|

Karlov’da 5 kritik isim

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Rus Büyükelçi Karlov’u öldüren FETÖ’cü polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın Kasım ayı sonunda gittiği otelin kayıtlarından 5 şüpheli isme ulaştı. Suikast talimatını bu isimlerden birinin verdiği ihtimali üzerinde duruluyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:39 - 12/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Karlov’da 5 kritik isim
​Karlov’da 5 kritik isim

Ankara Başsavcılığı, Rus Büyükelçi Andrey Karlov’u öldüren FETÖ'cü polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın emri kimden aldığını ortaya çıkarmak için çok yönlü bir soruşturma yürütüyor. Suikast tarihi olan 19 Aralık 2016’dan geriye doğru Altıntaş’ın nerelere gittiği, kimlerle irtibat kurduğu ve bağlantılarını mercek altına alan savcılık, önemli bulgulara ulaştı. Yapılan ilk incelemelerde, suikasttan yaklaşık bir ay önce telefonunu değiştiren Altıntaş’ın, Kasım ayının sonlarına doğru da ev arkadaşı Sercan B.’nin takım elbisenini alarak Çankaya’da bulunan 5 yıldızlı bir otele gittiği belirlendi. Sercan B.’ye “Sevdiğim bir abim geliyor, onunla buluşacağım” diye mesaj atan Altıntaş’ın suikast talimatını otelde almış olabileceğini değerlendiren savcılık, otel kayıtlarını incelemeye aldı.

OTELDE KALAN 5 ŞÜPHELİ İSİM

Kasım ayının sonlarına doğru otele kimlerin giriş yaptığını, kimlerin kaldığını ve kimlerin çıkış yaptığı tek tek araştıran savcılık, 5 şüpheli isim tespit etti. Beş şüphelinin izini süren savcılık, suikastçıya talimatı verenin de bunlardan biri olabileceğini değerlendiriyor. Beş isimden birinin KKTC’de olduğu öğrenildi. Özel bir ekibin, Kıbrıs’taki şüpheli ile diğer şüphelilerin bağlantılarını araştırdığı belirtildi.

FACETİME GÖRÜŞMESİ ÇIKTI

Öte yandan, Altıntaş’ın yine otele gittiği tarihten birkaç gün önce Yenimahalle Akköprü’de bulunan bir alışveriş merkezine gittiği ve buradaki Wi-fi’yi kullanarak FaceTime üzerinden 2 kez görüşme yaptığı saptandı. HTS’de kayıtlarında iz bırakmamak için FaceTime üzerinden görüşme yaptığı değerlendirilen Altıntaş’ın 5 yıldızlı otelde görüşmeyi gerçekleştirdiği kişiyle konuşmuş olabileceği belirtiliyor.

FBI bilgisayarı istedi

Soruşturma sürecinde daha önce ABD Büyükelçisi John Bass’ı da araştırdığı anlaşılan Altıntaş’ın silinen maillerin tespit edilen sunucudan bulunması için Amerikan Federal Soruşturma Bürosu’ndan (FBI) destek istendi. Söz konusu maillerle şu ana kadar hiçbir gelişme yaşanmazken, FBI yetkililerinin geçtiğimiz günlerde Ankara Başsavcılığı yetkilileriyle yaptığı görüşmede Altıntaş’ın bilgisayarını istediği öğrenildi. Ancak Başsavcılık yetkililerinin ise soruşturmanın Rusya ve Türkiye ortaklığında yürütüldüğünü belirterek FBI yetkililerinin talebini reddettiği kaydedildi.


#FETÖ
#Mevlüt Mert Altıntaş
#Andrey Karlov
7 yıl önce