|

Reina katili yarın hakim karşısına çıkıyor

İstanbul Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'da yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin davada 51'i tutuklu 57 sanık yarın hakim karşısına çıkacak.

Yeni Şafak
11:01 - 10/12/2017 Pazar
Güncelleme: 11:02 - 10/12/2017 Pazar
AA
​Reina'da saldırganı Esenyurt'ta düzenlenen operasyonda yakalanmıştı.
​Reina'da saldırganı Esenyurt'ta düzenlenen operasyonda yakalanmıştı.
İstanbul Ortaköy'deki eğlence merkezi
Reina
'da yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin, aralarında saldırıyı gerçekleştiren
Abdulkadir Masharipov
'un da bulunduğu 51'i tutuklu 57 sanık yarın hakim karşısına çıkacak.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülecek dava, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki duruşma salonunda yapılacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, olayda hayatını kaybeden biri polis 39 kişi "maktul", 60'ı yabancı uyruklu 122 kişi "mağdur" ve "müşteki" olarak yer alıyor.

İddianamede, aralarında saldırıyı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov'un da bulunduğu çoğunluğu yabancı uyruklu 51'i tutuklu 57 sanık bulunuyor.

İstenen cezalar

  • İddianamede, saldırıyı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov hakkında, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçu ve olayda ölen 39 kişi için ayrı ayrı olmak üzere 40 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.
  • Masharipov hakkında ayrıca, "terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar, olayda yaralanan 79 kişi için "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan bin 540 yıldan 2 bin 370 yıla kadar ve "ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçundan da 7,5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

#Ortaköy
#Reina
#İstanbul
#Abdulkadir Masharipov
6 yıl önce