|

FETÖ’nün Avrupa timi

FETÖ'nün Avrupa yapılanmasının başındaki 5 ismi belirlendi. Ekonomi operasyonlarının başında Necdet Başaran, lobi faaliyetlerinin finansörlüğünde Akın İpek var. Belçika ayağından Süleyman Tiftik, Berlin’den Abdullah Aymaz, Viyana ve Budapeşte’den İsmail Cingöz sorumlu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 05:43 - 16/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Akın İpek
Akın İpek

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Avrupa yapılanmasının kodlarını çözdü. FETÖ'ye bağlı teröristler, Türkiye'de tasfiye edildikten sonra Avrupa'daki çalışmalarına hız verdi. Terör örgütünün elebaşı Fetullah Gülen, en sadık adamlarını Avrupa yapılanmasını tahkim etmek üzere görevlendirdi.



5 İSİM BELİRLENDİ


EGM de, terör örgütünün Avrupa yapılanmasının başındaki isimlerle ilgili çalışma yürüttü. Çalışma sonunda EGM'nin yaptığı tespitler, Avrupa'daki FETÖ gerçeğini ortaya çıkardı. Emniyet, FETÖ'nün Avrupa yapılanmasının başındaki 5 ismi ve faaliyetlerini belirledi. İşte FETÖ'nün Avrupa yapılanmasını yöneten 5 hain:



Lobinin finansörü




FETÖ'nün Avrupa'daki lobi faaliyetlerinin finansörlüğünü uzun süre Akın İpek üstlendi. Tespitlere göre İpek, sadece 2014 yılında Hollanda'ya swift işlemiyle 4 milyon 360 bin dolar transfer etti.



Gülen'in aracısı






FETÖ'nün önemli merkezlerinden biri olan Belçika'daki FETÖ mensupları, 2006 yılında kurulan Dynamique isimli şirket vasıtasıyla oturum izni alıyor. Bu şirket diğer ülkelerdeki kollarıyla Avrupa'ya kaçan FETÖ militanlarıyla ilgileniyor. Bu şirket, örgüt sarmalında, Batı Avrupa imamı Süleyman Tiftik'e bağlı faaliyet gösteriyor. Tiftik, Gülen'in talimatlarını Batı Avrupa'daki orta ve üst düzey FETÖ militanlarına iletiyor.



Berlin'den sorumlu






Örgütün Avrupa'daki önemli simalarından biri de Zaman Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Aymaz. 1997 yılındaki Papa 2. John Paul ile Gülen görüşmesini de organize eden Aymaz, örgütün tayin terfi heyetinde de görev alıyor. İsmail Yediler ve Saffet Senih kod isimlerini kullanıyor. Berlin merkezli çalışan Aymaz, çalışmaları legal görünümlü vakıflar üzerinden gerçekleştiriyor.



Ekonominin başında




Gülen'in ABD'de oturduğu çiftliği satın alan ve bir dönem Hollanda imamlığı da yapan Necdet Başaran, Avrupa'daki faaliyetlerini Rotterdam Akyazılılar Vakfı aracılığıyla yürütüyor. Hollanda vatandaşı da olan Başaran, FETÖ'nün Avrupa'daki tüm ekonomi operasyonlarının merkezindeki isim olarak biliniyor.



Budapeşte ve Viyana'da etkili




FETÖ'nün ilk 20 kişisinden biri olduğu ifade edilen ve örgütün eski TSK imamı İsmail Cingöz, Viyana ve Budapeşte'de etkili. Örgütün Avrupalı siyasetçi ve sivil toplum kuruluşlarını etki altına almak için kurulan ve “Avrupa'daki en üst FETÖ organı” olN FEDACTİO, Cingöz'e bağlı çalışıyor. FETÖ tüm kulis ve lobi çalışmalarını FEDACTİO üzerinden yapıyor. FEDACTİO'nun kulis ve lobi çalışmaları için 1 milyar dolara yakın bütçesi var. Avrupalı siyasetçilere verilen rüşvetler bu kurum üzerinden sağlanıyor. Cingöz, Kimse Yok mu Derneği'nin de başkanlığını yapmıştı.










#FETÖ
#Avrupa
#Akın İpek
#Budapeşte
#Viyana
7 yıl önce