İşte Cemaatin paralel prizması

Yenisafak.com.tr / GÜNDEM
00:00, 15/02/2014, Cumartesi
Yeni Şafak
İşte Cemaatin paralel prizması
İşte Cemaatin paralel prizması

Fethullah Gülen cemaatinin eski imamlarından Selim Çoraklı, katıldığı programda çarpıcı açıklamalar yaptı. Çoraklı, cemaat içerisindeki yapılanmayı bir prizma ile anlatarak, her ilde bir imam bulunduğunu ve Gülen'in kainatın lideri olarak yapılanmada yer aldığını ifade etti.

Pensilvanya'da yaşayan Fetullah Gülen cemaatinin eski imamı Selim Çoraklı cemaatin yapılanmasına dair bilgiler verdi. Katıldığı Deşifre programında bir prizma ile yapılanmayı gözler önüne seren Çoraklı, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çoraklı, prizmanın en alt kısmında her şeyden habersiz sadece Allah için çalışan büyük bir kitlenin bulunduğunu ancak, bu büyük kitlenin prizmanın üstünde yer alan azınlıklar tarafından yönetildiğini anlattı.

Her ilde bir imam var

Her ilde cemaatin bir imamının bulunduğunu anlatan Çoraklı, imamların paralel bir vali gibi çalıştığını söyledi. Prizmanın en tepesinde Fethullah Gülen'in bulunduğunu anlatan Çoraklı, Kainatın lideri olarak yapılanmada yer aldığını söyledi.

İşte Çoraklı'nın tartışma yaratacak açıklamaları:

"Hindistan'daki kast sistemi gibi düşünün, lider piramidin tepesinde oturur ve tepesinde oturduğu müddetçe alttakilerin ahenk içinde olması lazım.

Herhangi bir çarkın yanlış dönmesinde, yukarıda lider rahatsız olur. O yüzden yapının muhafaza edilmesi lazım. Prizma alta doğru genişliyor ve en altta her şeyden habersiz Allah için çalışan insanlar var. Bunlar yüzde 95'leri oluşturan büyük bir kitle ama böyle bir kitle dünya üzerinde hiçbir yerde bu kadar az insanın elinde böyle oyuncak olmamıştı.

Piramitin bir üst kısmında şehir imamları ve abiler var. Her vilayette, her ilçede cemaatin bir imamı var

Bunlar bir vali ne yapıyorsa ilde onlar da cemaat içinde onu yapıyorlar. Gölge vali gibi. Paralel vali diyebilirsiniz yani buna.

Ben bu yapının içerisinde 16 yıl değişik ünitelerinde imamlığını yaptım. Üniversite imamlığı yaptım, yurt imamlığı yaptım, bölge imamlığı yaptım. Fakat bu yapının kontrolsüz güç haline geldiğini görünce terk ettim.

Türkiye bir eyalettir, oranın bir imamı var. Her ülke bir eyalettir onun imamı var. Kıtaların imamı var ve en üstte de sayın Gülen var. Kainat imamı diyorlar ona, Kutbul Aktab. Zaten kendinin 'Kalbin Zümrüt Tepeleri' isimli bir eseri vardır tasavvufi terimleri yeniden yorumladığı".

Başlıklar :
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026