|

Mavi Marmara'da neler olmuştu?

yenisafak.com.tr / YUNUS GÖKSU
00:00 - 22/03/2013 Cuma
Güncelleme: 15:56 - 6/11/2012 Salı
Yeni Şafak
Mavi Marmara'da neler olmuştu?
Mavi Marmara'da neler olmuştu?

Mavi Marmara gemisi bir çok, milletten, dinden aktivistler, gazeteciler, sanatçılar, gönüllüler İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargoyu kırmak için Sarayburnu'dan demir aldı ve menziline doğru harekete geçti.

İsrail, uluslararası karasuları kanunlarında karasuyu sayılmayan 70 km açıklarında Mavi Marmara gemisine operasyon düzenledi. İsrail onlarca asker, gemi, ve helikopterle düzenlediğ operasyonda 9 Türk vatandaşını şehit ederken bir çok yolcuyu da yaraladı.

O Gece gemiye yapılan operasyon öncesi gemiye özel bir sistemle kurulan canlı yayın vericilerini engelledi. İsrail silah ve mühimmat taşıdığını iddia ettiği Mavi Marmara gemisine önce botlarla yanaştı ardından havadan helikopterle askerler gemiye indi. Ellerinde hiçbir silah bulunmayan Mavi Marmara yolcularına tam teşekküllü silahlarla müdahalede bulunan İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonu 9 kişi hayatını kaybetti bazıları ağır olmak üzere 50'den fazla kişi yaralandı.

Mavi Marmara gemisinde hayatı kaybedenler
İbrahim Bilgen – Siirt

Elektronik mühendisi Saadet Partisi İl Müfettişliği görevini de ifa eden İHH Siirt Gönüllüsü, evli ve 6 çocuk babasıydı. Terörist İsrail'in 31 Mayıs 2010 tarihinde Gazze'ye insani yardım taşıyan filodaki Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırıda 4 kurşun alarak şehit oldu.

Ali Haydar Bengi – Diyarbakır

11 Eylül 1971 yılında Diyarbakır'da doğdu. El-Ezher İslam ve Arap Dili Araştırmaları Fakültesi mezunu Ali Haydar Bengi, Mehanur, Semanur, Senanur ve Muhammed Mustafa isminde dört çocuğu babasıydı.

Cevdet Kılıçlar – İstanbul

Türk gazeteci.Selam, Millî Gazete ve Vakit gazetelerinde çalıştı. Son olarak İHH İnsani Yardım Vakfı internet sitesi sorumlusu olarak görev yapan Kılıçlar, İsrail'in Gazze filosu saldırısında öldürüldü.

Çetin Topçuoğlu – Adana (Avrupa Şampiyonu Milli Tekvandocu)

1956 yılında Adana'da doğdu. 1979 yılında memur olarak Çukobirlik'te işe başladı.

Topçuoğlu'nun tekvando şampiyonluğu bulunuyordu.

Necdet Yıldırım – Malatya

Uluslararası sularda Filistin'e yardım götüren filoya düzenlenen korsan saldırının kurbanlarından biri Necdet Yıldırım. 15 Ağustos 1978 yılında İstanbul'da doğdu. Aslen Malatyalı olan Yıldırım, ilk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2005 yılında İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Eczane Bölümü'nde çalışmaya başladı Melek isimli iki yaşında bir kız çocuğu vardı.

Furkan Doğan – Kayseri

20 Ekim 1991 tarihinde ABD'nin New York eyaleti Troy şehrinde dünyaya geldi.

1993 yılında ailesi ile birlikte Türkiye'ye döndü ve Kayseri'de yaşamaya başladı.

4 Haziran 2010 tarihinde Kayseri Hunat Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra, Kayseri'nin Talas ilçesinde Reşadiye Mezarlığına defnedildi.

Fahri Yaldız – Adıyaman

Adıyaman Belediyesi'nde itfaiye personeli. Ayrıca, küçük çaplı kadayıf ve yufka imalathanesi sahibiydi.


Cengiz Songür – İzmir

1963 doğumlu olan Cengiz Songür erken denebilecek bir yaşta, 19 yaşında evlenmiş. Hayatı genelde pazarcılık ve esnaflıkla geçmiş


Cengiz Akyüz – İskenderun

Mardin Midyat'ta doğdu. Çocukluğundan itibaren alçı-dekorasyon işinde çalışıyordu. İskenderun İnsani Yardım Derneği üyesiydi.

11 yıl önce
default-profile-img