|

Hac hayaline kavuşuyor

Gana’da TV çekimleri sırasında ilk kez gördüğü drone için, “Bunun biraz daha büyüğünü yapıp beni Mekke’ye götürebilir misiniz?” diye soran ve sosyal medyada gündem olan el Hassan Abdullah hacca gidiyor. Çocukluğundan beri hayalini kurduğu kutsal topraklara uğurlanmak için İstanbul’a getirilen Abdullah, “Türk polisinin vesilesiyle gideceğim. Türk polisi ve Türk halkına dua edeceğim” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:59 - 19/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Hac hayaline kavuşuyor
​Hac hayaline kavuşuyor

Afrika'nın en fakir ülkeleri arasında yer alan Gana’da yapılan TV çekimleri sırasında ilk kez drone ile karşılaştığında sorduğu “Bunun biraz daha büyüğünü yapıp beni Mekke’ye götürebilir misin?” sorusuyla sosyal medyada gündem olan Al Hassan Abdullah, kutsal topraklara gitmek üzere İstanbul’a geldi. Yaşadığı heyecan ve mutluluğu Yeni Şafak’a anlatan Abdullah, “Çocukluğumdan beri hayalini kurduğum kutsal topraklara bir Türk polisinin vesilesiyle gideceğim. Türk polisi ve Türk halkına dua edeceğim” dedi.

NE OLDUĞUNU SORDUM

Gana’nın Tamale şehrine bağlı Kojope Köyü’nde yaşayan ve çocukluğundan bu yana kutsal topraklara gitmek isteyen Al Hassan Abdullah’ın hayali bir Türk polisi ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun girişimleriyle hayallerine kavuştu. Köyünde yapılan TV çekimleri sırasında ilk kez drone kamerasını gördüğünü ve merakından çekim yapan gençlerin yanına gittiğini söyleyen Abdullah, “Onlara bunun ne olduğunu sordum. Bana drone olduğunu ve köylerinde çekim yaptıklarını söylediler. Daha sonra drone kamerasını yere indirerek bana gösterdiler. Ben de onlara çocukluğumdan bu yana kutsal topraklara gitmek istediğim için bunun biraz daha büyüğünü yapıp beni Mekke’ye götürebilir misiniz, diye sordum” dedi.

UZUN UĞRAŞLAR VERİLDİ

Yaşadığı heyecanın sosyal medyada paylaşılması üzerine Türkler arasında popüler hale geldiğini öğrendiğini belirten Abdullah, “Fotoğrafı bir çok insan görmüş. Bir Türk polisi memuru da fotoğrafı görünce beğenmek yerine, acaba bununla alakalı ne yapabilirim, diye düşünmüş. İlk olarak Gana’nın başkenti Akra’da bulunan Türk Büyükelçiliğini aramış. Elçilik yetkilileriyle görüştükten sonra fotoğraf ile alakalı bilgi vermiş. Beni hacca götürmek istediğini ve nasıl ulaşabileceğimi sormuş. Bunun üzerine Türk büyükelçiliğine davet edilen tercüman Muhammed Fawzi Aminu Amadu’ya beni nasıl bulacaklarını sormuşlar. O da yardımcı olmuş ve yaptığı çalışmalar sonunda bana ulaştı” dedi.


MUTLULUKTAN AĞLADIM

Hacca gideceğini duyduktan sonra sevinçten gözyaşlarına boğulduğunu söyleyen Abdullah, “Hayatım boyunca böyle bir şansa sahip olabileceğimi düşünmemiştim. Hayallerim gerçek oldu. Hac yolculuğu için kutsal topraklara gideceğim. Ben şu an bu röportajı yaparken köyümdeki tüm insanlar akrabalarım ve ailem öncelikle yardımcı olan Türk polisine daha sonra da Türkiye ve tüm Müslümanlara dua ediyor” diye konuştu.

#el Hassan Abdullah
#Drone
#Hac
7 yıl önce