|

Kanlı sözler

CHP lideri Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemine ilişkin, terör örgütünün kullandığı dili aratmayan bir üslupla tehdit etti. Tarihe kara bir leke olarak geçecek ifadeler kullanan Kılıçdaroğlu, “Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz” dedi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 12/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 04:01 - 12/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi tartışmalarına skandal ifadelerle katıldı. Adeta darbeyi davet eden Kılıçdaroğlu, terör örgütünün dilini aratmayan ifadelerle tehdit etti.



TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde düzenlenen TOBB 72. Genel Kurulu'nda konuşan Kılıçdaroğlu, tarihe kara bir leke olarak geçecek tehditkar açıklamalarda bulundu. Başkanlık sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.



HALKI DA TEHDİT ETTİ


“Bir kişi konuşacak, Türkiye susacak. Bir kişi konuşacak, hakim ona göre karar verecek. Bir kişi konuşacak, ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak. Bir kişi konuşacak, istediği adam hapse girecek" diyen Kılıçdaroğlu halkı da tehdit eden şu sözleri sarfetti: “Böyle başkanlık sistemi. Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz."



ESED ZİYARETİNİ UNUTTU


Kılıçdaroğlu, hükümete defalarca “Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına götürmeyin" dediklerini hatırlattı. Bunu söylediklerinde “Esad'ı savunmakla" suçlandıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, CHP heyetinin Esed ziyaretlerini gözardı etti.





ANAMUHALEFET GÖREVİ TOBB'A


Kılıçdaroğlu, anamuhalefet partisi olduğunu unutup, TOBB'u sessiz kalmak ve iktidara karşı tavır almamakla suçladı. CHP lideri, “Kusura bakmayın. Benim sitem etme hakkım var. Bütün yükü benim sırtıma yükleyerek demokrasi arayışı içine girmemelisiniz, destek vermelisiniz. Niye itiraz etmiyorsunuz? Sizin unvanınızın başında Türkiye yok mu? TBMM'nin Başkanı kalkacak 'laiklik anayasadan çıkarılmalıdır' diyecek, kusura bakmayın ama TÜSİAD kadar yürekli olamayacaksınız, bunu kabul edemiyorum" ifadelerini kullandı.



ÖNCE TEHDİT SONRA SEVGİ


Türkiye'nin temel sorunlarının akılla, mantıkla, birikimle, sevgi ve saygıyla çözülebileceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Kimse etnik kimliğinden, inancından, yaşam tarzından ötürü asla ötekileştirilmemeli, bütün insanlar kucaklanmalı. Biz bu ülkede insanca ve kardeşçe yaşamak istiyoruz" diyerek sözlerini bitirirken, tehditkar ve kan isteyen konuşmasını biranda unuttu.







Darbecilere çağrı yaptı


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına AK Parti'den sert cevaplar geldi.



Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci: 'Kan dökülmeden bu anayasa geçemez' cümlesi, CHP'nin genlerinde olan darbeci zihniyeti ortaya çıkaran kodların tezahürüdür. Parlamentoda yer alan, parlamentoyu savunan ve bu halkın seçtiği bir milletvekili, hele hele anamuhalefet partisi genel başkanı nasıl böyle bir cümle kullanır diye hayretler içinde kaldım.



Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş: Kanla bir anayasa değişikliği olabilir mi? Böyle tehdit edilebilir mi bir millet? Anamuhalefet partisine bu yakışır mı? Sen darbeci misin? Darbe yapmak niyetinde misin? Darbecilere çağrı mı yapıyorsun? Sayın Kılıçdaroğlu benim gözümde siyasi bir mevtadır.



AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan: Kılıçdaroğlu'nun, ülkede kaos ortamı yaratmak için çağrıları, ürkütücü bir şekilde çözüm zihniyetini ortaya koymaktadır. Durumun vahameti ortadadır. Üzülerek söylüyorum ki Kılıçdaroğlu şirazesinden çıkmıştır. Merak ediyoruz Kılıçdaroğlu ne yapacak? Başkanlık sistemini savunan milletvekillerini, vatandaşları infaz mı edecek? Naziler gibi gaz odalarına mı toplayacak?



Boyunun ölçüsünü alır


Kılıçdaroğlu'nun başkanlıkla ilgili sözlerini talihsiz olarak niteleyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kendisine yönelik eleştirilerine ilişkin, “Kendisi ile beni karıştırıyor herhalde. Ben anamuhalefet partisi lideri değilim. Ben TOBB Başkanıyım. Bana muhalefet etmek istiyorsa, seneye gelir, Türkiye'de beceremedi, burada Odalar Birliği'nde de boyunun ölçüsünü alır. Bizde hizmet verene teşekkür edilir, ahde vefa vardır. Biz ahilik geleneğinden geliyoruz. Biz emeğin, alın terinin, akıl terinin ne olduğunu çok iyi bilenlerdeniz" dedi.








#Başkanlık sistemi
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
8 yıl önce