o da isterse terörist eteğiyle Kandil'e çıkabilir. Bize şehitlik mertebesinin ne demek olduğunu öğretecek o değildir. Şehitlik kelimesini ağzına bile almasını ben lanetliyorum, kınıyorum" ifadesini kullandı. Yazılı bir açıklama yapan Yıldız, Demirtaş'ın 7 Haziran seçimi öncesi verdiği mesajlara da dikkati çekerek şu ifadeleri kullandı:



ŞEHİTLİĞE KURBAN OLSUN


“O şirinlik gösterilerinin 7 Haziran seçimlerinden önce yapıldığını, daha sonra da o silahsız ve kravatsız haliyle ama aynı duygularla gezdiğini herkes biliyor. Bunu vatandaşımız izledi, gördü. Bana 'Şehit olmak ister misin' diye sordular. Hangi Müslüman 'şehit olmak istemiyorum' diyebilir? Ama kendisi istemiyordur, o ayrı. Ayrıca şehitliğe de kurban olsun. Ama şehitlik onun ağzına alabileceği bir kelime değildir."



KİMSE ARKALARINDA DEĞİL


“Demirtaş Kürt vatandaşları temsil edemez. Kürtçülük adı altında, Kürt kardeşlerimizi istismar ederek böyle bir çabanın içerisine giren kişinin vatandaşlarımızdan yeterli desteği göremeyeceğine inanıyoruz. Halkı direnişe teşvik ettiler, kimse iştirak etmedi. Oradaki Kürt kardeşlerim PKK'yı desteklemiyor. Orada tehditle, zorbalıkla getirilen bu noktayı hiçbir şekilde tasvip etmiyor. O yüzden bana kalkıp da o temiz ve nezih kelimeyi ağzına alıp da bana öğretide bulunacağına, kalksın öncelikle PKK'ya 'terör örgütü' demeyi bilsin."



Savcı 'terör'den fezleke hazırladı


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır'da düzenlediği basın toplantısındaki açıklamaları nedeniyle soruşturma başlattı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Demirtaş'ın bugün yaptığı basın açıklamasının içeriğindeki beyanların suç unsuru içermesi nedeniyle soruşturma başlatıldığı belirtildi.



FEZLEKESİ BAKANLIKTA


Demirtaş hakkında, “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyet Devletini, devletin kurum ve organlarını alenen aşağılamak, suç işlemeye alenen tahrik etmek, Cumhurbaşkanına hakaret ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından soruşturma başlatıldığı bildirilen açıklamada, Anayasanın 83. maddesi uyarınca “soruşturma izni verilmesi" ve “yasama dokunulmazlığının kaldırılması" talebi ile Adalet Bakanlığına fezleke gönderildiği kaydedildi.



TEHDİT ETMİŞTİ


Dün açıklamalarda bulunan Demirtaş, terörle mücadele eden birimlere tehditler savurmuş arkasından da HDP'lilere çatışma çağrısı yapmıştı: Size evinizi, işyerinizi, partinizi yakmaya yıkmaya çalışanlara karşılık vermeniz hakkınızdır, onları anasından doğduğuna pişman edin.


#taner yıldız
#Selahattin Demirtaş
#hdp
#pkk
#terör
9 yıl önce