|

Ölenlerin adına hat alıp haberleştiler

FETÖ’nün TSK’daki üyeleri ve imamları arasındaki bağlantıyı, ölü şahısların adına aldıkları hatlardan kurduğu tespit edildi. İtirafçı yüzbaşı, MİT TIR’larının durdurulmasını yöneten imamın kendisine ölü bir şahıs üzerine çıkartılan hat verdiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/07/2017 Cuma
Güncelleme: 07:43 - 7/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
Ölenlerin adına hat alıp haberleştiler
Ölenlerin adına hat alıp haberleştiler

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’ın hazırladığı MİT TIR’ları iddianamesinde, FETÖ’cülerin yaptıkları usulsüzlükler de ortaya çıktı. MİT TIR’larının durdurulduğu Adana’nın Karaisalı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Muhammet Mert itirafçı olarak örgütün yaptıklarını anlattı. İtiraflar, 2010 referandumunda FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in “İmkan olsa mezardakileri bile kaldırarak oyu kullandırmak lazım” görüşünün kısmen uygulandığını ortaya koydu.

İTİRAFÇI ANLATTI

FETÖ’nün TSK’daki üyeleri ve bu üyelerden sorumlu olan imamların ölü şahıslar üzerine çıkartılan ‘operasyonel’ hatlar kullandıkları deşifre oldu. TIR’ların durdurulma eylemine katılmayan ancak 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ bağlantısı nedeniyle tutuklanan Mert, örgütün Adana bölgesinde ne gibi faaliyetlerde bulunduğunu tek tek anlattı.

İLK TEHDİT 2011’DE

Örgütten ayrulmak istediğinde ‘Ömer’ kod isimli imamın kendisini tehdit ettiğini belirten Mert, şunları anlattı: “Ömer isimli şahıs 2011 yılında Hani İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki makamıma gelerek kendileriyle görüşmem gerektiğini söyledi. Ardından Adana’ya yeni atanmış olmamdan dolayı ‘Halil’ kod isimli Hamza Ali Ece isimli kişinin numarasını vererek irtibat kurmamı söyledi.”

ÖLÜ BİR ŞAHSA AİT HAT VERDİ

“2011 Ağustos ayında Adana İstihbarat Şube’ye atandım. 10 gün sonra Hamza Ali Ece isimli kişi beni bilinmeyen bir telefonla arayarak buluşmamız gerektiğini aktardı. Bana şubede kime güvenip güvenmeyeceğimi söyledi. İkinci buluşmamızda beni tehlikeye atmamak için bir kutu içerisinden jelatini hiç açılmamış ucuz tanınmış marka olmayan bir telefon ve yine üzeri kazınmamış yeni bir hat verdi. Bu hattın ölü bir şahıs üzerine olduğunu, kendisinin de benzer bir hat kullandığını söyledi.”

İmam tehdit
savurdu
Yüzbaşı Muhammet Mert, TIR’ların durdurulmasını yöneten kişilerden Tuğgeneral Hamza Celepoğlu’nun da imamlığını yapan ‘Halil’ kod isimli Hamza Ali Ece’nin TIR’ların durdurulmasından 1 ay sonra makamına gelerek tehdit ettiğini söyledi. Örgüte 1996 yılında ortaokula giderken tanıştığını söyleyen Mert, zaman zaman örgütten kopmak istediğini ancak kendisinden sorumlu imamların işyerine ve evine giderek tehditler savurduğunu belirtti.


#FETÖ
#TSK
#MİT TIR'ları
7 yıl önce