|

Hüzünlü veda

Rus bombardımanı altındaki Türkmen Dağı’nda şehit olan MHP'li yönetici İbrahim Küçük’ün naaşı, Fatih Camii’nde Cübbeli Ahmet Hoca’nın kıldırdığı cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 02:00 - 28/01/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Suriye'nin Türkmen Dağı bölgesinde Rus bombardımanı sonucu ağır yaralanarak hayatını kaybeden MHP Fatih İlçe Teşkilatı İkinci Başkanı İbrahim Küçük'ün (43) cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi. Önceki gece Adana üzerinden İstanbul'a getirilen cenaze, Atatürk Havalimanı'nda MHP'liler tarafından karşılanmış ve konvoy eşliğinde Zeytinburnu Kozlu Mezarlığı Gasilhanesi'ne götürülmüştü. Küçük'ün 20 arkadaşıyla birlikte 2 ay önce Suriye'ye gittiği ve kasım ayından buyana Türkmenler için gönüllü olarak savaştığı öğrenildi. Şehidin cenazesini Bayır Bucak'tan İstanbul'a kadar, silah arkadaşlarının getirdiği kaydedildi.







KIZLARI YETİM KALDI


İki çocuk babası Küçük için cenaze töreni, Fatih Camii'nde ikindi namazını müteakiben yapıldı. Duygu dolu anlara sahne olan cenaze törenine Küçük'ün ailesinin yanısıra MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Genel Başkan Yardımcıları Celal Adan, Atila Kaya, Semih Yalçın, İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karabaş, partililer ve vatandaşlar katıldı. Camide, Küçük'ün babası Ali, annesi Mümin ve eşi Nurgül Küçük taziyeleri kabul etti. Küçük'ün 4 yaşındaki kızı Elif Berra ile 7 yaşındaki kızı Zeynep Küçük de törende yeraldı. Tabutun yanına Türk ve Türkmen bayraklarının yanısıra Türk cumhuriyetlerinin bayrakları da asıldı. Türk ve Türkmen bayraklarına sarılı cenaze, 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün kıldırdığı cenaze namazının ardından tekbirler eşliğinde konvoyla götürüldüğü Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.







Vasiyeti üzerine


Şehidin vasiyeti üzerine cenaze namazını Cübbeli Ahmet Hoca kıldırdı. Hoca, binlerce vatandaşın katıldığı törende Rus ve Esed saldırılarına maruz kalan Türkmenler için dua etti. Türkmen Dağı'nın ve orada yaşayan Türkmenler'in zor durumda olduklarını dile getiren Cübbeli Ahmet Hoca, “İbrahim kardeşimiz oranın korunması için şehit oldu. Müslüman Türk kardeşlerimiz için gitti ve mücadele ettiler. 2 yetim çocuk bıraktı, bunlar kolay işler değil. Biz evlerimizde keyfimize bakıyoruz, Allah için fedakârlık yapan insanlarımız az. Müslüman Türk milleti Rusya, İran, Çin, Esed hepsiyle uğraşıyor. Allah bunlara fırsat vermesin” ifadelerini kullandı.


#Türkmen Dağı bölgesi
#MHP Fatih İlçe Teşkilatı İkinci Başkanı İbrahim Kü
#İbrahim Küçük
#Cübbeli Ahmet Hoca
8 yıl önce