|

PKK 40 kızı dağa kaçırdı

Evlere gece vakti baskın yapan terör örgütü PKK, Kürt kadınlarını kocalarının gözü önünde kaçırıyor. Örgüte karşı çıkan kocaları ise ölümle tehdit ediyor. Ağrı Valisi Musa Işın “Bir ilimizde ise 40’a yakın genç kız dağa kaçırılarak iğfal ediliyor ve ‘siz bu halde ailelerinize dönemezsiniz’ diyerek orada zorla tutuluyor” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 23/08/2015 Pazar
Güncelleme: 11:40 - 23/08/2015 Pazar
Yeni Şafak

Ağrı'da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Ağrı Valisi Musa Işın, PKK'nın son iki yılda kentte 147 eylem gerçekleştirdiğini söyledi. Işın, çözüm sürecinde silahları bırakması gereken PKK'nın, şehir yapılanmaları oluşturarak, devlete karşı bir başkaldırı planı yaptığını belirtti. Vali Işın, PKK'nın dağa götürdüğü genç kızlarla ilgili çok çarpıcı bir bilgi paylaştı. Örgütün gece vakti 'toplantı var' diyerek evlere baskın yaptığını, kadınları evden aldığını kaydeden Işın, buna karşı çıkan eşleri ise ölümle tehdit ettiğini açıkladı. Vali Işın şunları söyledi: "Bir ilçemizde kadınlar gece vakti toplantı var diyerek evlerinden alınıyor, kocaları karşı çıkınca da ölümle tehdit ediyorlar. Bir ilimizde 40'a yakın genç kız dağa kaçırılarak iğfal ediliyor ve siz bu halde ailelerinize dönemezsiniz diyerek orada zorla tutuluyorlar. İslam dininin insanları köleleştirdiği savını ortaya atarak, inançlı vatandaşlarımıza Marksist, Leninist bir düşünce biçimini aşılamaya, onları kendi emelleri için kullanmaya çalışıyorlar."



NAMUSLA TEHDİT


İnsanların namuslarıyla tehdit edildiğini aktaran Vali Işın, Kürtçülük perdesi altında, vatandaşların canına, malına, namusuna, mukaddesatına düşman olan ve Kürtleri yok etmeye çalışan cani bir örgütle karşı karşıya olunduğunu belirtti. Vali Işın, “Sizin adınıza sizi öldüren, haraç toplayan, araçlarınızı yakan, gencecik kızlarınızı iğfal eden, dağdaki baronlarına peşkeş çeken, Kürt halkının kutsal bildiği bütün değerlerine savaş açan bir örgütün, Kürtler'in hakkını savunduğunu aklını, izanını, vicdanını, insafını kaybetmemiş hiç kimse iddia edemez" diye konuştu. PKK'nın bu vahşi yüzünü kapatmak için çatışmalarda ölü olarak ele geçirilen kişilerin üzerinden ajitasyon yaparak, karalama kampanyası yürüttüğünü ifade eden Işın, PKK'nın Kürtlerin yaşam hakkını ellerinden aldığını ve gasp ettiğini vurguladı.





90'LARA DÖNMEK İSTİYORLAR


Vali Işın, şunları söyledi: “Halkımız bütün bu olup bitenlerin kendilerinin lehine değil, aleyhine oynanan bir oyun olduğunu, ilmiyle, aklıyla, irfanıyla bertaraf edecektir. Yapılan her eylemde en çok Kürtler zarar görüyor. Bütün siyasi kazanımları bir tarafa iterek, ülkeyi 90'lı yıllara götürmeye çalışan terör örgütüne, Kürt halkı gençlerini ve geleceğini terk etmeme kararlılığındadır. Bu kararlılık devlet eliyle de en etkin biçimde desteklenmeye devam edecektir."





6 bin çocuk var


PKK'nın dağ kadrosunda 6 bin çocuğun bulunduğunu ifade eden Ağrı Valisi Musa Işın şunları söyledi: “Sadece son iki yıl içerisinde bölgemizde 20 yaşın altında 22 kişi ya teslim olmuş, ya kaçırılmış ya da güvenlik kuvvetlerimize yapılan saldırılarda yer almıştır. Geçtiğimiz yıl 10 tane üniversite öğrencisi, 2 tane lise öğrencisi kız terör örgütü tarafından dağa kaçırılmıştır."


#pkk
#kandil
#Kürt kadınlar
9 yıl önce