|

OHAL Komisyonu için son bir ay

FETÖ soruşturmalarıyla görevinden ihraç edilen kamu görevlilerinin itirazlarının değerlendirilmesi için 23 Ocak 2017’de yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kurulan Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu göreve başlıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/06/2017 Saturday
Güncelleme: 06:40 - 3/06/2017 Saturday
Yeni Şafak
​OHAL Komisyonu için son bir ay
​OHAL Komisyonu için son bir ay

Başkan ve üyeleri 16 Mayıs’ta belli olan Komisyonda, başkanlığına Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahaddin Menteş getirildi.

ÇALIŞMA USULÜ
BELİRLENİYOR

Komisyon, geçtiğimiz günlerde ilk toplantısını yaptı. Daha sonraki günlerde de bir araya gelen Komisyon’un, müracaatların nereye ve nasıl yapılacağı, itirazların nasıl ele alınacağı, dosyaların nasıl istenileceğine ilişkin çalışma usul ve esasları belirlemeye başladığı öğrenildi. Öte yandan, Komisyonun bir taraftan da sekretaryada görev alacak “uzman ekip” kadrosunu oluşturmaya yönelik çalışmalara da başladığı ifade edildi.

BAŞVURULAR TEMMUZDA

Komisyon bu çalışmaları tamamladıktan sonra ise başvuruları almaya başlayacak. Başvuruların önümüzdeki ay içerisinde başlayacağı belirtiliyor. Komisyon’un Başbakanlığa ait bir binada çalışacağı, bu binanın da önümüzdeki günlerde netleşeceği öğrenildi.

#OHAL
#Komisyon
7 years ago