|

Kurtulmuş: Terörle mücadele sonuna kadar sürecek

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş İstanbul'daki canlı bomba saldırısıyla ilgili, "Terörle mücadelede sonuna kadar gideceğiz" diyerek HDP'ye de "Siz de terörü yapan katilleri, canileri lanetleyin ve görüşünüzü ortaya koyun" çağrısında bulundu.

Yeni Şafak
12:22 - 19/03/2016 Cumartesi
Güncelleme: 12:30 - 19/03/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

İşte Kurtulmuş'un açıklamalarından bazı notlar:



"Türkiye daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecek. Terörle mücadelede sonuna kadar gideceğiz. Zannettiler ki terörle mücadelede gevşeyeceğiz. Terör şebekeleri susturulana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Ne halkı içine kapatabilirler, ne de reform irademizden vazgeçirebilirler. Bütün saldırıların öncesinde çok güzel bir tablo vardı. 3.Köprü'nün son kaynakları yapıldı. Köprülerimizi de yapacağız, yollarımızı da yapacağız. Terör bunları istemiyor. Ama biz görevlerimizi yapacağız. Hayır, ne yaparlarsa yapsınlar, teröre alışmayacağız. Terör karşısında kanıksamayacağız, geri adım atmayacağız. İnşallah yollarda, çarşılarda, pazarlarda günlük hayatımızı devam ettireceğiz.



Terörle mücadele sadece hükümetin işi değil. Terörle mücadele milli bir sorumluluktur. Amasız, fakatsız herkesin bu şiddet olaylarına sadece terörü yapanlara değil onlara bunları yaptıran tüm karanlık odaklara karşı tek vücut halinde durmaya davet ediyoruz. TBMM'deki tüm partilerin ortak bir deklarasyon yayınlaması doğru oldu. HDP'nin de bu olayı kınamasını dileriz. HDP'ye bir kere daha çağrıda bulunuyorum. Hemen derhal terörü yapan katilleri, canileri lanetleyin ve görüşünüzü ortaya koyun."

#Numan Kurtulmuş
#İstanbul
#Terör
#Terörle mücadele
8 yıl önce