|

Parazitli önlem

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi, darbe girişiminin Sahil Güvenlik ayağına ilişkin 28 sanığın yargılandığı davanın gerekçeli kararını açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/12/2017 суббота
Güncelleme: 01:10 - 2/12/2017 суббота
Yeni Şafak
Darbe girişiminin, uluslararası güç odaklarının desteği ile TSK’ya sızmış FETÖ mensuplarınca gerçekleştirildiği vurgulandı.
Darbe girişiminin, uluslararası güç odaklarının desteği ile TSK’ya sızmış FETÖ mensuplarınca gerçekleştirildiği vurgulandı.

Kararda, darbe girişiminin FETÖ tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin en somut kanıtın sivil imamlar Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç ve Harun Biniş’in darbenin üssü Akıncı’da yakalanması olduğunu belirtti. Darbe girişiminin, uluslararası güç odaklarının desteği ile TSK’ya sızmış FETÖ mensuplarınca gerçekleştirildiği vurgulandı.

KOMUTAN TOPLANTIDA

Önemli tespitlere yer verilen kararda, 14 Temmuz günü karargahta yapılan gizli toplantıya dikkat çekildi. Söz konusu toplantıya, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Sahil Güvenlik Komutanlığı Harekat Başkanı Tuğamiral Süleyman Yarayan ile sanık eski Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hasan Üstem ve o dönem Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda tuğamiral rütbesinde görev yapan cuntacı Hasan Kulaç’ın katıldığı belirtildi.

MENDERES VURGUSU

Toplantı sırasında karargahta dinleme yapılmasının önüne geçmek için de elektriklerin kesildiği, parazit cihazının çalıştırıldığı kaydedildi. Kararda, FETÖ’cü hainlerin, önceden eski Başbakan Adnan Menderes’e yaptıkları gibi meşru yöneticilere iftira attıkları belirtildi.

#FETÖ
#Darbe
6 лет назад