|

Himmet zimmet 3 kurşun

1998 yılında Cevzet Soysal’ı, 2011’de de gazeteci Haydar Meriç’i infaz eden FETÖ’nün, himmet paralarını zimmetine geçiren bir örgüt üyesini 2016 Şubat’ında kurşunlattığı ortaya çıktı

Yeni Şafak
04:00 - 26/06/2016 Pazar
Güncelleme: 18:43 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'ye finans desteği sağlayan 51 işadamına yönelik yürüttüğü soruşturma, paralel yapının 'himmet/haraç' faaliyetlerine yönelik ilginç detayları açığa çıkardı. 1998 yılında Batman'da Cevzet Soysal adlı işçiyi 'JİTEM' maskesiyle kaçırıp işkenceyle öldüren, 2011 yılında ise Fetullah Gülen'in eşcinsel olduğuna ilişkin belgeli kitap yazmaya hazırlandığı sırada gazeteci Haydar Meriç'i Kırklareli'nde infaz eden FETÖ, himmet adı altında toplanan haraç paralarından dolayı bir işadamını da İstanbul'da kurşunlattı.



BÖLGE İMAMI EMRETMİŞ


Bakırköy ilçesinde FETÖ için toplanan himmet paralarından sorumlu olan işadamı Volkan S, 1 milyon TL'yi şahsi hesabına aktardığından ötürü örgütün hedefi oldu. Sözkonusu zimmet olayını fark eden örgüt üyeleri, Volkan S'yi uzun süre tehdit etti, ardından işadamını evinden kaçırarak kurşunlattı. Alınan bilgilere göre, Fetullahçı Terör Örgütü'nde 'bölge imamı' olarak görev yapan kişinin talimatıyla Volkan S'nin vurulması olayı şöyle gelişti:



İŞTE TÜM AYRINTILAR


FETÖ üyeleri, işadamı Volkan S'nin Küçükçekmece'deki evine giderek burada işadamına ait Audi marka arabaya el koydu. Daha sonra zimmetine geçirdiği himmet/haraç parasını ödemesi için uzun süre tehdit etti. Para ödenmeyince örgütün firari bölge imamı Oğuz Z, işadamının 'vurulması' yönünde talimat verdi. Oğuz Z'nin talimatıyla harekete geçen Erdoğan D'nin adamları, Volkan S'yi 19 Şubat 2016'da evinden kaçırdı. Onu bir arabaya bindirerek, Bağcılar'da bulunan örgüt üyesi bir şahsın iş yerine götürdü. Burada işadamının baldırına 2, karnına da 1 kurşun sıkıldı. Ağır yaralanan işadamı, kaldırıldığı hastanede bir süre tedavi altında kaldı ve hayati tehlikeyi atlattı.



TETİKÇİLER TUTUKLANDI


Olay sonrası Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 şüpheliyi yakalandı. Erdoğan D., Turgay Y. 'adam öldürmeye ve yağmaya teşebbüs' suçlarından tutuklandı. Zülfikar Z. ise adli kontrolle serbest bırakıldı. Bu soruşturma kapsamında bir firari şüphelinin aranmasına devam ediliyor. Volkan S'nin vurulmasının FETÖ talimatıyla gerçekleştiği gerçeği ise Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 51 işadamına yönelik himmet soruşturmasıyla ortaya çıktı.



TUSKON EFESi O da kaçmış


Paralel örgüte 'himmet' adı altında finans desteği sağlayanlara yönelik yürütülen soruşturmada 51 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 4 ilde operasyon yapıldı. Şimdiye dek 29 şüpheli yakalanırken, 'paralel yapının finans ayağının çatı kuruluşu' olarak nitelenen TUSKON'un başındaki Rıza Nur Meral de aranan kişiler arasında bulunuyor. Meral'le birlikte MARİFED Başkanı İbrahim Halil Avcı, FİADER Başkanı Çetin Ekincioğlu, FİADER Genel Sekreteri Özgür Koç ve işadamı Selim Nakıpoğlu da aranan kişiler arasında. İstanbul, Kayseri, Konya ve Muğla'da 25 ev, 2 ofis ve 1 şirkete baskınlar gerçekleştiren Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Rıza Nur Meral'i de çeşitli adreslerde aradı, ancak bulamadı. Hükümete yönelik 17-25 Aralık darbe girişimi sonrası TUSKON üyelerine hitap eden Meral, burada paralel örgüt adına bir şova imza atmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile siyasetçileri tehdit etmişti. Şüphelilerin, işadamlarından örgüt adına 'himmet' adı altında yardım topladıkları ve paraların Bank Asya'da açılan 'himmet' hesabına yatırıldığının MASAK raporlarıyla tespit edildiği kaydedildi.



Dükkana çöktüler


İstanbul merkezli operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan şüphelilerin ayrıca, rakip şirket ve firmalarla alakalı bilgileri örgüte sızdırarak örgüt firmalarına avantaj sağladıkları, 'himmet' veremeyen bir işadamının 950 bin liralık dükkanını ise Esenyurt Tapu Müdürlüğü'nde zorla devraldıkları tespit edildi. 51 kişiden şimdilik yakalanan 29'u hakkında, 'terör örgütüne üye olma ve örgüt adına faaliyette bulunma', 'yardım toplama kanununa muhalefet', 'terörün finansmanına dair kanuna muhalefet', 'tehdit', 'yağma' ve 'silahla adam yaralama' gibi suçlardan işlem yapılacak.





#Cevzet Soysal
#FETÖ
#Haydar Meriç
#Paralel örgüt
8 yıl önce